Pokec o cestování

Anonymní
29.3.26 21:57

Pokec o cestování

Určitě se tu najde dost aktivních rodičů cestovatelů. Tak co si o tom trochu pokecat?
Pro začátek třeba, jaká místa se vám v zahraničí nejvíc líbila, jaká se vám líbila s dítětem, co byste rádi navštívili? Já mám zatím za sebou navštívených 36 zemí, puberťák cca 22.

U nás to je:

s dítětem: Giverny (4.5 roku), Japonsko (8 a 12 let), Cuxhaven (13 let)
bez dítěte: Dubaj, Damašek, Ammán
kam se chci podívat: Peru, Nový Zéland, Írán, Irák.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5013
29.3.26 23:11

Taky ráda cestuju. S dětmi už trochu méně, ale tak snad až budou větší.

S dětmi: Několikrát Uzbekistán, Kyrgyzstán, Turecko, Německo.

Bez dítěte: Toho bylo hodně. Už si ani moc nevzpomínám, ale převážně Evropa.

Kam se chci podívat: Saudská Arábie, UAE, Qatar, Maroko, některé části Ruska, Maledivy… :)

Moc se mi líbí Uzbekistán, kam se ráda vracím. Města jako z pohádky, fajn lidi… Na cestování tam bych ale volila jaro nebo podzim. V létě je tam velké horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.26 03:42

Moji nejoblíbenější zemí je Tunisko :srdce: což nikdo nechápe :? Pro solo cestovatele to neni dost dobrodruzne, pro rezorťáky je to sockoušské. No co už, no :D v Íránu jsem byla, kdybys chtěla radu/typy :mrgreen: do Iráku bych taky někdy ráda. S ditetem zatim planujeme Italii v pul roce, Kahiru v roce a Thaiwan v roce a pul - tam hlavne aby stihlo letet zdarma, na dlouhe lety jsem na economy už stará, chci alespoň eco+ a to už je letenka navíc znát :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.26 03:44
@Yasmina21 píše: Více

Uzbe bych moc ráda, ale bojím se, že bez taxíku se tam člověk nehne a bytostně nesnáším dohadovat se s nima :/ jaký itinerář bys pro první cestu doporučila?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.26 06:15

@Yasmina21 ty „stány“ se mým seznáme taky postupně přesouvají nahoru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.26 06:18
@Anonymní píše: Více

Teď asi na dlouho na Írán můžu zapomenout :(
U těch letenek eco+ mám pocit, že se některé společnosti zbláznily s cenou a dělají z toho pomalu business, ale přitom kvalita dřívější běžné economy. Jinak krásný plány :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.26 08:07

Já jsem proti tobě cestovatelský břídil :mrgreen: Mám proježděnou hlavně Evropu, mimo ni jsem byla jen Egypt, Tunisko a Dominikána. Cestování sice miluju, nejraději bych byla pořád někde, ale úplně zatím nejsou finance na to, abych uskutečnila všechny svoje cestovatelský sny. Dva největší jsou Japonsko a Island :srdce:
Ale nedávno jsem byl na Madeiře a to tedy byla nejlepší dovolená v mém životě. Ta příroda tam, to je prostě nádhera :srdce: Určitě se tam plánuju někdy vrátit, protože za týden jsme rozhodně nestihli prochodit vše zajímavé. Pak se mi moc líbilo Švédsko, to si rozhodně chci také zopakovat. Tenkrát jsme projeli jen jih a ráda bych se podívala až za polární kruh.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.26 08:12

Ale jdi ty, máš toho hodně…já zase nemám moc Evropu. Madeiru bych chtěla, ale bojím se lítání a tam je prý strašný přistání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.26 08:14

To toho s tím puberťákem moc na cestování nemáte…naše 6leta má Polsko, 2×Egypt, 2×Tunisko, Bulharsko, Itálii, Řecko, Fuerteventura. Mladší má ve 2 letech Bulharsko, Chorvatsko, Tunisko a ty Kanáry…Ty Kanáry jsou čerstvé, letěli jsme na vlastní pěst, měli jsme na týden půjčené auto a procestovali celý ostrov, s dětmi zatím TOPKA. Bez dětí by to byl dlouhý seznam, tam byl top Omán, Mallorca, Albánie, Egypt, Malta…snažíme se během roku jet/letět víckrát, takže sotva jsme se vrátili, už se koukáme na něco na červen last/minute nebo zase na vlastní pěst, rádi se rozhodujeme spontánně, nerada mám něco nalajnované třeba třičtvrtě roku… :mavam: Po Evropě mám ráda Itálii, tam už jsem byla asi 12×…na lyžích, roadtrip nebo jen města Benátky a nebo se silničním kolem zjara Cesenatico, Toskánsko…Lido se Estensi jsme byli 2×, 1× na vejsce na sportovním kurzu, podruhé se starší dcerou, hodně jsme toho tam objeli na bruslích, ve městě se přezuli, šli na něco dobrého, dcera jezdila ve vozejku :-)

• Citovat
  • Upravit
18144
30.3.26 08:43

Z Evropských zemí mám projeté skoro všecko, kromě těch severských. Mimo Evropu už toho je míň, ale nějaké plány jsou.
Moje srdcovka je Bosna a Izrael.
Pak mám ráda rakouské Korutany- kombinace jezer a hor, to miluju. Nebo Lago di Garda apod. Jak je tam voda a hory, tak to můžu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.26 08:59

Nepsala jsem všechny země, nechtěla jsem to tady jako chlubení, kdo toho měl víc a víc exotického v co nejnižším věku. Ale má cca 22 zemí, letos přidá určitě minimálně další 2.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.26 09:00
@bigl píše: Více

Izrael mě nějak neláká, ale Bosna je hodně vysoko na seznamu. Stejně jako většina dalších zemí bývalé Jugoslávie.
Itálie je úžasná, ta snad nikdy nezklame.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.26 09:18

Do Japonska jdi! Diky deflaci je prekvapive levne! Akorat se tam za poslednich 5 let zhruba zdvojnasobily ceny hotelu, jak zacalo byt turisticky popularni :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.26 09:29

To potvrzuju. Japonsko je mnohem levnější, než jakou jsem o něm měla představu. Hlavně jsem si zamilovala ty jejich obchody jako 7/11, FamilyMart a ještě jeden, kde člověk mohl koupit za pár korun slušný jídlo, většinou i teplé.

• Citovat
  • Upravit
600
30.3.26 09:30

My máme projeto i s dětmi poměrně dost, nejvíc se nám líbilo - samostatně, Jordánsko, tam jsme chtěli vzít i děti, protože nás tam překvapila ta úroveň bezpečnosti a jak to bylo v pohode, no bohužel teď fakt ne. A deti jsme protáhli po celém světě a moc se nám líbil Reunion, Singapur a Vietnam. Itálie je krásná, Lago di garda a rakouská jezera jsou favoriti. Letos se chystáme na Seychelly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí