Pokročilá parodontóza

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
890
29.6.16 12:30

Pokročilá parodontoza

Zdravím,
je mi 26let, mám 2 děti a dneska jsem byla na parodontologickém vyšetření, kde mi paní zubařka řekla, že mám pokročilou padodontozu, mám kost ustouplou o 4mm, na předních zubech mi dáseň odspodu hnisá a že s tím musíme něco rychle dělat. Takže mi hned dneska čistila spodní čelist takovým tím kartáčkem mezi zubama a pod dásní až na kost, což byla neuvěřitelná bolest a taky samozřejmě spousta krve. Celý zákrok trval tak půl hoďky, pak mi ještě ukázala jak si čistit doma mezizubním kartáčkem a v pátek tam jdu na horní čelist. Pak prý tam budu tak 1× měsíčně docházet dokud se to nevyléčí. Mám prý pořád šanci to zachránit aby mi nevypadaly zuby.
Máte někdo zkušenosti s parodontozou? A s léčbou? Teda musím říct, že se pátku už teď bojím, protože dneska to teda byla fakt bolest… Ale samozřejmě chci zuby ještě zachránit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.6.16 12:35

Nemám paradontózu, ale mám často zubní kámen. Je to ze špatného čištění. Taky mi zubařka řekla, že mi ustupuje dáseň a odstranila ho. Od té doby se nejen snažím čistit lépe, ale chodím pravidelně dvakrát do roka na čištění zub. kamene. :lol: Tak třeba máš to samé :lol: :think:

• Citovat
  • Upravit
890
29.6.16 12:38

Jj, zubní kámen mi čistila, zajížděla mi tím kartáčkem až hluboko pod dásně, chvílema to zabolelo tak, že jsem měla slzy v očích. Ale mám ty dásně hodně bolestivé a krvácivé i tak, takže pro mě to byl dneska očistec. A doufám teda, že to zabere, měly by se ty dásně pak prý časem pěkně stáhnout, ale nejdřív se z nich musí dostat ten zánět, no.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
29.6.16 12:41

Důležité je používat ty mezizubní kartáčky, já používám 1X denně a pak ještě jednou za čas takovou kůru s ústní vodou paradontax 2%, ale nesmí se používat dlouhodobě…vždy si sní čistím ty dásně nahoře jednosvazkovym kartackem, je důležité používat kvalitní já používám curaprox a mezizubní tepe…hodně se to zlepšilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
29.6.16 12:53

@crazymisha Měla jsem od těhotenství problémy s krvácením dásní. Zubař to nijak moc neřešil, jen mi vždy po půl roce projel ten zubní kámen, krve teklo jak z prasete a nepomohlo to. A to celou dobu používám pastu paradontax. Nakonec jsem šla na dentální hygienu, kde to sestřička vzala poctivě - občas to bylo nepříjemné ( a prý pro citlivější lidi tam má znecitlivující ústní sprej) a hned od druhého dne úplný zázrak. Dásně se zatáhly, a i při důkladném používání mezizubního kartáčku, tak už mi nekrvácejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6605
29.6.16 13:21

@crazymisha mám stejný problém jako ty, našla jsem si perfektní dentální hygienu, čistili mi horní i dolní čelist jako tobě, trvalo to vždy přes hodinu, takhle jsem byla 3× a tedy vůbec mi to nebolelo a to moc dobře vím, jak to bolí od jiné doktorky. Nasadili mi dvoje antibiotika a vše se srovnalo. V únopru jsem absolvovala kvůli ústupu dásně nad horními jedničkami odebrání štěpu z patra a přišití na chybějící místo. Je to vše nepříjemné ale rozhodně ne bolestivé. Vyléčit se to úplně nedá, můžeš správnou hygienou jen udržovat v nějakém „dobrém“stavu. Hodně mi pomohl elektrický zubní kartáček, který mi dentální hygienistka doporučila, stál sice víc ale je k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.6.16 13:25

Nech si to opíchat a je to.
A začni chodit pak pravidelně na zubní hygienu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.6.16 13:36

Manžel si na ní bohužel potrpí celkem dost. Stačí virózka a chytne to i dáseň. Chce to fakt hodně vyšilovat kolem čištění. Jako taková běžná prevence je fajn červený Lacalut nebo jiná k tomu určená pasta. Když už to vypadá špatně, tak místo ústní vody peroxid vodíku na vypláchnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
29.6.16 13:50

Já mám taky paradentozu dolní čelisti. Všechny zuby zatím v pohodě i dáseň jen u 1 a 2 dole je zasažená, ale docela dost. Vždy miodstraní kámen opíchá mi pusu a speciálníma hácčkama mi tu dáseň pročistí i pod ní a jakoby vytahuje. Není to nic pokud to opíchá. Jinak chodit na hygienu a čistit mezizubním kartáčkem pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
29.6.16 21:45

Tak díky za rady a zkušenosti. Jsem z toho dost vyjukaná, ale snad se to aspoň trošku srovná. Koupila jsem si na doporučení doktorky mezizubní kartáčky modre TePe a budu poctivě čistit. Už jen přežít v pátek čištění ty horní čelisti :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
30.6.16 08:01

@Muzz Děkuji za reakci. Kouknu po tom sonickem kartáčku. A k zubaři jsem chodila, ale změnila jsem ho důsledkem stěhování a až teď mi dala zadanku na parodontologicke vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
30.6.16 09:29

@crazymisha Měla by ti to zaprvé umrtvit, to je jak ve středověku toto :cert: Pak udělat stěry a rozbor, jakou bakterii tam vlastně máš a podle toho nasadit antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
30.6.16 10:26

@Akivasha Na to umrtvení mi řekla, že mi stejně nemůže umrtvit všechny ty zuby, když dělá celou čelist.. :nevim: Já si normálně nechávám umrtvovat i vrtání zubu a u tohohle jsem teda i tu slzu pustila.. Zítra tam mám jít na horní čelist a toho se teda bojím hrozně, za prvé už vím co mě čeká a za druhé to mám prý nahoře ještě horší, tak se bojím… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
30.6.16 11:09

@crazymisha Manžel na tom právě byl nedávno, tak se divím, protože mu to něčím nastříkala a dalo se to snést prý… i tak to ale bolí, si to nedokážu představit bez umrtvení :( Tak budu držet palce, ať to máš rychle za sebou :hug: A zeptala bych se na nějaký ten rozbor ze vzorku, jestli to není třeba přeléčit, ať se ti to pak nevrací pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
30.6.16 19:17

@Akivasha No zkusím se jí zítra zeptat, jestli se to dá něčím zmírnit, protože minule jsem trpěla jak zvíře :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.