Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, holky, potřebovala bych radu.. čeká nás pohřeb tchána, jelikož jsem nikdy nebyla na pohřbu jako rodina, tudíž mě zajímá, kam si mám sednout? Do první řady k manželovi, jeho mamince a sestře, nebo k ostatním smutečním hostům? Pokud budu sedět s nimi, to potom budou kondolovat hosté i mě, není to divné?
@olinka11 upřímnou soustrast a tady snad pomůže a nebo napsat dotaz http://poradna.pohreb.cz/…ak-se-chovat
Mně přijde logické, že si sedneš vedle manžela, já bych to tak udělala…
Jestli půjdete i s dětmi, tak ty si sedni s dětmi a manžela nech s matkou a sestrou, měla bys být taky v první řadě, ale na vedlejší lavici
Vedle manzela samozrejme, vyjadrujes tim podporu i jemu, kondolovat ti budou, proste podekujes
Děkuju za rady, nechtěla jsem jen, abych provedla něco, co se nehodí. Cítím to stejně, sednu vedle manžela
Myslím, že lidi budou kondolovat rodině, pokud by někdo vyjádřil smutek tobě, tak to přijmi, tam není prostor pro nějaké vysvětlování. Sedni vedle manžela a při kondolenci měj ruku na jeho zádech jako oporu, to už ti nikdo nebude kondolovat. Jinakrodině už kondolovat nemusíš.
@olinka11 upřímnou soustrast.
Sedni si normálně vedle manžela. Tchán byl přece aj Tvoje rodina a kondolovat Ti pravděpodobně budou tam stačí poděkovat…
Jinak chlap byl semnou aj na pohřbu mého dědy a taky semnou seděl v první řadě a lidi mu kondolovali…
Normálně první řada, jsi nejbližší rodina, i když si přivdaná…za dobu manželství mi umřel děda, obě babičky a manželův děda, všude jsme seděli v první řadě spolu…Manželův děda měl polský pohřeb, tam se jmenují i členové rodiny, uznávají jen sezdaní, četli manžela a mě jmenovali jako manželku a naší dceru jako vnouče…švagrovo přítelkyni nečetli, nebyla manželkou, tak nebyla brána jako rodina…i když seděla v první řadě. My všichni žijeme na druhé straně republiky, takže jsme se nechali vést tamním bratrancem, co a jak máme a nemáme dělat…, abychom se nedopustili nějakého přešlapu.