Pohor přes skype
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj. Hledám si zaměstnání v administrativě. Všude je plno výběrových řízení max 2 a 3 kola. Ted mi volali z jedné firmy a pohovor by se měl uskutečnit přes skype. Máte s tím nějaké zkušenosti? Co by jste odpověděly na otázku proč už nepracuji. Jsem nezaměstnaná rok. Bydlím v kraji, kde je nezaměstananost. děkuji
Odpověděla bych pravdu, co jinýho bys chtěla říct? Každá lež se provalí ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj. Hledám si zaměstnání v administrativě. Všude je plno výběrových řízení max 2 a 3 kola. Ted mi volali z jedné firmy a pohovor by se měl uskutečnit přes skype. Máte s tím nějaké zkušenosti? Co by jste odpověděly na otázku proč už nepracuji. Jsem nezaměstnaná rok. Bydlím v kraji, kde je nezaměstnanost. děkuji
pohovor přes skype? zajímavý…
odůvodnili ti nějak, proč to tak mají? asi bych jim řekla, že si zaměstnání snažím najít, ale že zatím se nedaří a že si myslíš, že velký podíl na to má kraj, ve kterém žiješ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj. Hledám si zaměstnání v administrativě. Všude je plno výběrových řízení max 2 a 3 kola. Ted mi volali z jedné firmy a pohovor by se měl uskutečnit přes skype. Máte s tím nějaké zkušenosti? Co by jste odpověděly na otázku proč už nepracuji. Jsem nezaměstnaná rok. Bydlím v kraji, kde je nezaměstananost. děkuji
Co se týče pohovoru přes Skype, tak si dej dopořádku mikrofon - zkus testovací hovor na Skype, příp. s kamarádkou či rodinou. Poštěluj si hlasitost, ozvěnu, mikrofon (šum, přerušování). Zkrátka to, co může kazit dojem - když někdo uslyší každé 2. až 3. slovo, tka je to na nic a pohovor přes Skype je pro úsporu času atd., takže asi nebude čekat až si toto dáš do pořádku.
Pokud požadují nebo chceš využít webkameru, tak se podívej, jak to vypadá - co je vidět (nepořádek ti nepomůže), vhodně se obleč, vyřeš osvětlení.
A celkově bude dobré, když ti během pohovoru nevletí do místnosti děti, že chtějí něco apod.
Na otázku proč UŽ?? nepracuješ si musíš najít odpověď podle pravdy.
Je personalista z tvého kraje? Pak asi bude o situaci nezaměstnanosti vědět, pokud z jiného, měl by taky mít nějaký přehled.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobní zkušenost nemám, ale to je teď hodně moderní - pohovor přes skype
Vhodně se obleč a uprav, jako by si šla na opravdický pohovor. Nepořádek za kamerou taky nebude dělat zrovna dobrý dojem.. A jinak, co se týče důvodu, že už rok nepracuješ - řekla bych normálně pravdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pohovor přes skype absolvovala. Bylo to teda přes nějakou agenturu, kterou ani neznám. A klasika, probíralo se CVčko..Naštěstí to bylo bez webkamery
. Každopádně jsem byla i připravena, kdyby ji chtěl pustit. No a volala jsem já jim. Bylo to domluvené na 10, tak jsem v 10 nažhavila dráty a volala. Byla jsem pochválena za dochvilnost. Ale to bylo jinak vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předpokládám že je to přes agenturu která hledá lidi na nějaké víc odborné pozice. Nejspíš mají pobočku ve dvou nebo jednom velkém městě a aby nemuseli každého tahat k sobě tak to řeší přes Skype. Taky jsem to parkrát zažil. Neviděl bych v tom nic divného. Proč rok nepracuješ? Hmm, třeba že v kraji není dosatek míst kde by jsi uplatnila své profesní zkušenosti a odbornost. Popřípadě trošku improvizuj. Napříiklad že stále aktivně hledáš a soukromě se zdokonaluješ (v cizím jazyce, účetnictví co já vím něco si vymysli). Pokud k tomu budeš mít nějaký papír nebo doklad tím líp.
- Citovat
- Upravit
@sadlo-maslo-uzeniny píše:
Proč rok nepracuješ? Hmm, třeba že v kraji není dosatek míst kde by jsi uplatnila své profesní zkušenosti a odbornost. Popřípadě trošku improvizuj. Napříiklad že stále aktivně hledáš a soukromě se zdokonaluješ (v cizím jazyce, účetnictví co já vím něco si vymysli). Pokud k tomu budeš mít nějaký papír nebo doklad tím líp.
Ok, že míst její kvalifikace není, ale že nehledá místo mimo obor, s nižšími požadavky? ![]()
A vymýšlet si je ta nejhorší věc a cesta do pekel - pokud to skutečně nedělá. Pokud tráví 2 dny v týdnu v jazykovce, tak ok, ale jinak ne. (Příp. dělá jiný kurz, nebo i něco samostatně, ale fakt se tomu věnuje).
Je to jako mít napsané v koníčcích „čtení“ a personalista se zeptá jakou knihu dotyčný četla naposledy (a kdy to bylo) a odpověď je „eeeeee“, nebo cestování či turistika a dotyčný si nevzpomene, kde naposledy byl. I kdyby nebyl někde déle, tak si vzpomene na nějaké místo, kde by a dokáže o tom říct. ![]()
A to nemluvím o tom, kdy někdo chce ať třeba o svých koníčcích mluví v cizím jazyce, kde uvádí „pokročilá znalost“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
Ok, že míst její kvalifikace není, ale že nehledá místo mimo obor, s nižšími požadavky?![]()
A vymýšlet si je ta nejhorší věc a cesta do pekel - pokud to skutečně nedělá. Pokud tráví 2 dny v týdnu v jazykovce, tak ok, ale jinak ne. (Příp. dělá jiný kurz, nebo i něco samostatně, ale fakt se tomu věnuje).
Je to jako mít napsané v koníčcích „čtení“ a personalista se zeptá jakou knihu dotyčný četla naposledy (a kdy to bylo) a odpověď je „eeeeee“, nebo cestování či turistika a dotyčný si nevzpomene, kde naposledy byl. I kdyby nebyl někde déle, tak si vzpomene na nějaké místo, kde by a dokáže o tom říct.
A to nemluvím o tom, kdy někdo chce ať třeba o svých koníčcích mluví v cizím jazyce, kde uvádí „pokročilá znalost“.
Nebo když si někdo do životopisu napíše „flexibilní“, protože se mu to slovo líbí, a pak z něj vyleze, že potřebuje upravit pracovní dobu, protože vyzvedává dítě ze školky a nějaké přesčasy nepadají v úvahu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Nebo když si někdo do životopisu napíše „flexibilní“, protože se mu to slovo líbí, a pak z něj vyleze, že potřebuje upravit pracovní dobu, protože vyzvedává dítě ze školky a nějaké přesčasy nepadají v úvahu
Tak ono to slovo má více významů. Každý by měl být schoný vysvětlit, co tím myslel.
Myslím si, že pokud potřebuje vyzvednout dítě ze školky, tak ok (vodit bude někdo jiný). I když lepší by to bylo, aby to bylo naopak. Ale ono závisí na pozici - někde se začíná v 6 úplně běžně, jinde v 8. Někde se chodí když je moc práce dřív, jinde končí později.
Někdo to chápe, že dokáže být v rozumném čase v práci, u dopravy je odkázán jen na sebe (auto, případně MHD, která jede každou chvíli) a ne na vlak, co jede jednou za hodinu a oak ještě musí na autobus. Pro dalšího to je, že mu nevadí směnnost, nepravidelná pracovní doba, cestování a pracovní výjezdy. A další.
Ale opravdu je zcestné psát časovou flexibilitu, když můžu jen na ranní a když mi najedou zavolají, že mě potřebují a řeknou mi, že mám dojet a já odpovím: „OK, vlak za 15 minut nestihnu, až ten za hodinu“ (a k tomu ještě třeba hodinu cesty).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka - už mám pohovor přes skype za sebou. Trval 15 minut. Nic moc. Jsou tam další kola výběrovýho řízení, word, excel, test z čj, matematický test, psychologický test. Stejně bych to asi nedala. Nejsem dobrá na matematiku a ještě test všeobecných znalostí.
Pohovor byl na personalistku do personální agentury.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zakladatelka - už mám pohovor přes skype za sebou. Trval 15 minut. Nic moc. Jsou tam další kola výběrovýho řízení, word, excel, test z čj, matematický test, psychologický test. Stejně bych to asi nedala. Nejsem dobrá na matematiku a ještě test všeobecných znalostí.
Pohovor byl na personalistku do personální agentury.
Chceš dělat personalistku a nevíš, co sama u pohovoru říkat?. No to mě potěš ![]()
- Citovat
- Upravit
@jjelena píše:
Chceš dělat personalistku a nevíš, co sama u pohovoru říkat?. No to mě potěš
Cítím to stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
Cítím to stejně.
Pak to má mít nějakou úroveň, to přijímání zaměstnanců, tohle fakt nepochopím. Nicméně se tedy už nedivím, proč nám personálky do práce občas pošlou exoty, který posílají ![]()
- Citovat
- Upravit
Zakladatelka - neměli, tam požadavky, že požadují praxi a v personalistice. Požadavky zněly sš s maturitou, komunikativnost atd., tak proto jsem se tam přihlásila.
- Citovat
- Upravit