Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
od poloviny druheho trimestru se mi zacaly delat obrovske a bolestive pupinky na tvari.
Pravidelne plet osetruji, zkousim i menit znacky kosmetiky, pouzivam pletove a cistici vody, ruzne cistici mleka, peelinky, scrub, masky, kremy a porad mi nic na to nepomaha. Uz jsem zkousela i vyradit vse a nechat to jen prirozene, ale nic mi nepomaha. Proste kazde rano se objevi novy a bolestivy „bedar“!!!
Vim, ze to je v tehu normalni, ale takove problemy jsem nemela ani v puberte. Jen by me zajimalo, jestli nektera z vas nevi co by mohlo pomoct, treba nejaky caj, nebo odvar z bylinek??? Nebo budu muset cekat az do porodu??? ![]()
Tal já mám přesně ten samej problém..někdy se mi zdá, že čím víc se o tu pleť starám, tak je to druhej den horší, myslím, že nezbejvá než čekat, až se to samo upraví..
Ahoj,já tedy nejsem těhu,ale měla jsem problematickou pleť ještě nedavno kvůli rozhozeným hormonům. Mě pomáhá kosmetika od Ryoru Aknestop používám bylinné tonikum a když se mi náhodou nějaký pupínek udělá tak ho natírám roll-on tyčinkou. Jinak nepoužívám žádné peelingy,po těch se mi vždycky beďary udělají,občas si udělám čistící masku,jinak je taky dobré pleť moc nepromazávat,já používám jen noční krém od nivey pro citlivou pleť a to ještě po pečlivém pročištění tím tonikem. Snad jsem trošku poradila.
To je normální „hormonální“ stav v těhotenství. Péče správnou kosmetikou je na místě, ovšem nepomůže ve smyslu, že by ti to zmizelo! Kosmetikou si pomůžeš, aby se ti pleť nezanášela a správně fungovala, ale taky není dobrý to přehánět. I hodně péče pleti škodí, pak se brání a nečistoty se tvoří o to víc jako přirozená ochrana. Stačí ráno a večer čistit a používat správný krém. Ale na markantní zlepšení si budeš muset počkat po porodu, případně šestinedělí, případně konec kojení…
KPKristy píše:
To je normální „hormonální“ stav v těhotenství. Péče správnou kosmetikou je na místě, ovšem nepomůže ve smyslu, že by ti to zmizelo! Kosmetikou si pomůžeš, aby se ti pleť nezanášela a správně fungovala, ale taky není dobrý to přehánět. I hodně péče pleti škodí, pak se brání a nečistoty se tvoří o to víc jako přirozená ochrana. Stačí ráno a večer čistit a používat správný krém. Ale na markantní zlepšení si budeš muset počkat po porodu, případně šestinedělí, případně konec kojení…
konec kojeni???? tak to si me ale vubec nepotesila
![]()
martext píše:KPKristy píše:konec kojeni???? tak to si me ale vubec nepotesila
To je normální „hormonální“ stav v těhotenství. Péče správnou kosmetikou je na místě, ovšem nepomůže ve smyslu, že by ti to zmizelo! Kosmetikou si pomůžeš, aby se ti pleť nezanášela a správně fungovala, ale taky není dobrý to přehánět. I hodně péče pleti škodí, pak se brání a nečistoty se tvoří o to víc jako přirozená ochrana. Stačí ráno a večer čistit a používat správný krém. Ale na markantní zlepšení si budeš muset počkat po porodu, případně šestinedělí, případně konec kojení…![]()
![]()
Ale to je jak u koho!
Já například v prvním těhu měla pleť krásnou, po porodu vypukl masakr.
Teď mám pleť hnusnou, tak jsem zvědavá, co bude po porodu. Snad ne ještě horší…
martext píše:
od poloviny druheho trimestru se mi zacaly delat obrovske a bolestive pupinky na tvari.Pravidelne plet osetruji, zkousim i menit znacky kosmetiky, pouzivam pletove a cistici vody, ruzne cistici mleka, peelinky, scrub, masky, kremy a porad mi nic na to nepomaha. Uz jsem zkousela i vyradit vse a nechat to jen prirozene, ale nic mi nepomaha. Proste kazde rano se objevi novy a bolestivy „bedar“!!!
Vim, ze to je v tehu normalni, ale takove problemy jsem nemela ani v puberte. Jen by me zajimalo, jestli nektera z vas nevi co by mohlo pomoct, treba nejaky caj, nebo odvar z bylinek??? Nebo budu muset cekat az do porodu???
b komplex forte, zinek…
je to po 10 letech nervů s hnusnou pletí první věc co mi pomohla.. zkus, nic tím nezkazíš jsou to obyč vitamíny a když jich je nedostatek tak se děje tohle… pozor ale může to být, což se v těhu nabízí, hormonální nerovnováhou a na to ti pomůže jedině porodit… čekáš holčičku,ne?… ![]()
Ahoj, v pubertě jsem měla pleť jak dětskou prdelku, po 30 začalo akne. Dařilo se mi to díky kvalitní kosmetice a péči u kožařky držet na uzdě, tu a tam jednou za měsíc jeden pupínek je v pohodě. Teď v druhém těhu se mi objevilo taky bolestivé akne, ale jsou to pidi boláčky. Krémy a léky na předpis + důkladná čistící péče hodně pomáhá. Ale je to boj na dlouhou trať, každodenní bitva o čistou pleť a neustálé držení všech přípravků a kosmetiky v dokonalé čistotě. PS: bez make-upu to teď prostě nejde, no. Ať žijou hormony ![]()
eMaminka píše:martext píše:b komplex forte, zinek…
od poloviny druheho trimestru se mi zacaly delat obrovske a bolestive pupinky na tvari.Pravidelne plet osetruji, zkousim i menit znacky kosmetiky, pouzivam pletove a cistici vody, ruzne cistici mleka, peelinky, scrub, masky, kremy a porad mi nic na to nepomaha. Uz jsem zkousela i vyradit vse a nechat to jen prirozene, ale nic mi nepomaha. Proste kazde rano se objevi novy a bolestivy „bedar“!!!
Vim, ze to je v tehu normalni, ale takove problemy jsem nemela ani v puberte. Jen by me zajimalo, jestli nektera z vas nevi co by mohlo pomoct, treba nejaky caj, nebo odvar z bylinek??? Nebo budu muset cekat az do porodu???
je to po 10 letech nervů s hnusnou pletí první věc co mi pomohla.. zkus, nic tím nezkazíš jsou to obyč vitamíny a když jich je nedostatek tak se děje tohle… pozor ale může to být, což se v těhu nabízí, hormonální nerovnováhou a na to ti pomůže jedině porodit… čekáš holčičku,ne?…
no prave ze ani tu holcicku necekam, cekam dva kluky
To bych ji to aspon prominula, ze si vsechnu zenskou krasu odemne vzala ![]()
Háta_x píše:
Ahoj, v pubertě jsem měla pleť jak dětskou prdelku, po 30 začalo akne. Dařilo se mi to díky kvalitní kosmetice a péči u kožařky držet na uzdě, tu a tam jednou za měsíc jeden pupínek je v pohodě. Teď v druhém těhu se mi objevilo taky bolestivé akne, ale jsou to pidi boláčky. Krémy a léky na předpis + důkladná čistící péče hodně pomáhá. Ale je to boj na dlouhou trať, každodenní bitva o čistou pleť a neustálé držení všech přípravků a kosmetiky v dokonalé čistotě. PS: bez make-upu to teď prostě nejde, no. Ať žijou hormony
Ja prave ziju v zahranici a tady by me navsteva u kozniho vysla na fakt dost penez, jinak v cechach bych ji asi uz davno navstivila. obcasny pupinek bych jeste prezila, ale kazdy den je novy a den az dva boli, nez trochu vyschne. brrr v puberte se mi taky delali, ale o proti tedkom se to neda srovnat.
martext píše:eMaminka píše:no prave ze ani tu holcicku necekam, cekam dva klukymartext píše:b komplex forte, zinek…
je to po 10 letech nervů s hnusnou pletí první věc co mi pomohla.. zkus, nic tím nezkazíš jsou to obyč vitamíny a když jich je nedostatek tak se děje tohle… pozor ale může to být, což se v těhu nabízí, hormonální nerovnováhou a na to ti pomůže jedině porodit… čekáš holčičku,ne?…
To bych ji to aspon prominula, ze si vsechnu zenskou krasu odemne vzala
no me taky napadlo, jestli to neni treba nejakym nedostatkem vitaminu, skusim se zeptat v lekarne ![]()
martext píše:eMaminka píše:no prave ze ani tu holcicku necekam, cekam dva klukymartext píše:b komplex forte, zinek…
To bych ji to aspon prominula, ze si vsechnu zenskou krasu odemne vzala
no právě.. mě teda v těhu ty moje dvě krásky vycucali dokonale…
čekáš dvojčátka.. to je dokonalý.. já bych taky chtěla dvě mimineška najednou… máš přirozeně nebo umělkem?…
mě v těhu naopak veškerá kosmetika začala vadit - čím víc sem matlala, tím to bylo horší, a nejhorší stav byl po peelingu. teď myju obličej jen vodou a asi po měsíci se to srovnalo samo…
jinak moje mamka po celoživotním boji s boláky, krupičkou a dalšími obličejovými chuťovkami nedá dopustit na přírodní čistou kosmetiku bez konzervantů, parfemace atd. tak se zkus zeptat v nějakém krámku s bylinkama, přírodníma preparátama…
Mar__tanka1983 píše:
mě v těhu naopak veškerá kosmetika začala vadit - čím víc sem matlala, tím to bylo horší, a nejhorší stav byl po peelingu. teď myju obličej jen vodou a asi po měsíci se to srovnalo samo…jinak moje mamka po celoživotním boji s boláky, krupičkou a dalšími obličejovými chuťovkami nedá dopustit na přírodní čistou kosmetiku bez konzervantů, parfemace atd. tak se zkus zeptat v nějakém krámku s bylinkama, přírodníma preparátama…
jj to musim potvrdit.. já měsíčně utrácela za kosmetiku na beďary nehorázný sumy a bylo to k prdu, teď si vážně meju obličej jen vodou, natřu lehkým krémem, nic mastného ale také né nic spešl na akné to mi prostě nikdy nedělalo dobře a ty vitamíny a mám pokoj… čím víc sem toho na obličej sr*la tím pupenů vylézalo víc… asi se vážně nic nemá přehánět…