Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel ji zkouší, není jediný, spousta kolegů hru hraje, nebo alespoň zkusila. Donedávna se víc věnoval hře ingress- tam je super, že se hraje venku, dozví se díky portálům o spoustě zajímavých věcí a když něco potřebuje třeba i v zahraničí, vždy někdo ochotně pomohl, poradil, zavezl ho kam potřeboval.
@Halibar píše:
Já budu ráda, když mé děti budou sportovat a nebavit se na virtuální realitě
moje dcera sportuje… a pokémony chytá taky
ono to není buď - anebo, klidně to může být obojí ![]()
fakt je ten, že mi leze na nervy, když po ulici chodí s mobilem před ksichtem, mám obavy, aby někde nevběhla pod auto nebo tak nějak… ale pak vzpomenu na sebe, jak jsem úplně stejně po ulici chodila já, akorát že tehdy ještě mobily nebyly, tak jsem si za chůze furt něco četla a okolí vnímala asi tak úplně stejně, jako dneska holka ![]()
@Halibar píše:
Já budu ráda, když mé děti budou sportovat a nebavit se na virtuální realitě
tohle se dá klidně spojit
a proč by nemohla mít i jiného koníčka než je sport
Nechci aby moje děti měli za koníček hraní her
sorry, ale je to ujeté, mám na to svůj názor a sdílí ho i můj manžel a netřeba mě nějak přesvědčovat, že je ok když děti ujíždí na hrách. Nebo kdokoliv… ![]()
@Halibar píše:
Nechci aby moje děti měli za koníček hraní hersorry, ale je to ujeté, mám na to svůj názor a sdílí ho i můj manžel a netřeba mě nějak přesvědčovat, že je ok když děti ujíždí na hrách. Nebo kdokoliv…
a co na to tvoje děti? Nebo je ještě nemáš ve věku, kdy si můžou sami hrát na mobilu? To totiž dost těžko ovlivníš. Teda pokud jim nehodláš být celý život za zadkem.
@Halibar a proc ne v rozumné míře? Muj muz hrál od mala PC hry a baví ho to dodnes. Díky hrám se dostal k počítačům, programování a ted ma díky tomu dobrou praci.
@MariMart píše:
Moc nechápu, proč se hned proti něčemu vymezovat. Někoho baví fotbal, někoho šachy a někoho pokemon GO. Já jsem si to stáhla a chystám se na lov s dětma do přírody. Lepší než někde bezcílně bloumat. Nepřijde mi to nějak uhozený, pokud ovšem kvůli tomu neskáčou lidi pod auta.
a to je mozna ten problem… manzelovi se uz nejednou stalo, ze mu pred autem presel (dospely) chlap s mobilem v ruce, cucel do toho a pred jednom autem se zastavil a "chytal'… velmi bezpecne..
Navic kdyz treba lide „chytaji“ pokemony treba i za volantem, ze?
Pochopila bych, kdyby se to hralo v prirode (jako kesky), ale v ulicich mesta? To mi prijde dost nebezpecne, navic kdyz vidim deti, jak maji telefon v ruce, cumi do toho a jdou za „pokemonem“ ani se pred silnici nezastavi, protoze ji proste nevidi
![]()
A ano, jsem zasadne proti teto „hre“ a svym detem bych i sebrala mobily, kdyby mely tyto tendence ![]()
@Halibar píše:
Nechci aby moje děti měli za koníček hraní hersorry, ale je to ujeté, mám na to svůj názor a sdílí ho i můj manžel a netřeba mě nějak přesvědčovat, že je ok když děti ujíždí na hrách. Nebo kdokoliv…
tak ja to mam rozdelene. Syn (6let) se diky pocitacove hre naucil velmi dobre ovladat pocitac (coz mu nebude na skodu). Uz to umi lepe nez manzel. Ale na pocitaci travi cas velmi vymezene, budto kdyz je osklive pocasi (a i to vetsinou pohadku nebo video na youtube treba auta), pocitacovou hru (pouze detskou) velmi zridka ![]()
Dcera, ta se o pocitace zatim nezajima vubec, je spis umelecteji nadana (3.5 roku - to uz syn miloval pocitac), takze ta spis kresli.
Ja sama jsem pocitacovy expert, nevidim na pocitaci a hrach nic spatneho, kdyz to deti berou s rozumem a rodice to koordinuji tak, aby u toho dite nesedelo porad, ale omezene ![]()
@pelikan21 píše:
a to je mozna ten problem… manzelovi se uz nejednou stalo, ze mu pred autem presel (dospely) chlap s mobilem v ruce, cucel do toho a pred jednom autem se zastavil a "chytal'… velmi bezpecne..Navic kdyz treba lide „chytaji“ pokemony treba i za volantem, ze?
Pochopila bych, kdyby se to hralo v prirode (jako kesky), ale v ulicich mesta? To mi prijde dost nebezpecne, navic kdyz vidim deti, jak maji telefon v ruce, cumi do toho a jdou za „pokemonem“ ani se pred silnici nezastavi, protoze ji proste nevidi
A ano, jsem zasadne proti teto „hre“ a svym detem bych i sebrala mobily, kdyby mely tyto tendence![]()
![]()
![]()
Ale to delaji i bez pokemonu. Pispu sms apod..ted je to novinka, tak se zas nadava jen na tohle.
@Anonymní píše:
Nechápu, co te´d všichni mají na těch po*ebaných Pokemonech![]()
![]()
Všude se o tom píše, tak jsem si to ze strandy stáhla a okamžitě smazala…:D
pokud je to cokoli co donutí dnešní mládež k pohybu, tak jen do toho
jinak je to kravina to jo…