Pojmenování holčičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3372
28.9.16 09:17

@malefic Hmmmm zajímavá kombinace. :palec: U nás je podobnost jen se začátkem na A.
Aneta a Amélie. :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
28.9.16 09:17

@Aries6 Ahoj, moje dcera se jmenuje Naomi adruhá Noemi :-D
To jako fakt? Tak to není snad ani hezký ani originální, ale těžce ujetý
prostě někomu se ty české jména nelíbí, bohužel. Když jsem čekala první dceru a projížděla kalendář se jmény, tak se mi chtělo brečet… Nic se mi nelibílo. Nelíbí se mi ani moje jméno :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
28.9.16 09:20

@malefic Přesně tak, já se také nedívila, na to jestli Amélie je cizí, naše jméno, nebo jméno odněkud z kosmu, nebo odkamad (na souzení jsem už alergická). Prostě jsem jméno Amélie viděla a bylo rozhodnuto. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
28.9.16 09:24

@Petulka1234 mě to je jedno. Pro někoho ujeté, pro dalšího to je vyjímečné. Pro mne to byla jasná volba dát taková jména a neměnila bych. I když mi hodně lidí v okolí říkalo, že jsme blázni, tak co. jejih deti to nejsou. A stejně si nakonec všichni zvykli. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
28.9.16 09:30
@malefic píše:
@Aries6 Ahoj, moje dcera se jmenuje Naomi adruhá Noemi :-D
To jako fakt? Tak to není snad ani hezký ani originální, ale těžce ujetý
prostě někomu se ty české jména nelíbí, bohužel. Když jsem čekala první dceru a projížděla kalendář se jmény, tak se mi chtělo brečet… Nic se mi nelibílo. Nelíbí se mi ani moje jméno :-D

Ale jo, to beru, že se ti nelíbí jména v kalendáři (byť o nechápu, když jich je tam tolik). Ale pojmenovat děti skoro stejně :nevim: Ale je to jen a jen tvoje věc. Někdo musí být „originální“ za každou cenu, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
28.9.16 09:46

Musis napsat email pani, ktera jako jedina v Cr schvaluje cizi jmena. Pokud uz v Cr to jmeno je tak by to nemel byt problem, ale radeji bych ji napsala pro overeni. Pokud to jmeno v CR jeste neni tak zaplatis cca 800kc za povoleni.Jen ted nevim jak se ta pani jmenuje, ale na netu to snad najdes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
28.9.16 09:54

@SvobodovaH ne nejsi. My jsme trapny s Josefem, Anezkou a ted přijdou dvojčata Antonin a Jan anebo Stepanka a Eliška ( možná Jindřiška) a budeme asi taky jediní kdo dává české jméno. Ovšem syn ma ve školce vietnamku a je to Eliška - to mi prostě přijde nevkusny :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
28.9.16 09:54
@ka2ka píše:
nemáme proto je potřeba dávat jména která člověk pomalu neumí ani napsat a správně vyslovit, my máme doma klasicky pojmenované dítě a byla jsem v porodnici za exota :think:

Ony jsou totiž dneska originální (vzácná) paradoxně klasická jména jako je Jana, Iveta, Lenka, atd… My máme taky takovou klasiku. První je široko daleko jediná, další dvě taky slyším pomálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
28.9.16 10:00

@Betynka87 U nás ve školce je také holčička až z druhé strany naší země a jmenuje se krásně Ema - Emička. Miluji rozmanitost všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.9.16 10:17
@malefic píše:
Ahoj, moje dcera se jmenuje Naomi adruhá Noemi :-Dstačí to uvest v porodnici při porodu, a potom jen na matrice aby to mohli dát do rodneho listu. oni na to mají na matrice takovou knihu, kde mají seznam všech jmén, takže kdyby byl problém jen s jedním písmenkem třeba, tak ti dají vybrat, jak by se to jméno dalo upravit, aby zůstalo zachováno. Ale myslim, že s Claire by neměl být problém. Moc krásné jméno :srdce:

jejda, a neplete se vám to trochu? :lol:
Jinak k otázce - myslím, že s Claire by neměl být problém. V zahraničí to asi bude mít jednodušší, na naší Kláře si cizinci vylamují zuby :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
28.9.16 10:23

Mě se ty česká jména moc nelíbí a hlavně ne to moje proto bych chtěla dát své dceři cizí jméno přijde mi to hezčí a podle mě je taková doba kdy se děti nesmějí jiným dětem kvůli jménu spíš když má zvlášťni jméno tak si ho aspoň proto zapamatují. A vyslovit to umím nevím proč bych neuměla ale děkuju za názor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
28.9.16 10:33

@Kakajicko69 Claire (Klér), nádhera :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
28.9.16 10:34

@pe-terka nene, ani ne, spíše mají problém babičky a lidé, kteří moje holky teprve poznají. jakože jim třeba trvá chvíli, než si zafixují, která je která.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
28.9.16 10:34

@Kakajicko69 Mě se třeba líbí, rozmanitost s jakou můžu jmenovat mou nejmladší: Amy, Amelý, Melý, Melinko, Amelínko, Amél, Amélie, Amelínečku, miláčku, broučku… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.9.16 10:42
@malefic píše:
@pe-terka nene, ani ne, spíše mají problém babičky a lidé, kteří moje holky teprve poznají. jakože jim třeba trvá chvíli, než si zafixují, která je která.

no upřímně, mají můj obdiv, že si to dokáží zafixovat. Mě ta jména přijdou hrozně podobná, něco jako Amélie a Amálie…ale když vám to pasuje, proč ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze