Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Byli spolu 15 let, takže je jedno že nejsou manželé. Sedla bych si s maminkou dopředu. Pokud by s tím měli problém, nenechala bych si to líbit. Ostatne nenechala bych si líbit nic. I když chápu že maminka nemá náladu se i nimi dohadovat.
Je škoda, že se nevzali. Tím by se vše vyřešilo.
Na pohřeb bych šla a zařadila bych se podle toho, jak to cítím. Oni budou mít problém, budou naštvaný a lidí jim to dají sežrat.
Odehnat někoho z pohřbu…to se prostě nedělá.
A myslíš, že by se s vámi hadrkovali i na pohřbu, když by mamka seděla vepředu? Nemá tam v rodině u někoho zastání? já nevím, mě by to za to asi nestálo..maminka ví jak to je a pokud se celá rodina proti ní spikla, tak nenadělá nic. Pro důstojné rozloučení nemusí sedět vepředu.. chápu, že je to nefér a celé špatně, ale mě by to za to nestálo. držte se
A není to jedno, kde se posadí? Dědu to z rakve nevytáhne a jen zbytečně se zbytečně jitří emoce.
@7.straka ono nejde o to posazení, ale o to, že je chtějí vyčlenit z průvodu na hřbitov, ani na tu hostinu po pohřbu, jak se hcodínejde.. Nejd o ten samotný posed, ale celkově..
Protože potom z kostela vychází ti nejbližší a pak ostatní lidi a ona jako parterka půjde někde.. Třeba v obřadní síni je to asi jinak, ale kdo zná pohřby v kostele tak ví, že pak ti nejbližší toho zesnulého jakoby vyprovází.
Maminka udělala chybu, že jim dala peníze na pohřeb, od té doby, prostě ji už nepotřebují.. Ona totiš měla dvě mozkové mrtivčky a nemůže kvůli nerům toto vyřizovat a hlavně oni nechtěli, pořád, že ONi jsou rodina.
Jak dostali peníze tak odočili. Ale máte pravdu, sednem si co nejblíž lidi vědí, jak to měli,
@Anonymní píše:
@7.straka ono nejde o to posazení, ale o to, že je chtějí vyčlenit z průvodu na hřbitov, ani na tu hostinu po pohřbu, jak se hcodínejde.. Nejd o ten samotný posed, ale celkově..
Protože potom z kostela vychází ti nejbližší a pak ostatní lidi a ona jako parterka půjde někde.. Třeba v obřadní síni je to asi jinak, ale kdo zná pohřby v kostele tak ví, že pak ti nejbližší toho zesnulého jakoby vyprovází.
Já to chápu, ale prostě mi to přijde zbytečné, handrkovat se o místo nebo účast na hostině. Dědu to z hrobu nevytáhne a když o mamku jeho příbuzní nestojí, tak ať se nevnucuje, aspoň se na ně nemusí dívat, může se přeci rozloučit po svém, v klidu, bez lidí kolem. Mně vždycky pohřby přijdou jako soutěž o nejvíc nejlépe truchlící pozůstalé ![]()
@Anonymní píše:
Maminka udělala chybu, že jim dala peníze na pohřeb, od té doby, prostě ji už nepotřebují.. Ona totiš měla dvě mozkové mrtivčky a nemůže kvůli nerům toto vyřizovat a hlavně oni nechtěli, pořád, že ONi jsou rodina.
Jak dostali peníze tak odočili. Ale máte pravdu, sednem si co nejblíž lidi vědí, jak to měli,
a je nutné maminku vystavovat další zátěži? ona ví, jak to měli, vy to taky víte. Pro koho je důležité v jaké řadě sedí nebo kde v pohřebním průvodu jde? to že bude sedět jinde přece neznamená, že měli mezi sebou o něco míň, nebo že by se na ni potom někdo zlobil, nebo jí něco vyčítal. Než vyvolat nějakou hádku, tak bych se držela v povzdálí, hlavně aby byla v pohodě maminka...…….
Já bych to nehrotila. Může se s ním rozloučit i jinak, než v obřadní síni. Nešla bych tam.
@7.straka píše:
Já to chápu, ale prostě mi to přijde zbytečné, handrkovat se o místo nebo účast na hostině. Dědu to z hrobu nevytáhne a když o mamku jeho příbuzní nestojí, tak ať se nevnucuje, aspoň se na ně nemusí dívat, může se přeci rozloučit po svém, v klidu, bez lidí kolem. Mně vždycky pohřby přijdou jako soutěž o nejvíc nejlépe truchlící pozůstalé
Přesně tak, líp bych to nenapsala
Naposled jsem byla na pohřbu babičku, na partě jasně napsáno pouze v kruhu rodinném, přála si to tak. A přišli tam lidi o které v životě ani nestála, spousta hádek atd
Bylo to směšné.
Mě by to tedy naštvalo a pokud se k tomu staví takto chtěla bych po nich zpět peníze. S ním bych se rozloučila po svém. Je mi to líto. Toto jsou ukázky toho proč je blbost žít na psí knížku
@Anonymní píše:
Chtěla bych peníze zpět, když chtějí mamku ze všeho vyšachovat. Sice nedošli na úřad, aby svůj vztah zlegalizovali, ale partnery byli dlouho. Měla by sedět vepředu a být prostě blízko. Myslím, že by to on tak chtěl. Ale jestli s nimi není řeč, při pohřbu bych se nedohadovala. Sedla bych si do druhé řady a bylo by to. Pro mě je pohřeb vždycky tak stresující zážitek, že bych neměla energii se dohadovat ještě se zabedněnci a sobci.
@Leviatan píše:
Mě by to tedy naštvalo a pokud se k tomu staví takto chtěla bych po nich zpět peníze. S ním bych se rozloučila po svém. Je mi to líto. Toto jsou ukázky toho proč je blbost žít na psí knížku
Souhlas, minimálně bych chtěla zpět peníze. Ta rodina bude hodně povedená.
Klasika, věříci lidi jsou k sobě ty největší svině. Přesně podle přikázání. Miluj bližního svého, kde můžeš, lízni ho.
Bych tam udělal takovej bugr, že i ten na kříži by spadl údivem.
Mamince umřel přítel, byli spolu 15 let.. Bydleli spolu, žili jako pár, ale nebyli manželé..
Co se týká našich vztahů, tak byli vynikající.. Naše dvě holky, dědu milovali, on je taky. Řekla bych, že jako by byl,, vlastní..
Co es týká přijetí mámy to jejich rodiny, to byl vždycky problém, protože děda měl dvě dospělédcery a to to moc nepořijaly, že spolu začali žít.. On než mámu poznal, tak měl problém i se svou sestrou, docela se hádali..
Asi hlavní problém byl ten, že jim vadilo všem, že děda přijal nás, mě a moji rodinu s dětmi a my je, že jsme nedělali scény, a komedie jak oni..a prostě jsme dobře vycházeli všichni.
Do jejich vztahů jsme se nikdy nemíchali, on sám měl prostě komplikované vztahy jak s dcerami, tak sestou, i matkou atd. Než se něco stalo tak sám vždycky říkal, že jsou to supi, že jim jde jenom o peníze.. Nevím bylo to tak složité, sama jsem moc nechápala proč jsou všichni na sebe tak nějak naštvaní
Ted se stalo co se stalo a jak jsme uvedla maminku moc nepřijali, protože se vlastně celou dobu hádali s našim nevlastním dědou a je logické že neměli rádi ani ji.. BOhužel to dopadlo tak, že když umíral v nemocnnici a věděli to tak jedinou nezavolali, - ležel tam pár dní, a vědělo se, že umírá, když se dělalo parte ji tam neuvedli. Ona je na tom špatně, a oni jako supi, prohásili že ONI jsou rodina.. Vlastně my co jsme k němu chodili, přáli k narozeninám, svátků, děti s i sním hráli, tak jsme prostě najedou CIZi.. Ted do dopadlo tak, že je prosí, aby ji vzali k rakvi..
Mám dotaz, má na to právo, já prostě nevím, přijde mě to šílené.. Oni se opravdu měli hodně rádi, rodina ted prostě -dělají ONi pohřeb, a přitom všechno zaplatila maminka, z peněz co si šetřili na dovolenou. Nemůže se bránit, je to složité, přijde mi, že jakoby i měli radost, že trpí..
Máme mít pohřeb.. Opět řešíme základní otázku- nejsem rodina, ale mám právo si sednout dopředu a hlavně maminka rakvi?? Já se tam nevnucuju, ale jak jsem uvedla měli jsme ho rádi, slavili jsme všechno spolu, tam se mu nikdo neozval. nikomu nic neberem, je dobře, že se chtějí všichni rozloučit, ale prostě najednou jsme cizáci a maminku nechtějí ani k rakvi.. Samotnou ji tam nechci s nima nechat.. Šli byste si prostě v kostele tam sednout i proti tomu, že se jim to nelíbí, nechat tam maminku samotnou? nevím jak se k tomu postavit..Ani po pohřbu jak se chodí nejde.. nehctějí ji tam.. což jsem ji řekla, že si sednem naše rodina.
Myslím, že má právo jí vepředu s rakví, i když neni,,, rodina, ale žila s ním 15 let, Ono totiš jde o to, že ji chtějí vyšpnout uplne, že si sednou jako celekm dopředu a prostě jak se jde ten průvod, že se všichni postaví, to víte, další lidi a ona jako partnerka půjde někde vzadu..