Polívečka

1027
23.9.10 12:02

polívečka

holky jaké polívky mají vaše dětičky rádi,inspirujte mě už mi nějak docházejí napady je to stale dokola :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
292
23.9.10 12:18

zeleninova, rajska, vyvary (kuraci, hovadzi), hrachova, cockova, cibulacka, gulasova, kapustnica (nieco ako ceska zelnacka)…proste vsetky, ake varim, je po nas, ma rad polievky, kazdy den mame nejaku. nikdy nevarim pytlikove!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
23.9.10 12:26

Stereotyp je právě to, co děti nejvíc milují :-)
Vařím všemožné vývary, různé variace s různou zeleninou a různou vložkou - nudle, rýže, noky. Pro děti potom už jen nějakou polévku z luštěnin a rajskou. Ve školce dostane starší občas i frankfurtskou a gulášovou, to by jedl pořád, je v tom párek :cert:
My polévky moc nejíme, stačí nám jedno jídlo. A pro děti ostré a nevhodné polévky záměrně nevařím.

Je možné uvařit různé polévky - zelné,krupicové, mléčné, my to nejíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
23.9.10 12:28

a může už v 11 měsících zelí a gulášovou polívku,není brzy,dík za inspiraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
23.9.10 12:28

já přidávám ještě bramboračku,malá jí má ráda, jinak to samé co psaly holky,nejraději má vývary buď s rýží, nudlemi nebo jinou zavářkou. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
23.9.10 12:29

jo a dlouho měla ráda i květákovou, tu miluji i já, ale teď jí bojkotuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
23.9.10 12:31
Jana206 píše:
Stereotyp je právě to, co děti nejvíc milují :-)
Vařím všemožné vývary, různé variace s různou zeleninou a různou vložkou - nudle, rýže, noky. Pro děti potom už jen nějakou polévku z luštěnin a rajskou. Ve školce dostane starší občas i frankfurtskou a gulášovou, to by jedl pořád, je v tom párek :cert:
My polévky moc nejíme, stačí nám jedno jídlo. A pro děti ostré a nevhodné polévky záměrně nevařím.Je možné uvařit různé polévky - zelné,krupicové, mléčné, my to nejíme.

já jsem právě dost opatrná dělala jsem jen vývary,zelnou a čočkovou jsem se balá dát,tak to zkusím,moc dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
23.9.10 12:33
fufiiina píše:
a může už v 11 měsících zelí a gulášovou polívku,není brzy,dík za inspiraci

tak to neviem, este asi nie. my mame 21 mesiacov, tak to je uz ine. ale po roku som postupne zacala davat vsetky polievky, nikdy s tym problem nemal. este ma rad zo zelenych fazulovych luskov. a bramboracku, ako tu niekto spominal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
23.9.10 12:34
já jsem právě dost opatrná dělala jsem jen vývary,zelnou a čočkovou jsem se balá dát,tak to zkusím,moc dík

zacni s cervenou cockou, ta je pre deti najvhodnejsia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
23.9.10 12:35

Tak my teď z nedostatku času a provizorních podmínek na bydlení vaříme to samé stále dokola, nicméně střídáme hovězí vývar (s nudlemi nebo jinou zavářkou), zeleninovou polévku s brambory, zeleninovou s nočky…a jakmile se přestěhujeme do nového bydliště, tak plánuji takové ty husté, to znamená třeba květákovou, pořádnou bramboračku…jo a potom máme rádi tzv. bílou polévku, tu máme od mamky, která pochází z Vysočiny. Naše Lucinka ji teda miluje od malička, sní plnou misku. To se uvaří brambory z kmínem, bobkovým listem. Pro starší dítě se může i mírně osolit. Jak jsou brambory měkké, zahustí se moukou, chvilku povaří a pak se přidá podmáslí nebo acidofilní mléko. Opět povařit a nakonec se přidá smetana na šlehá, povaří se chvilku a nakonec se tam rozklepne vajíčko. Mňam :wink: já to vařím z 1 litru podmáslí a 250 ml šlehačky. Ovšem znám tu polévku od malička, chápu, že kdo to asi nezná, tak se toho bude trošku bát :think:

Jinak tedy polévky nevařím denně, protože to kvůli práci nestíhám, buď máme jen polévku nebo jen hlavní chod :oops: ještě bych chtěla zkusit třeba brokolicovou polévku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
23.9.10 12:37

Podle mě pro takového drobka ty vývary a různé variace na bramboračku a zeleninovky - cuketovou, květákovou, brokolicovou, dýňovou, apod.
Ostatně mi děcka ty další polívky nechtějí jíst ani teď, zelňačku jsme do nich dostali až nedávno.
Jestli chceš stravitelnější luštěninovou (to mi teda nejedí vůbec :roll: ), tak zkus začít červenou čočkou.
Zelí podle mě tak malému dítěti chutnat nebude a hlavně si s ním velmi těžko poradí, myslím co do kousání a polykání (aspoň u nás to tak rozhodně bylo i v o dost pozdějším věku, to by se dřív poblili, než něco snědli).
PS: Naše děcka by se vůbec nezlobily, kdybych v liché dny servírovala kuřecí a v sudé hovězí vývar furt dokolečka dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
23.9.10 12:51

U nás to byly- masové vývary, ze zeleninových nejvíce „frčela“ květáková, brokolicová. Jinak bramborová, cuketová, špenátová, hustá polévka z ovesných vloček, čočková(z červené čočky). Zeleninové někdy čisté jindy zahuštěné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
23.9.10 12:53

U nás vede jakákoliv, je fakt jí to fakt jedno, ale většinou děláme vývary z kuřecího nebo hovězího, hodně zeleniny, má ráda nudličky, rozklepnuté vajíčko a nejradši si do každé láme tak půlku rohlíku :palec: Polívky by dcerka mohla jíst furt k obědu i k večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
23.9.10 13:01

U nas je nejoblibenejsi vecerni polivka vlockova :-D ..Proplachnout ovesne vlocky,dat varit,pristrouhat na jemno mrkvicku,ke konci klepnout vajicko,pridat petrzelku,osolit.CCa za 15 min,je vareno :-D .Vlocek dat tolik,aby polevka byla dostatecne husta.Rychla,dobra a zdrava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
23.9.10 13:10

No dokud jsme byli dva, tak se u nas polevka varila jen zridkakdy: spis cesnecka nebo braboracka, obcas vyvar. Davidek je (jak jsem nedavno zjistila) ale hodne polevkovy. A babicka mu jednou zkusila dat borsc. No… chutna mu tak, ze sni vic nez ja. Varim ho jen s troskou zeli(rozkouse to v pohode dasnickama) a brambor, hlavnou slozkou je vyvar a cervena repa(nastrouhana, takze s ni problem nem. Zadny ocet ani citron nepridavam. I tak mu chutna. Repa prida polevce sladkou chut. Takze asi proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí