Pojmenování holčičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
125
2.10.16 19:00

Koukam, že jsem svým (podle některých hloupým) názorem rozvířila stojaté vody :lol: no, klidně dávejte svým dětem jména Anála, jako to udělali nějací rodiče v Ostravě, ale pak se nedivte svým dětem, az vám budou otloukat o hlavu, že blbější jméno jste jim dát nemohli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
2.10.16 19:01

@pe-terka myslim, že by ji to žíly netrhalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
2.10.16 19:44
@SvobodovaH píše:
@pe-terka myslim, že by ji to žíly netrhalo :)

tak to gratuluji k pohodové příbuzné :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
4.10.16 20:26
@Kelsey píše:
@zuzouš
Mám tři deti, které mají moderní jmena, jsme na vesnici, je tu dost moderních jmen všude okolo, nikdo to neresi. Dnes už to málo kdo řeší. Na Moravě máme asi tolerantnější lidi :-D, kteří neřeší po čem jim nic neni. Každé to moderní zevšední, jak Vanesa nebo Denisa.
My tu často potkáváme Slováky a Rakušany, Slováci ač bych čekala opak, ti nejsou takové konzervy, jak my.

Já bydlím také na Moravě u Třebíče :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
4.10.16 20:38
@pe-terka píše:
no nevím, jestli by měla sestřenice radost, že zde zveřejnuješ jména i příjmení jejích dětí. :think:

Tady to nikdo snad tolik neřeší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
4.10.16 21:46
@jenika1 píše:
Ty bys neměnila Adélku, já bych ji nikdy nedala, pro mě nepřijatelné. Tak se prosím tě nepohoršuj, a nesměj nad jinými jmény. Každého věc.

Kdyz ono Charlotte, Nicole, Jessica nebo Vanessa i Sophie proste smesne je. Dava to vesmes romske etnikum. Nejlepsi je k temto jmenum ceske prijmeni s pismeny ř, č nebo š ci ž. Matky chteji byt zajimave. Uz jsem zazila i Elisabeth, chudak holka, ma dvacet kilo navic a jeste takove jmeno. No jo, matky nemaji cim jinym zaujmout, tak se vyradi na detech. A argument, ze nekdo casto cestuje na dovolenou a pocestele jmeno Sarlota by bylo smesne, je jen chaba vymluva. Kde na dovolene a komu rikate, jak se dite jmenuje? Myslite, ze to nekoho na letisti nebo v hotelu fakt zajima? Dite bude akorat cely zivot muset rikat, jsem Sophie s p, Vanessa s dvema s apod.

Příspěvek upraven 04.10.16 v 21:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
4.10.16 21:53
@Seren píše:
Zastávám názor, ať si každý svému dítěti dá jméno, jaké se mu líbí. I když se musím přiznat, že někdy se tady nad některými nápady pozastavím a říkám si, jestli se někteří rodiče nezbláznili. Ale jak už jsem psala… jejich věc :mrgreen: Ale argument „co když budou žít v zahraničí“ mě vždy celkem pobaví. Kolik z nich asi bude trvale žít v zahraničí? Minimum, možná dokonce nikdo :lol: Mám spoustu známých s ryze českými jmény, kteří v zahraničí nějaký čas pobývali, někteří i několik let. Nikdo z nich neměl se svým jménem sebemenší problém. V základním tvaru ho používali jen v úředním styk, mezi přáteli a známými se uchytily tvary, které nedělaly cizincům problémy s výslovností. Vždyť i tady v Čechách se v běžném životě většinou nepoužívá základní tvar jména.

Vetsina rodicu davajici tato svetova jmena zadny jazyk neumi, je to jen poza. Snaha byt zajimava. Dava to urcity typ lidi, spise zen. Takovych tech pipin, co dava na FB selficka a sve deti. Dnes je svet multikulturni a clovek se vzdy styka jen s urcitym poctem lidi, kteri se jeho jmeno nauci. Proc matky nedavaji treba cinska nebo ruska jmena, ale vesmes anglicka? Ziji v zahranici mezi ruznymi narody, lidmi s VS. A Cesi zde davaji normalni ceska jmena, prestoze tu budou zit mozna az do duchodu. Jine narody to same.

Příspěvek upraven 05.10.16 v 08:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.10.16 22:20
@Kaliopa píše:
Kdyz ono Charlotte, Nicole, Jessica nebo Vanessa i Sophie proste smesne je. Dava to vesmes romske etnikum. Nejlepsi je k temto jmenum ceske prijmeni s pismeny ř, č nebo š ci ž. Matky chteji byt zajimave. Uz jsem zazila i Elisabeth, chudak holka, ma dvacet kilo navic a jeste takove jmeno. No jo, matky nemaji cim jinym zaujmout, tak se vyradi na detech. A argument, ze nekdo casto cestuje na dovolenou a pocestele jmeno Sarlota by bylo smesne, je jen chaba vymluva. Kde na dovolene a komu rikate, jak se dite jmenuje? Myslite, ze to nekoho na letisti nebo v hotelu fakt zajima? Dite bude akorat cely zivot muset rikat, jsem Sophie s p, Vanessa s dvema s apod.

Já tedy nejsem zastánce Sophií, Charlott, Vaness a pod. v českých luzích, věčně musí vysvětlovat, proč a jak se píší. Ale pár jich znám a neřekla bych, že zrovna mezi Romy. I některé české celebrity si na to potrpí :think:. Romové mají naopak tu Džesiku a Dženifer, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
4.10.16 23:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
5.10.16 08:22
@Seren píše:
@Kaliopa :palec: :palec: :palec:

Už jsem slyšela třeba jméno Charlotte Vytržilová, Elisabeth Kropáčková a podobné zrůdnosti.
Nevím, jestli by nebylo méně směšné, kdyby se jmenovaly třeba Eliška Kropáčková nebo Šarlota Vytržilová. Takhle má člověk občas pocit, že lidi vybírají pro děti jména jak pro psy. Některé matky mají asi fakt absenci vkusu nebo zdravého rozumu a své touze být zajímavá a in podřídí i výběr jména. Co na tom, že ty Sophinky a Nicole budou celý život někde upozorňovat a kontrolovat, zda jim někdo napsal jejich jméno správně. Protože pokud by někomu diktovaly své jméno, tak málokoho napadne, že nějaká matka byla tak nepříčetná, že do jména Sofie zakomponovala v touze po světovosti navíc PH. Tohle hraní na hogo fogo je směšné a je vidět, že těm lidem čouhá sláma z bot.

Příspěvek upraven 05.10.16 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.16 08:53
@Kaliopa píše:
Už jsem slyšela třeba se jménem Charlotte Vytržilová, Elisabeth Kropáčková a podobné zrůdnosti.
Nevím, jestli by nebylo méně směšné, kdyby se jmenovaly třeba Eliška Kropáčková nebo Šarlota Vytržilová. Takhle má člověk občas pocit, že lidi vybírají pro děti jména jak pro psy. Některé matky mají asi fakt absenci vkusu nebo zdravého rozumu a své touze být zajímavá a in podřídí i výběr jména. Co na tom, že ty Sophinky a Nicole budou celý život někde upozorňovat a kontrolovat, zda jim někdo napsal jejich jméno správně. Protože pokud by někomu diktovaly své jméno, tak málokoho napadne, že nějaká matka byla tak nepříčetná, že do jména Sofie zakomponovala v touze po světovosti navíc PH. Tohle hraní na hogo fogo je směšné a je vidět, že těm lidem čouhá sláma z bot.

A přitom Elizabeth není Eliška, ale Alžběta a to si myslím, že ty, co to dají, to ani neví a myslí si, že mají cizí podobu Elišky.
Známá mi taky nechtěla věřit, že Sofie je česká Žofie. Byla nakrknutá, co jí to říkám. A je to přesně to, co píšeš. Mají k tomu typické české příjmení a v cizině nikdy nebyli a s nějvětší pravděpodobností ani nepojedou, páč na dovolenou jezdí už roky do stále stejného kempu asi 50 km :roll: Jinak nevytáhnou paty z vesnice.

• Citovat
  • Upravit
484
5.10.16 13:23

@Kaliopa a anonymní uživatelko… děkuji za pobavení :lol: ;) :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.16 15:43
@Aries6 píše:
Tak vyloženě českých jmen je pomálu, většinou jsou to podoby antických, hebrejských a dalších jmen. Ale to jen taková vsuvka, nemyslím to zle ;) Mě třeba překvapilo, že naše nejstarší staročeské jméno má, aniž bych to cíleně chtěla :D
@SvobodovaH píše:
A co dát českou verzi Klára? Neblbnete setem hlavu, copak nemáme dost českých hezkých jmen?

Skutečně česká jsou ty slovanská, páč čeština je slovanský jazyk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.16 15:46
@malefic píše:
@Petulka1234 mě to je jedno. Pro někoho ujeté, pro dalšího to je vyjímečné. Pro mne to byla jasná volba dát taková jména a neměnila bych. I když mi hodně lidí v okolí říkalo, že jsme blázni, tak co. jejih deti to nejsou. A stejně si nakonec všichni zvykli. :lol:

Naomi i Noemi je jedno a to samé jméno 8o :mrgreen: Takže za mně to je ujetý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.16 15:48
@Betynka87 píše:
@SvobodovaH ne nejsi. My jsme trapny s Josefem, Anezkou a ted přijdou dvojčata Antonin a Jan anebo Stepanka a Eliška ( možná Jindřiška) a budeme asi taky jediní kdo dává české jméno. Ovšem syn ma ve školce vietnamku a je to Eliška - to mi prostě přijde nevkusny :mrgreen: :mrgreen:

Zase ten Jan - dejte s ním už pokoj :pocitac: Proč prostě nedáte českou verzi Bohdan? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze