Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Leviatan píše:
Mě by to tedy naštvalo a pokud se k tomu staví takto chtěla bych po nich zpět peníze. S ním bych se rozloučila po svém. Je mi to líto. Toto jsou ukázky toho proč je blbost žít na psí knížku
Já žiju na psí knížku a právo sedět v první řadě jsem měla. Když tě okolí bere jako rodinu, nemusíš mít na to glejt.
@Russet to je pravda ale není to záruka. Moje příbuzná pracuje u soudu a především řeší případy kdy jeden umře q druhý se musí vystěhovat z jeho bytu s dítětem a holým zadkem. Bohužel dneska už družka nedědí. A příbuzný když jde o majetek tak se můžou také pěkně obrátit.
Je mi líto, co vás potkalo. Ale teď už toho moc nevyřešíte. Nebyli manželé, tudíž je mamka právně nic. Neměla dávat peníze na pohřeb. Víte roky, že se svou rodinou nevycházel, tak se nediv, že to nebude na pohřbu jinak. Šla bych s mamkou na pohřeb, abych se rozloučila. A zbytek neřešte. Nemá to cenu. Je přeci směšné řešit, kdo kde bude sedět. Když si 15 let neuměli udělat pořádek v rodině, tak na pohřbu se to určitě nevyřeší.
Píšu jak to dopadlo.. Protože já nsjem nemohla s maminkou být, sama marodiím a měla jsem vycházky jenom na pohřeb, tam byla v domě před pohřbem s rodinou.. Oni všichni dole, ona samotná nahoře, nezavolali ji. V kostele jsme si teda sedli do třetí řady, ale nikdo si knám nepřisedl. Prostě nás obcházeli. U hrobu projevili mamince soustrast všichni lidi, z jejich rodiny ti naočkování, okolo prošli a nepodali ruku, na hostině jsme zvaní naše strana nebyla..
Jdeme dál.. dědu nám to nevrátí.. Ale už se ozývájí negativní ohlasy zlidí z městečka, takže si na sebe ušili sami bič.. Lidi je začali odsuzovat. Ono nešlo o to sezení, ale o to, že bylo na oko vidět, jak to brali, že prostě ONI jsou rodina my cizáci.
Maminka se rozloučila pak sama v klidu na hrobem..
Jenom mi to trochu otevřelo oči, že i na svatbu s ebudu dívat trochu jinak, než jak na kus papíru..
@7.straka píše:
Já to chápu, ale prostě mi to přijde zbytečné, handrkovat se o místo nebo účast na hostině. Dědu to z hrobu nevytáhne a když o mamku jeho příbuzní nestojí, tak ať se nevnucuje, aspoň se na ně nemusí dívat, může se přeci rozloučit po svém, v klidu, bez lidí kolem. Mně vždycky pohřby přijdou jako soutěž o nejvíc nejlépe truchlící pozůstalé
Hele já nad tím teď v souvislosti s tím šílenstvím kolem KG taky přemýšlím. Jasan, všechny kultury mají rituály, ale čistě realisticky… O co vlastně jde
tady paní na pohřeb může, klidně do „poslední“ řady a tryznu si pak uděláte doma
spíš ji podpor v tomhle ![]()