Pokemon GO? :D

Napsat příspěvek
Velikost písma:
179
21.7.16 12:55
@pelikan21 píše:
a to je mozna ten problem… manzelovi se uz nejednou stalo, ze mu pred autem presel (dospely) chlap s mobilem v ruce, cucel do toho a pred jednom autem se zastavil a "chytal'… velmi bezpecne..

Navic kdyz treba lide „chytaji“ pokemony treba i za volantem, ze?

Pochopila bych, kdyby se to hralo v prirode (jako kesky), ale v ulicich mesta? To mi prijde dost nebezpecne, navic kdyz vidim deti, jak maji telefon v ruce, cumi do toho a jdou za „pokemonem“ ani se pred silnici nezastavi, protoze ji proste nevidi :( :( :( :(

A ano, jsem zasadne proti teto „hre“ a svym detem bych i sebrala mobily, kdyby mely tyto tendence :(

Tvoje důvody naprosto chápu a respektuju a myslím si, že malé děti by to asi hrát bez dozoru moc neměly. Spíš šlo o to, že hned říct, že je to „blbost“, „trapárna“ apod. mi přijde nelogické. Já třeba nerada používám facebook, ale to neznamená, že lidi, kteří na tom visí považuji za blbce. Holt s technickými vymoženostmi dnešní doby se musí nakládat prostě obezřetněji. Dobrý sluha, špatný pán.

Stačí prostě říct - mě to nechytlo / mě to baví.
btw. myslím, že za volantem to nefunguje, je to nastavené tak, že musíš chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.7.16 13:33

U nás zatím nikdo v blízkosti nehraje, občas něco vidím od známých na fb, mi až tady někdo vysvětloval oč jde.
Tak nějak počítam, že jak dcera bude se starsima v srpnu na táboře, tak se o pokemonech dozví a bude chtít zkusit. Už umí číst, tak si to může i někde přečíst.
Sama ji na to teď nebudu upozorňovat. Pokud se sama začne zajímat a bude chtit hrat, zakazovat ji to nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
21.7.16 13:35
@astoret píše:
Ale to delaji i bez pokemonu. Pispu sms apod..ted je to novinka, tak se zas nadava jen na tohle.

no, ne az v takove mire…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.7.16 13:36

@MariMart Nene, prave ze to pouzivaji i lide za volantem. Nepamatuji si, ve kterem clanku jsme to videla, ale zrejme to jde, jen treba musis jet pomaleji. Co jsem tak pochytila, nevim od koho (ja o tehle hre skoro nic nevim, takze to jsou je stripky), tak je tam cosi, co ti ukazuje mista, kde by mohl byt pripadny vyskyt pokemonu, takze jestli nekdo jede autem a u toho sleduje toto s tim, ze kdyz vidi, ze se v dane oblasti nejaky pokemon vyskytuje, auto zastavi a jde dal pesky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
21.7.16 13:37
@MariMart píše:
Tvoje důvody naprosto chápu a respektuju a myslím si, že malé děti by to asi hrát bez dozoru moc neměly. Spíš šlo o to, že hned říct, že je to „blbost“, „trapárna“ apod. mi přijde nelogické. Já třeba nerada používám facebook, ale to neznamená, že lidi, kteří na tom visí považuji za blbce. Holt s technickými vymoženostmi dnešní doby se musí nakládat prostě obezřetněji. Dobrý sluha, špatný pán.Stačí prostě říct - mě to nechytlo / mě to baví.
btw. myslím, že za volantem to nefunguje, je to nastavené tak, že musíš chodit.

ano, s prvnim odstavcem naprosto souhlasim ;)

Jestli to nefunguje za volantem, to nevim, ale vim, ze par lidi (dokonce i v okoli meho bratra) to zkouselo, ale nevim, s jakym vysledkem. Hrozne je, ze lidi jenom napadne to vyzkouset :(

Me docela takova „hra“ desi a uz i to, ze by ji mely hrat deti, ktere to uplne pohlti a pak nebudou bezpecne uz nikde, protoze nebudou davat pozor na nic :(

Ale mozna jsem prilis pesimista, ale… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
21.7.16 14:07

@pelikan21 co je na tom hrozného, ze nekdo chce zkoušet nove koncepty zábavy?
Mimochodem zatim jsem se s nikým nesetkala, kdo by mi nečekaně skákal do vozovky a to denně nájezdim 100 km a pohybuju se převážně po Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
21.7.16 14:26
@Xsvel píše:
@pelikan21 co je na tom hrozného, ze nekdo chce zkoušet nove koncepty zábavy?
Mimochodem zatim jsem se s nikým nesetkala, kdo by mi nečekaně skákal do vozovky a to denně nájezdim 100 km a pohybuju se převážně po Praze.

tak manzel jezdi cely den a uz se s tim setkal, bohuzel. A nejednou.

Nerikam, ze je spatne zkouset nove koncepce zabavy, ale zalezi na to, jak se ta zabava realizuje.

Kdyz je to „zabava“ spojena s nebezpecim, tak to rozhodne nepodporuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
21.7.16 14:39

@pelikan21 a to prece zase je na odpovědnosti cloveka, resp. rodiče. Ta hra sama o sobe za to prece nemuze.
Kdyz vim, ze je me dite nesvepravne, tak mu to proste nainstalovat nenechám. Stejne tak, kdyz pubertak či dospěly je schopen vlezt po jedoucí auto kvůli tomu, ze cumi do telefonu, tak díky bohu, ze si osud s takovým jedincem poradil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.7.16 14:53

My jsme zatím nikde žádného skokona nepotkali :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
21.7.16 14:56

Přiznám se hraju to já i manžel a poyitivum na tom vydím :) vyháhlo nás to na delší procházky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.16 16:35
@Amys píše:
@MariMart Nene, prave ze to pouzivaji i lide za volantem. Nepamatuji si, ve kterem clanku jsme to videla, ale zrejme to jde, jen treba musis jet pomaleji. Co jsem tak pochytila, nevim od koho (ja o tehle hre skoro nic nevim, takze to jsou je stripky), tak je tam cosi, co ti ukazuje mista, kde by mohl byt pripadny vyskyt pokemonu, takze jestli nekdo jede autem a u toho sleduje toto s tim, ze kdyz vidi, ze se v dane oblasti nejaky pokemon vyskytuje, auto zastavi a jde dal pesky? :think:

Když jsem já byla mladá, tak mobily nebyly. Na druhou stranu nemyslím si, že by bylo bezpečnější, když jsme tehdy s přítelem za volantem místo dnes akutálního chytání pokémonů sexovali :nevim: Určitě to bylo zábavnější, o tom žádná. Ale že by bezpečnější? :think:

• Citovat
  • Upravit
20777
21.7.16 16:53
@Anonymní píše:
Když jsem já byla mladá, tak mobily nebyly. Na druhou stranu nemyslím si, že by bylo bezpečnější, když jsme tehdy s přítelem za volantem místo dnes akutálního chytání pokémonů sexovali :nevim: Určitě to bylo zábavnější, o tom žádná. Ale že by bezpečnější? :think:

Za jizdy? Na to fakt neni co rict a nedivim se, ze jsi tu anonym. To se jako chlubis? Nebezpecne je bezesporu oboji a docela me stve kolik lidi rocne zemre na silnicich jen kvuli blbosti nekoho dalsiho, kdo se neumi chovat :roll: Chce-li se nekdo zabit, pripadne potrebuje adrenalin, fajn, budiz mu prano, ale nekde, kde tim neomezuje a neohrozuje dalsi lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
21.7.16 17:22
;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
21.7.16 20:13

@Xsvel já dneska ráno viděla dva hochy lapat ty věci asi dva metry ode mě, vlezli oba do silnice, nevidíc neslyšíc…čuměli jen do mobilu a nevnímali okolí…
za mě je to fakt blbost, jne další věc, na ketrý bude horda lidí závislá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
22.7.16 08:48
@Xsvel píše:
@pelikan21 a to prece zase je na odpovědnosti cloveka, resp. rodiče. Ta hra sama o sobe za to prece nemuze.
Kdyz vim, ze je me dite nesvepravne, tak mu to proste nainstalovat nenechám. Stejne tak, kdyz pubertak či dospěly je schopen vlezt po jedoucí auto kvůli tomu, ze cumi do telefonu, tak díky bohu, ze si osud s takovým jedincem poradil.

a to je prave ten problem, ze to neni vec jenom tech „pitomcu“, co nevidi neslysi za tim telefonem, ale treba i cloveka, kteremu do te silnice vlezou a on je nedejboze srazi…

Srazit cloveka (byt ne vlastni vinou) neni zadna sranda…

A co se tyka rodicu nebo „nesvepravnych“ dospelych. Je to zavislost jako kazda nova vec. A to je ten problem.

Zkratka ja zadne pozitivum nevidim v tom, ze tato hra je umistena i do mest a vesnic, kde jezdi auta.

Pochopila bych, kdyby to bylo jenom v prirode, to je OK. Ale jedna se i o mista, kde je vcelku frekventovana doprava a to uz mi prijde trochu pres caru. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová