Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky mám v plánu upéct tátovi k svátku dort ve tvaru lahve od piva gambrinus,chci ho potáhnout marcipánem,ale teď mi není tak zcela jasné,jak udělat tu nálepku na té lahvi.Je mi jasné,že si z marcipánu udělám tu hrubou bílou,pak ten červený proužek,ale mám strach dělat z marcipánu ten nápis a nevím z čeho ho udělat.přemýšlela jsem z bílé čokolády nebo bílkové polevy,ale nevím jeslti se mi to na tom marcipánu nebude roztíkat.Nemáte nějaký tip nebo radu?
co to popsat potravinářským fixem (mají např u Fialy) nebo barvou a štětcem ?
ještě je vyrianta vytisknout etiketu na jedlý papír a ten nalepit a měl by to i se všemy detaily (oskenovat etiketu a dát vytisknout, teď nevím jistě, ale myslím, že to umí mimojiné taky u Fialy)
a pak se přijď pochlubit s fotkou ![]()
držím palce, ať se dort vydaří ![]()
exituji fixy na potahovane hmoty, tim muzes po dortu skvele psat, jinak muzes udelat z marcipanu hubeny valecky a z nich pismena, ebo klasickou barvou na potraviny a stetcem nebo spejli
me napada ta poleva cukrova, co se s ni zdobi pernicky? a nakym uzkym otvurkem v pytliku psat…
Děkuju za rady,problém je,že jsme na vesnici a nechat to vytisknout na jedlí papír asi už nestihnu,ale dobrý nápad,bylo by to asi nejlepší.Fixy na marcipán asi zaúkoluju manžu,aby se mi podíval v plzni.
No a myslíte,že ta cukrová poleva se na tom marcipánu nerozteče?
A když to budu dělat tou barvou na potraviny a štětcem,tak to by chtělo asi udělat trochu hustší ne?A nebude se to rozpíjet?
Jo proč já si vždy vymyslím něco co jsem v životě nezkoušela zrovna,když potřebuju,aby se mi dort povedl ![]()
a co místo lahváče udělat jen to gambrinusácký Géčko na podkladu? to by bylo jednodušší ![]()
http://media4.picsearch.com/is?…
a místo založeno atd napsat jméno oslavence ![]()
a nechces koupit jednoho lahvace a tu etiketu z nej dat na ten dort-marcipan? ![]()
sandrik píše:
a co místo lahváče udělat jen to gambrinusácký Géčko na podkladu? to by bylo jednodušší![]()
http://media4.picsearch.com/is?…
a místo založeno atd napsat jméno oslavence
No taky jsem nad tím přemýšlela,že by to bylo jednodušší,ale mám chuť do toho lahváče,zdá se mi,že to bude lepší,ale uvidím ![]()
ahoj, pokud chceš použít čokoládovou polevu na marcipán, tak to jde, ale marcipán musí být hodně vychlazený, aby se neztačil roztéct jak na něj budeš psát. jakmile použiješ čokoládu a napíšeš tam ty nápisy, tak pak je nutné co nejrychleji to šoupnout do ledničky, aby se to nerozteklo. už jsem to takhle párkrát zkoušela a vždy to šlo, ale ten marcipán musí být z ledničky hodně studený.
hodně štěstí, pak se pochlub s fotkou ![]()
xreni píše:
a nechces koupit jednoho lahvace a tu etiketu z nej dat na ten dort-marcipan?
To asi nepude,protože se mi ta etiketa na tom marcipánu rozmočí.
Já ještě vymyslela,že odpoledne zajdu k nám do cukrářské výrobny,jeslti by mi to nechtěli udělat nebo nechat udělat na ten jedlý papír a když se nedomluvím,tak holt budu improvizovat.Mě ani tak nejde o to jak to udělat,ale spíš jestli nemáte zkušenost s tím,co na tom marcipánu bude držet,pak už se s tím nějak poperu
![]()
Ahoj, koukám, že než se dostanu k radě, tak už ti tady xreni poradila.
Kup lahváče , opatrně sundej etiketu, a nalep ji na dortík.
Pro představu, že to nevypadá tak hrozně - tady je vidět jak to vypadá na dortu ![]()
Kubik_kubikula píše:
ahoj, pokud chceš použít čokoládovou polevu na marcipán, tak to jde, ale marcipán musí být hodně vychlazený, aby se neztačil roztéct jak na něj budeš psát. jakmile použiješ čokoládu a napíšeš tam ty nápisy, tak pak je nutné co nejrychleji to šoupnout do ledničky, aby se to nerozteklo. už jsem to takhle párkrát zkoušela a vždy to šlo, ale ten marcipán musí být z ledničky hodně studený.hodně štěstí, pak se pochlub s fotkou
A myslíš,že kdybych si ten kousek na který budu psát dala do mrazu,pak to na něj napsala,tak to bude dobrý a nakonec po zaschnutí to dala na dort?To by asi šlo že?Díky
Paradise - mrazák a marcipán se nemají moc v lásce - mohlo by se stát, že ti pak marcipán poteče - jak ho ohřeješ tou polevou .
Pokud to chceš udělat rúčo, tak si udělej tu placku etikety - dej ho na pár hodin do lednice a ono to pak bude stačit - nemusí být z mražáku.
Paradise píše:Kubik_kubikula píše:A myslíš,že kdybych si ten kousek na který budu psát dala do mrazu,pak to na něj napsala,tak to bude dobrý a nakonec po zaschnutí to dala na dort?To by asi šlo že?Díky
ahoj, pokud chceš použít čokoládovou polevu na marcipán, tak to jde, ale marcipán musí být hodně vychlazený, aby se neztačil roztéct jak na něj budeš psát. jakmile použiješ čokoládu a napíšeš tam ty nápisy, tak pak je nutné co nejrychleji to šoupnout do ledničky, aby se to nerozteklo. už jsem to takhle párkrát zkoušela a vždy to šlo, ale ten marcipán musí být z ledničky hodně studený.hodně štěstí, pak se pochlub s fotkou
jj, to by také šlo
ta čokoláda schne relativně rychle, takže to stihneš
a pokud by ti psaní trvalo hodně dlouho, a už si viděla že se to roztéká, tak znovu šup s tím do ledničky a pak po chvíli dopsat. tvoření marcipánu plus ta čokoláda asi na tom dortu bude to nejtěžší, ale za výsledek to určitě stojí a taťka to jistě ocení
také ráda dělám domácí dorty, s těma z cukrárny se to vůbec nedá srovnávat ![]()
Paradise píše:xreni píše:
a nechces koupit jednoho lahvace a tu etiketu z nej dat na ten dort-marcipan?To asi nepude,protože se mi ta etiketa na tom marcipánu rozmočí.
Já ještě vymyslela,že odpoledne zajdu k nám do cukrářské výrobny,jeslti by mi to nechtěli udělat nebo nechat udělat na ten jedlý papír a když se nedomluvím,tak holt budu improvizovat.Mě ani tak nejde o to jak to udělat,ale spíš jestli nemáte zkušenost s tím,co na tom marcipánu bude držet,pak už se s tím nějak poperu![]()
Nerozmočí, neboj - stačí to přilepit cukrovou vodou a nechat uschnout . U nás to pak šlo docela dobře i sundat ![]()