Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
staci, ze se jinak otoci, kdyz kope smerem k zadum, tak to moc necitis, kazdopadne je vzdy intenzivnejsi obdobi a pak klid
treba mne se dvojcata v 30tt tak vlnila, ze se chodily sestry koukat na cirkus ![]()
jizvíková píše:
staci, ze se jinak otoci, kdyz kope smerem k zadum, tak to moc necitis, kazdopadne je vzdy intenzivnejsi obdobi a pak klid
treba mne se dvojcata v 30tt tak vlnila, ze se chodily sestry koukat na cirkus
Tak dvojčata to je jiná
no mě to právě dost znervózňuje že je maličkej najednou takovej že o sobě ani nějak moc nedává vědět. Předtím mě taky kolikrát přišlo že tam snad tancuje tanec svatého Víta.
Já jsem si o tom snažila něco najít a fakt je ten že roste a místo se zmenšuje. O zádech teda nevím, ale dost dobře vím o tom když míří na žebra. ![]()
kdybys fakt měla velké pochybnosti a ten rozdíl je zásadní, tak zajdi za gyndařem, ať ti změří průtoky v pupečníku ![]()
fialína píše:
kdybys fakt měla velké pochybnosti a ten rozdíl je zásadní, tak zajdi za gyndařem, ať ti změří průtoky v pupečníku
Jako myslíš průtoky živin co jdou k malýmu ? No doufám že to bude v pohodě, v úterý jdeme na kontrolu tak mu tam o tom teda řeknu. On by snad poznal i bez toho kdybych mu o tom řekla že něco není v pohodě ne? ![]()
nemusel by to poznat, bez kontroly průtoků nemá moc jak (leda tím, že dítě neroste, ale to spíš až při delším horším zásobením živinami)
pravidla do 28.tt na pohyby stanovena nejsou, od 28.tt by mělo být alespoň 10 epizod denně (tj. že jsi si jistá, že je to plod, nejde o intenzitu, ale o počet). Někteří gynekologové doporučují jinou metodu, ráno a večer si vyhradit hodinu a počítat, během této doby, kdy je maminka vklidu a soustředěná, by se miminko opět mělo 10× pohnout (zas nejde o sílu, o to, jestli kope nebo se jen převaluje, ale prostě musíš vědět, že „teď“ se ozval prcek)
mně se malý hýbal hodně moc až úplně do samého konce těhotenství, ale jsou i mimča klidná (a nesouvisí to nijak zvlášť s temperamentem po narození, jak byl čilý v děloze,, tak teď je ještě stále dost spinkáček, v noci celou noc jen s jedním probuzením, přes den skoro po každém jídle hodí hodinu a půl chrupku)…každopádně jak píše Fialína, neměl by se charakter pohybů výrazně změnit (ani v jednom směru, nadměrná aktivita náhlá a trvající víc než hodinu taky nemusí být ok).
určitě to dr. řekni, myslím že Tě spíš uklidní ![]()
Tak můj mimis kopal a vyváděl naprosto šíleným způsobem, ale postupem okolo 30. týdne to přestalo být jakoby vyloženě kopání, ale jak mu dochází místo, tak se tak jako protahuje a převaluje, takže mi pořád někde leze nějaká boule a břicho se vlní.. Vyloženě „kopanec“ tak max. 1 za den.. Charakter pohybů asi může být různý, důležité je, aby o sobě dával vědět. Tak pohodový finiš
![]()
jak píšou holky, pokud ta intenzita není ooopravdu hodně změněná, tak bych si nedělala starosti, malej tam začíná mít těsněji, takže i ty pohyby se můžou zdát méně intenzivní…
mě taky skoro nekope, cítím jen jako kdyby se tam převaloval, kopne tak jednou za den dva a do bolesti to jde sotva jednou za týden…
také záleží na tvé aktivitě, pokud jsi často v pohybu nebo soustředěná na něco jiného, tak ani nemusíš zaregistrovat, že se tam mydlí ![]()
Mar__tanka1983 píše:
jak píšou holky, pokud ta intenzita není ooopravdu hodně změněná, tak bych si nedělala starosti, malej tam začíná mít těsněji, takže i ty pohyby se můžou zdát méně intenzivní…
mě taky skoro nekope, cítím jen jako kdyby se tam převaloval, kopne tak jednou za den dva a do bolesti to jde sotva jednou za týden…také záleží na tvé aktivitě, pokud jsi často v pohybu nebo soustředěná na něco jiného, tak ani nemusíš zaregistrovat, že se tam mydlí
Jako já ho sem tam cítím takže vím že je všechno v pohodě že malej je ok. Ale víš co, nejsem na to zvyklá předtím pořád skákal, převaloval se na bříšku se mi doslova dělaly vlny tsunami. Ale teď nic moc, kope strašně málo, někdy to stojí za to, ale většinou jen jemňounce a s převalováním to nic tam se nehne. Pokud ho k tomu teda nedonutím.
Docela mě vylekal ten příspěvek o těch špatnejch průtokách v pupečníku. Jdu na kontrolu až 18.10 tak snad to nějak vydržíme do té doby a nezblázním se z toho.
Ahoj! Ozivuji diskusi. Zacala jsem 28 tyden a taky se mi zda ze tyden mne malej skoro nekope.Jen tak jemne jako v 16tydnu.Da o sobe vedet, ale neni to tak jako pred tim. @Missy_X jak to dopadlo u tebe? Mam plasit a radej zajit k doktorovi? Na kontrolu jdu az za 2tydny.
Nám se dá se říct „přestal hýbat“ ve 30.týdnu. Do té doby to byly bomby, pak jsem byla ráda, když se 2× za den převalil. Jestli se ti to nezná, tak jdi k Dr. pro uklidnění, ale faktem je, že kdybych já tam měla lítat pokaždé, kdy se 12hod nepohnul a nebo jsem cítila méně jak 10 kopanců denně, jak se píše v chytrých knížkách, tak jsem u doktora několikrát týdně.
Prave, ze nechci byt za hysterku, a radej tam nejdu.Je pravda, ze jsem malinka 153cm, a uz 2 tydny mam delohu pod rebramy, takze asi uz tam nema misto chudacek.
Ahoj ja jsem mela to same byla jsem zvykla na kopance ktere nekdy az boleli a od 29t se miminko prestalo tak hejbat neni tak aktivni jako prvne.
Jsem ve 37t mimisek se ma dobre obcas cejtim vlneni ale uz ne ty kopance jako po 22t
Tak holky, dekuji za uklidneni
.Rikam si kdyby se neozyval vubec, tak uz jsem u doktora.
@maranafa píše:
Prave, ze nechci byt za hysterku, a radej tam nejdu.Je pravda, ze jsem malinka 153cm, a uz 2 tydny mam delohu pod rebramy, takze asi uz tam nema misto chudacek.
Pokud se ti to nezda, tak si zajdi k MUDr. Kamaradku uklidnoval doktor neustale, necitila moc pohyby, v pondeli nedala na rady lekare, z emoc plasi a jela do nemocnice a v pondeli porodila mrtve miminko, ve 30 tt. Tim te nechci strasit, ale pokud si nejsi necim jista radeji jed a bud za hysterku.
Ahoj,
chci se zeptat na pohyby v tomto týdnu? Příjde mi že se miminko převaluje méně než kdy předtím, je mi jasné že mu asi dochází místo. Kope jak kdy, každopádně alespoň 1-2× denně o sobě dá vědět. Do teď to bylo šílené, převaloval se, skákal pořád, ale od dne kdy jsem začala 27týden jakoby se vše změnilo.
Asi čekám uspinkaného a lenošného chlapečka.
Jen by mě zajímalo jestli jste to taky měli tak, nebo zhruba od kolikátého týdne se miminko tak nějak přestalo pohybovat a o to důrazněji kopat?