Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lizzi Taky jsi byla na Veveří? To bylo krásný, úplně jsem zírala, jak se hýbe a co vy všechno má. Krása:-)
Myslím si, že to možné není. Teď když jsem byla na první kontrole u dr, tak jsem jí říkala, že mívám brnění jakoby zespodu vevnitř, ptala jsem se jí, jestli je to normální. Pohybům jsem to nepřipisovala, spíš jsem se bála, co to je. Dr říkala, že jak se roztahuje děloha, tak narazí na nervy a pak cítím to brnění. Takže třeba myslíš toto…
@lovesmile ale končetinama, máchá, né že ne
..ale ta končetina má tak 4-5mm..
Občas mám pocit, že cítím pohyby… nejsem těhotná
Jsou to nahromaděné plyny a opravdu mi to někdy připomíná vlnění, jako když jsem čekala syna
Urcite kravina, tohle pohyby nejsou…stihle tehule, vnimave muzou citit tak 13tt, kdyz uz vickrat rodily…ale driv ani tuk…i ten 13tt je brzo a hodne lidi to zpochybnuje, ja sama citim od 14tt lehoucke simrani, jakoby posun o treba 2cm…citim tak jednou za den, dva dny.. a prdy to nejsou… ale musim byt hodne v klidu…
Prvniho jsem citila az 20tt, spis jsem poradne nevedela co citit, ted uz vim… zhubla jsem i 30kg, tak jina kostra v tehu, ale stejne to doktorovi nerikam, oni si jednou podle tabulek a proste u druhorodicek a vice nejdrive pry od 16tt, takze by to hned zpochybnil…
@RadanaH píše:
Prvniho jsem citila az 20tt, spis jsem poradne nevedela co citit, ted uz vim… zhubla jsem i 30kg, tak jina kostra v tehu, ale stejne to doktorovi nerikam, oni si jednou podle tabulek a proste u druhorodicek a vice nejdrive pry od 16tt, takze by to hned zpochybnil…
Já u prvního cítila v 16. tt, tak jsem zvědavá, co bude teď, ale máš pravdu, vysvětlovat to dr nebudu, stejně by mi nevěřila. Pokud to teda bude dřív.
Tak já jsem v 16.týdnu a a už tak týden mám dojem, že sem tam něco zacítím, ale.. Teď jsem byla na pohotovosti a říkala jsem to dr. a ten si málem ťukal na čelo, že to fakt asi těžko
A ty první 2-3 měsíce jsem byla hooodně nafouknutá, takže to bude spíš ono, pohyby střev. Neboj, dočkáš se
![]()
Jestli si z nás zakladatelka nedělá tak trochu „čurinu“, páč na takovou věc se snad ani vážně zeptat nedá… ![]()
proste oni si jedou podle chytrych knizek a tabulek a proste driv to nemuze byt…prito zalezi jak je placenta, jaka je konstrukce tehule, jak je vnimava, bo treba i s bolesti, kdyby byla stejna bolest, tak kazdy citi jinak proste, nekdo min a nekdo vic…takze nemam rada takove to hazeni do jednoho pytle…
Vzdyt plod se zacina pohybovat videtelne i na utz kolem 10tt, takze drive to neni mozne…
To je snad jeste lepsi diskuse nez dnesni „Kde vsude se holite?“ ![]()
@jannda píše:
To je snad jeste lepsi diskuse nez dnesni „Kde vsude se holite?“
to mi uniklo.-)
@RadanaH píše:
@Radiiikproste oni si jedou podle chytrych knizek a tabulek a proste driv to nemuze byt…prito zalezi jak je placenta, jaka je konstrukce tehule, jak je vnimava, bo treba i s bolesti, kdyby byla stejna bolest, tak kazdy citi jinak proste, nekdo min a nekdo vic…takze nemam rada takove to hazeni do jednoho pytle…
Já věřím tomu, že teď ucítím pohyby dřív, jak v tom 16. tt. Jsem velká citlivka, takže ať si dr říká, co chce ![]()