Pokec o cestování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
600
30.3.26 09:30

A ještě k příspěvku výše, byli jsme s nimi i v Káhiře a tam uz by me teda znovu nikdo nedostal; to byl mordor :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.26 09:35
@pidalina píše: Více

Nám se Káhira líbila. Ale byli jsme tam až s větším dítětem. Nezapomenutelná byla „garbage village,,“ kde na vrcholu byl nádherný kostel.

• Citovat
  • Upravit
600
30.3.26 09:40
@Anonymní píše: Více
Jo to byl mazec! Celkově tam ty rozestaveny hrubý stavby a v tom narvaný ty tuny odpadu nebo ten slum na tom hřbitově.. 🤭 tohle na nás bylo už moc i ten provoz a ty lidi, prodejci všeho co pomalu skákali na auto.. Ale bydleli jsme v hotýlku asi za 600 na noc i se snídani přímo proti pyramidám, to bylo jedinečný, to zas jo, ale jednou stačilo 😅
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.26 09:44

Já tam trochu selhala v plánování, a jeli jsme o ramadánu. Nejdřív jsem se bála, že nic nebude fungovat. Ale nakonec to byl skvělý tah, protože tam bylo mnohem menší množství těch otravných nabízečů všeho a v muslimské části jsme měli ulice téměř jen pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
5056
30.3.26 10:48

Bez auta to opravdu moc nepůjde. Vzdálenost mezi městy je poměrně dost velká. Ale musím říct, že taxiků tam jezdí spousta (pro mnohé Uzbeky jediná možnost kde pracovat) a jsou velmi levné. I Uzbeci je převážně využívají. Lepší než autobus. A není problém se s nima domluvit, kam je potřeba odvézt. Většina jsou velmi ochotní. Jen je třeba znát alespoň trochu třeba rusky, jelikož anglicky tam lidé moc neumí. Natož ti starší. A těžko se s nimi jinak domluvíš.

Z měst bych určitě doporučila Samarkand a Bukharu. Zajímavý je i Taškent, ale ten není tak pěkný. Je to prostě velkoměsto, ale jsou tam hezké dětské parky. Případně Chiva má taky pěkné památky.
Návštěvu bych doporučovala spíše na podzim (září, říjen). Mají tam výborné dozrálé ovoce. :palec: V létě se cestovat moc nedá v tom horku. + Doporučuji ochutnat jejich kuchyni (plov, manty, somsa, šašliky…) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.26 10:55

My měli přistání úplně v pohodě, ale pár hodin po nás další letadlo z Cr už nepřistálo a prodloužili si let na Kanáry :lol:. Je tam krátká přistávací dráha a v kombinaci se špatným počasím se pak tohle občas děje, že letadla přistát nemůžou, letí na Kanáry a pak zpět na Madeiru, až se počasí uklidní :) Což člověk eliminuje, když tam letí od května do října, to tolik špatné počasí nehrozí. Navíc prý tam můžou létat jen speciálně vyškolení piloti, takže jsem během letu byla celkem v klidu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.26 10:57

No jo jenže do Japonska se mnou chtějí i děti. Takže to určitě nebude lowcost výlet jako když kupuju letenky s nízkonákladovkama po Evropě :lol: Ale jo jednou si na to našetřím a vyrazíme tam :)

• Citovat
  • Upravit
18151
30.3.26 11:04

No, v Itálii mě nadchla Sicílie a to Lago di garda. Řím byl taky fajn, Toskánsko taky. Neapol za mě zklamání, jen ty památky stály za to a severní italské moře nemám ráda vůbec. Přelidněné a špinavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
30.3.26 11:08

V Jordánsku se mi teda uplně bezpečně nezdálo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
30.3.26 11:50

@bigl tak nám naprosto, byli jsme tam před 4 lety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12655
30.3.26 13:44

S ditetem nen Egypt
Sama cela Evropa vcetne severskych, USA, Turecko, Japonsko, Israel, Tunis, Jizni Korea
Chtela bych Thajsko, Oman, Singapur, Katar, Emiraty, mozna Zanzibar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12655
30.3.26 13:45
@lilith1 píše: Více

Jo jeste bych chtela Indii, Novy Zeland, Australii, Island

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek