Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ve 20.tt je naprosto normální, když pohyby ještě necítíš nebo je cítíš jeden den a další 3 dny nic. A to bez ohledu na to, kde je uložena placenta. Miminko je ještě malé. Klid ![]()
Můžeš být v klidu já u první dcery pohyby začala cítit až někdy po 22 týdnu, dřív určitě ne. Každý to má prostě jinak ![]()
Klik, já jsem 24tt, placenta vzadu a pohyby skoro vůbec, párkrát za den převalení, zašimrání, kopance žádné. Dle dr. vše v pořádku. Každý je jinak citlivý, každé mimčo jinak aktivní, navíc u tebe ta placenta to bude hodně tlumit.
Ja dnes 18+6,placenta v zadu a pohyby cítím ale dr rikala sama ze u každé je to jinak, záleží I kolikate dite čekáš. Ja cekam třetí tak kdo ví ale dr rikala ze máme dost aktivní holčičku ![]()
Měla jsem dvakrát placentu vpředu, u první jsem cítila pohyby od 19tt, ale obecně málo, byla celou dobu hodně klidná, klidně jsem den dva necítila skoro nic. U druhé dcery jsem pohyby cítila až déle, asi od 22t, zato se pak už mrvila furt a pěkně bolestivě až do porodu a mrví se dál i po porodu
.
Ahoj holky, mám dotaz. Mám placentu vpředu nízko kousek od porodní branky a můj dotaz je jaké vy co jste tuto diagnózu měla taky jste zažívali pohyby miminka? Já jeden den cítím kompenecky několikrát druhy den sotva někdy, třetí den zase vůbec nic a takhle dokola, dvakrát už se mi stalo ze se malý vyboulil začínám z toho mít nervni když slyším všude okolo ze mají holky už krasne pohyby