Pohor přes skype

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jjelena
12.2.16 19:51
@Anonymní píše:
Zakladatelka - administrativě jsem pracovala 7 let, tak vím jak to tam chodí

no jo, ale personalista není pouze administrativní pracovník. Měl by umět analyzovat uchazeče v širším pojetí a ne se ho jen ptát na vzdělání a koníčky.
Od personalisty bych taky čekala víc než jen zakládání papírů do šanonů a šanonů pak do skříně. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16986
12.2.16 20:04
@jjelena píše:
no jo, ale personalista není pouze administrativní pracovník. Měl by umět analyzovat uchazeče v širším pojetí a ne se ho jen ptát na vzdělání a koníčky.
Od personalisty bych taky čekala víc než jen zakládání papírů do šanonů a šanonů pak do skříně. :nevim:

Souhlas. Take bych ocekavala i vic, nez znalost zakladnich typologii psychotypu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sadlo-maslo-uzeniny
12.2.16 23:44
@zvidavajanca píše:
Ok, že míst její kvalifikace není, ale že nehledá místo mimo obor, s nižšími požadavky? :think:

A vymýšlet si je ta nejhorší věc a cesta do pekel - pokud to skutečně nedělá. Pokud tráví 2 dny v týdnu v jazykovce, tak ok, ale jinak ne. (Příp. dělá jiný kurz, nebo i něco samostatně, ale fakt se tomu věnuje).

Je to jako mít napsané v koníčcích „čtení“ a personalista se zeptá jakou knihu dotyčný četla naposledy (a kdy to bylo) a odpověď je „eeeeee“, nebo cestování či turistika a dotyčný si nevzpomene, kde naposledy byl. I kdyby nebyl někde déle, tak si vzpomene na nějaké místo, kde by a dokáže o tom říct. :nevim:

A to nemluvím o tom, kdy někdo chce ať třeba o svých koníčcích mluví v cizím jazyce, kde uvádí „pokročilá znalost“.

Popravdě já jsem takový pohádkář co se týká pohovorů. Je pravdou že anglicky se dokážu domluvit, popovídat o svých koníčcích atd atd. Samozřejmě se zmiňovat o věcech o kterých něco ví. To by mohlo napadnout i chovance Jedličkova ústavu.

• Citovat
  • Upravit
sadlo-maslo-uzeniny
12.2.16 23:49
@jjelena píše:
Od personalisty bych taky čekala víc než jen zakládání papírů do šanonů a šanonů pak do skříně. :nevim:

Velké moderní firmy ani personalisty nemají. Mají agenturu která se stará o přísun nekvalifikované síly, a ty odborníky si nabíra každé středisko (oddělení, úsek) sám. Já se pohybuju v oboro elektrotechniky a vždy jsem dělal pohovor se svým nadřízeným. Neformálně. Jednou jsem zažil pohovor kolem 22.hodiny večer v baru v lázenském městě s ředitel zasoupení pro ČR (čech) a jeho nadřízeným který byl francouz (mluvil anglicky, černoch jako z filmu Zelená míle) pohovor se vedle v ležerním stylu u sklenky whisky převážně v angličtině.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat