Pokročilá parodontóza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2299
30.6.16 09:29

@crazymisha Měla by ti to zaprvé umrtvit, to je jak ve středověku toto :cert: Pak udělat stěry a rozbor, jakou bakterii tam vlastně máš a podle toho nasadit antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
30.6.16 10:26

@Akivasha Na to umrtvení mi řekla, že mi stejně nemůže umrtvit všechny ty zuby, když dělá celou čelist.. :nevim: Já si normálně nechávám umrtvovat i vrtání zubu a u tohohle jsem teda i tu slzu pustila.. Zítra tam mám jít na horní čelist a toho se teda bojím hrozně, za prvé už vím co mě čeká a za druhé to mám prý nahoře ještě horší, tak se bojím… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
30.6.16 11:09

@crazymisha Manžel na tom právě byl nedávno, tak se divím, protože mu to něčím nastříkala a dalo se to snést prý… i tak to ale bolí, si to nedokážu představit bez umrtvení :( Tak budu držet palce, ať to máš rychle za sebou :hug: A zeptala bych se na nějaký ten rozbor ze vzorku, jestli to není třeba přeléčit, ať se ti to pak nevrací pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
30.6.16 19:17

@Akivasha No zkusím se jí zítra zeptat, jestli se to dá něčím zmírnit, protože minule jsem trpěla jak zvíře :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
30.6.16 19:23

@Muzz Jaká případná další ošetření máš na mysli? Už se děsím co mě ještě může čekat.. :( Moje zubařka mě právě poslala k téhle zubařce, která je zároveň i parodontolog. Minule mi řekla jaký koupit mezizubní kartáček, ukázala jak čistit, že teď musím i zajíždět po zubu dál do dásně, ale že pokud to budu dělat dobře, tak mi tak po týdnu přestanou krvácet a zmírní se to. Jen si právě nedovedu představit, co se mnou budou dělat na dalších návštěvách, teď mi sundají kámen na horní dásni a pak prý budu chodit po 1 - 2 měsících na kontrolu.. :nevim: Taky mi známý doporučil teatree olejíček na ten mezizubní kartáček a tím čistit, prý se dásně líp stahují.. :nevim: A taky se jí chci zeptat na zubní pastu a popřípadě čím vyplachovat, jestli je něco spešl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
1.7.16 12:20

Tak dneska mi vyčistili horní dáseň a znovu začistili tu spodní. Příště tam jdu v srpnu na další dočištění. A prý zatím jen čistit pořádně těma mezizubníma, nic jinýho teď nemá cenu prý kupovat, jakože nějaký spešl pasty, gely apod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.16 22:54

Chytrá houba

Já používala v těhotenství bioplus s chytrou houbou a podstatně to pomohlo. Zmizel zápach a paradontoza se nezhorsuje. Jen se ta kůra musí udělat vzdy po 6-10 měsících.

• Citovat
  • Upravit
293
7.9.19 12:31
@crazymisha píše:
Zdravím,
je mi 26let, mám 2 děti a dneska jsem byla na parodontologickém vyšetření, kde mi paní zubařka řekla, že mám pokročilou padodontozu, mám kost ustouplou o 4mm, na předních zubech mi dáseň odspodu hnisá a že s tím musíme něco rychle dělat. Takže mi hned dneska čistila spodní čelist takovým tím kartáčkem mezi zubama a pod dásní až na kost, což byla neuvěřitelná bolest a taky samozřejmě spousta krve. Celý zákrok trval tak půl hoďky, pak mi ještě ukázala jak si čistit doma mezizubním kartáčkem a v pátek tam jdu na horní čelist. Pak prý tam budu tak 1× měsíčně docházet dokud se to nevyléčí. Mám prý pořád šanci to zachránit aby mi nevypadaly zuby.
Máte někdo zkušenosti s parodontozou? A s léčbou? Teda musím říct, že se pátku už teď bojím, protože dneska to teda byla fakt bolest… Ale samozřejmě chci zuby ještě zachránit..
Okamžitě začni denně konzumovat potraviny, které obsahují živé kultury mléčného kvašení. Domácí kyšku, domácí kvašené zelí, nebo kvašené okurky. Návod najdeš na internetu, ale než to dokvasí, tak každý večer po vyčištění zubů, důkladně propláchni zuby, čerstvým mlékem a jdi spát. Mléko nesmí být trvanlivé protože může obsahovat látky bránící kvašení, nebo z PET láhve. Jak se to uklidní, potom to stačí 2× týdně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.