Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
holky jaké polívky mají vaše dětičky rádi,inspirujte mě už mi nějak docházejí napady je to stale dokola ![]()
zeleninova, rajska, vyvary (kuraci, hovadzi), hrachova, cockova, cibulacka, gulasova, kapustnica (nieco ako ceska zelnacka)…proste vsetky, ake varim, je po nas, ma rad polievky, kazdy den mame nejaku. nikdy nevarim pytlikove!!!
Stereotyp je právě to, co děti nejvíc milují ![]()
Vařím všemožné vývary, různé variace s různou zeleninou a různou vložkou - nudle, rýže, noky. Pro děti potom už jen nějakou polévku z luštěnin a rajskou. Ve školce dostane starší občas i frankfurtskou a gulášovou, to by jedl pořád, je v tom párek ![]()
My polévky moc nejíme, stačí nám jedno jídlo. A pro děti ostré a nevhodné polévky záměrně nevařím.
Je možné uvařit různé polévky - zelné,krupicové, mléčné, my to nejíme.
a může už v 11 měsících zelí a gulášovou polívku,není brzy,dík za inspiraci
já přidávám ještě bramboračku,malá jí má ráda, jinak to samé co psaly holky,nejraději má vývary buď s rýží, nudlemi nebo jinou zavářkou. ![]()
jo a dlouho měla ráda i květákovou, tu miluji i já, ale teď jí bojkotuje ![]()
Jana206 píše:
Stereotyp je právě to, co děti nejvíc milují
Vařím všemožné vývary, různé variace s různou zeleninou a různou vložkou - nudle, rýže, noky. Pro děti potom už jen nějakou polévku z luštěnin a rajskou. Ve školce dostane starší občas i frankfurtskou a gulášovou, to by jedl pořád, je v tom párek
My polévky moc nejíme, stačí nám jedno jídlo. A pro děti ostré a nevhodné polévky záměrně nevařím.Je možné uvařit různé polévky - zelné,krupicové, mléčné, my to nejíme.
já jsem právě dost opatrná dělala jsem jen vývary,zelnou a čočkovou jsem se balá dát,tak to zkusím,moc dík
fufiiina píše:
a může už v 11 měsících zelí a gulášovou polívku,není brzy,dík za inspiraci
tak to neviem, este asi nie. my mame 21 mesiacov, tak to je uz ine. ale po roku som postupne zacala davat vsetky polievky, nikdy s tym problem nemal. este ma rad zo zelenych fazulovych luskov. a bramboracku, ako tu niekto spominal.
zacni s cervenou cockou, ta je pre deti najvhodnejsia
Tak my teď z nedostatku času a provizorních podmínek na bydlení vaříme to samé stále dokola, nicméně střídáme hovězí vývar (s nudlemi nebo jinou zavářkou), zeleninovou polévku s brambory, zeleninovou s nočky…a jakmile se přestěhujeme do nového bydliště, tak plánuji takové ty husté, to znamená třeba květákovou, pořádnou bramboračku…jo a potom máme rádi tzv. bílou polévku, tu máme od mamky, která pochází z Vysočiny. Naše Lucinka ji teda miluje od malička, sní plnou misku. To se uvaří brambory z kmínem, bobkovým listem. Pro starší dítě se může i mírně osolit. Jak jsou brambory měkké, zahustí se moukou, chvilku povaří a pak se přidá podmáslí nebo acidofilní mléko. Opět povařit a nakonec se přidá smetana na šlehá, povaří se chvilku a nakonec se tam rozklepne vajíčko. Mňam
já to vařím z 1 litru podmáslí a 250 ml šlehačky. Ovšem znám tu polévku od malička, chápu, že kdo to asi nezná, tak se toho bude trošku bát ![]()
Jinak tedy polévky nevařím denně, protože to kvůli práci nestíhám, buď máme jen polévku nebo jen hlavní chod
ještě bych chtěla zkusit třeba brokolicovou polévku ![]()
Podle mě pro takového drobka ty vývary a různé variace na bramboračku a zeleninovky - cuketovou, květákovou, brokolicovou, dýňovou, apod.
Ostatně mi děcka ty další polívky nechtějí jíst ani teď, zelňačku jsme do nich dostali až nedávno.
Jestli chceš stravitelnější luštěninovou (to mi teda nejedí vůbec
), tak zkus začít červenou čočkou.
Zelí podle mě tak malému dítěti chutnat nebude a hlavně si s ním velmi těžko poradí, myslím co do kousání a polykání (aspoň u nás to tak rozhodně bylo i v o dost pozdějším věku, to by se dřív poblili, než něco snědli).
PS: Naše děcka by se vůbec nezlobily, kdybych v liché dny servírovala kuřecí a v sudé hovězí vývar furt dokolečka dokola.
U nás to byly- masové vývary, ze zeleninových nejvíce „frčela“ květáková, brokolicová. Jinak bramborová, cuketová, špenátová, hustá polévka z ovesných vloček, čočková(z červené čočky). Zeleninové někdy čisté jindy zahuštěné…
U nás vede jakákoliv, je fakt jí to fakt jedno, ale většinou děláme vývary z kuřecího nebo hovězího, hodně zeleniny, má ráda nudličky, rozklepnuté vajíčko a nejradši si do každé láme tak půlku rohlíku
Polívky by dcerka mohla jíst furt k obědu i k večeři.
U nas je nejoblibenejsi vecerni polivka vlockova
..Proplachnout ovesne vlocky,dat varit,pristrouhat na jemno mrkvicku,ke konci klepnout vajicko,pridat petrzelku,osolit.CCa za 15 min,je vareno
.Vlocek dat tolik,aby polevka byla dostatecne husta.Rychla,dobra a zdrava..
No dokud jsme byli dva, tak se u nas polevka varila jen zridkakdy: spis cesnecka nebo braboracka, obcas vyvar. Davidek je (jak jsem nedavno zjistila) ale hodne polevkovy. A babicka mu jednou zkusila dat borsc. No… chutna mu tak, ze sni vic nez ja. Varim ho jen s troskou zeli(rozkouse to v pohode dasnickama) a brambor, hlavnou slozkou je vyvar a cervena repa(nastrouhana, takze s ni problem nem. Zadny ocet ani citron nepridavam. I tak mu chutna. Repa prida polevce sladkou chut. Takze asi proto.