Dortařky - potřebuju radu:))

3549
22.9.10 10:41

Dortařky - potřebuju radu:))

Ahojky mám v plánu upéct tátovi k svátku dort ve tvaru lahve od piva gambrinus,chci ho potáhnout marcipánem,ale teď mi není tak zcela jasné,jak udělat tu nálepku na té lahvi.Je mi jasné,že si z marcipánu udělám tu hrubou bílou,pak ten červený proužek,ale mám strach dělat z marcipánu ten nápis a nevím z čeho ho udělat.přemýšlela jsem z bílé čokolády nebo bílkové polevy,ale nevím jeslti se mi to na tom marcipánu nebude roztíkat.Nemáte nějaký tip nebo radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20656
22.9.10 11:02

co to popsat potravinářským fixem (mají např u Fialy) nebo barvou a štětcem ?

ještě je vyrianta vytisknout etiketu na jedlý papír a ten nalepit a měl by to i se všemy detaily (oskenovat etiketu a dát vytisknout, teď nevím jistě, ale myslím, že to umí mimojiné taky u Fialy)

a pak se přijď pochlubit s fotkou ;)
držím palce, ať se dort vydaří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
22.9.10 11:02

exituji fixy na potahovane hmoty, tim muzes po dortu skvele psat, jinak muzes udelat z marcipanu hubeny valecky a z nich pismena, ebo klasickou barvou na potraviny a stetcem nebo spejli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
22.9.10 11:04

me napada ta poleva cukrova, co se s ni zdobi pernicky? a nakym uzkym otvurkem v pytliku psat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
22.9.10 11:11

Děkuju za rady,problém je,že jsme na vesnici a nechat to vytisknout na jedlí papír asi už nestihnu,ale dobrý nápad,bylo by to asi nejlepší.Fixy na marcipán asi zaúkoluju manžu,aby se mi podíval v plzni.

No a myslíte,že ta cukrová poleva se na tom marcipánu nerozteče?

A když to budu dělat tou barvou na potraviny a štětcem,tak to by chtělo asi udělat trochu hustší ne?A nebude se to rozpíjet?

Jo proč já si vždy vymyslím něco co jsem v životě nezkoušela zrovna,když potřebuju,aby se mi dort povedl :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
22.9.10 11:21

a co místo lahváče udělat jen to gambrinusácký Géčko na podkladu? to by bylo jednodušší ;)

http://media4.picsearch.com/is?…

a místo založeno atd napsat jméno oslavence ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
22.9.10 11:25

a nechces koupit jednoho lahvace a tu etiketu z nej dat na ten dort-marcipan? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
22.9.10 11:33
sandrik píše:
a co místo lahváče udělat jen to gambrinusácký Géčko na podkladu? to by bylo jednodušší ;)

http://media4.picsearch.com/is?…

a místo založeno atd napsat jméno oslavence ;)

No taky jsem nad tím přemýšlela,že by to bylo jednodušší,ale mám chuť do toho lahváče,zdá se mi,že to bude lepší,ale uvidím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.10 11:35

ahoj, pokud chceš použít čokoládovou polevu na marcipán, tak to jde, ale marcipán musí být hodně vychlazený, aby se neztačil roztéct jak na něj budeš psát. jakmile použiješ čokoládu a napíšeš tam ty nápisy, tak pak je nutné co nejrychleji to šoupnout do ledničky, aby se to nerozteklo. už jsem to takhle párkrát zkoušela a vždy to šlo, ale ten marcipán musí být z ledničky hodně studený.

hodně štěstí, pak se pochlub s fotkou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
22.9.10 11:35
xreni píše:
a nechces koupit jednoho lahvace a tu etiketu z nej dat na ten dort-marcipan? :mrgreen:

To asi nepude,protože se mi ta etiketa na tom marcipánu rozmočí.

Já ještě vymyslela,že odpoledne zajdu k nám do cukrářské výrobny,jeslti by mi to nechtěli udělat nebo nechat udělat na ten jedlý papír a když se nedomluvím,tak holt budu improvizovat.Mě ani tak nejde o to jak to udělat,ale spíš jestli nemáte zkušenost s tím,co na tom marcipánu bude držet,pak už se s tím nějak poperu :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
22.9.10 11:37

Ahoj, koukám, že než se dostanu k radě, tak už ti tady xreni poradila.

Kup lahváče , opatrně sundej etiketu, a nalep ji na dortík.

Pro představu, že to nevypadá tak hrozně - tady je vidět jak to vypadá na dortu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
22.9.10 11:37
Kubik_kubikula píše:
ahoj, pokud chceš použít čokoládovou polevu na marcipán, tak to jde, ale marcipán musí být hodně vychlazený, aby se neztačil roztéct jak na něj budeš psát. jakmile použiješ čokoládu a napíšeš tam ty nápisy, tak pak je nutné co nejrychleji to šoupnout do ledničky, aby se to nerozteklo. už jsem to takhle párkrát zkoušela a vždy to šlo, ale ten marcipán musí být z ledničky hodně studený.hodně štěstí, pak se pochlub s fotkou :palec:

A myslíš,že kdybych si ten kousek na který budu psát dala do mrazu,pak to na něj napsala,tak to bude dobrý a nakonec po zaschnutí to dala na dort?To by asi šlo že?Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
22.9.10 11:40

Paradise - mrazák a marcipán se nemají moc v lásce - mohlo by se stát, že ti pak marcipán poteče - jak ho ohřeješ tou polevou .
Pokud to chceš udělat rúčo, tak si udělej tu placku etikety - dej ho na pár hodin do lednice a ono to pak bude stačit - nemusí být z mražáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.10 11:42
Paradise píše:
Kubik_kubikula píše:
ahoj, pokud chceš použít čokoládovou polevu na marcipán, tak to jde, ale marcipán musí být hodně vychlazený, aby se neztačil roztéct jak na něj budeš psát. jakmile použiješ čokoládu a napíšeš tam ty nápisy, tak pak je nutné co nejrychleji to šoupnout do ledničky, aby se to nerozteklo. už jsem to takhle párkrát zkoušela a vždy to šlo, ale ten marcipán musí být z ledničky hodně studený.hodně štěstí, pak se pochlub s fotkou :palec:
A myslíš,že kdybych si ten kousek na který budu psát dala do mrazu,pak to na něj napsala,tak to bude dobrý a nakonec po zaschnutí to dala na dort?To by asi šlo že?Díky

jj, to by také šlo :-) ta čokoláda schne relativně rychle, takže to stihneš :-) a pokud by ti psaní trvalo hodně dlouho, a už si viděla že se to roztéká, tak znovu šup s tím do ledničky a pak po chvíli dopsat. tvoření marcipánu plus ta čokoláda asi na tom dortu bude to nejtěžší, ale za výsledek to určitě stojí a taťka to jistě ocení :palec: také ráda dělám domácí dorty, s těma z cukrárny se to vůbec nedá srovnávat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
22.9.10 11:42
Paradise píše:
xreni píše:
a nechces koupit jednoho lahvace a tu etiketu z nej dat na ten dort-marcipan? :mrgreen:

To asi nepude,protože se mi ta etiketa na tom marcipánu rozmočí.

Já ještě vymyslela,že odpoledne zajdu k nám do cukrářské výrobny,jeslti by mi to nechtěli udělat nebo nechat udělat na ten jedlý papír a když se nedomluvím,tak holt budu improvizovat.Mě ani tak nejde o to jak to udělat,ale spíš jestli nemáte zkušenost s tím,co na tom marcipánu bude držet,pak už se s tím nějak poperu :nevim: :think:

Nerozmočí, neboj - stačí to přilepit cukrovou vodou a nechat uschnout . U nás to pak šlo docela dobře i sundat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí