Jednoduchá omáčka

Baba Jaga
18.9.10 11:02

Jednoduchá omáčka

Ahoj poradíte nějaký dobrý,rychlý,jednoduchý recept na omáčku pro 14-ti měsíční dítě?Vařit celkem umím,ale omáčky mi nějak nejdou :cert: Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
18.9.10 11:10

Udělat vývar z kuřecího stehna třeba, k tomu mrkev, petržel, celer (já dávám mraženou směs „pod svíčkovou“, vařit asi hodinu, maso vyndat. Zbytek rozmixovat a zahustit smetanou s rozmíchanou moukou. Obrané maso pak dát ještě prohřát zpátky do omáčky…
Ale někdo by možná měl problémy s tou smetanou a moukou, mi to neva (ani Majdě=))
(Na jedno stehno tak litr vody, trochu osolit, a půl pytlíku té zeleniny…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
18.9.10 11:19

U nás je oblíbené kuře na paprice, je to recept pro děti od jednoho roku, našla jsem náhodou na mimibazaru a chutná mi taky ;-) Omáčky dělám i víc a dávám pak s těstovinami i bez masa.

Rychlé, jednoduché…

http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
18.9.10 11:26

Pipet, to zní dost dobře, to musím vyzkoušet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.9.10 11:53

ja zrovna dneska delala rajskou pro malou…proste rozvarim rajcata (bud ve vode nebo ve vyvaru)…dochutim…rozmixuju..je to hotovy tak za 15 minut :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.9.10 12:32

co koprovka? Dělala jsem ji zatím jen jednou, už nevím , podle jakého receptu, já vždycky přečtu několik receptů a pak to dělám po paměti :lol:
ale myslím, že jíška, rozředit vodou a mlékem, provařit, aby mouka nebyla syrová, pak jen dochutit trochou soli, citronu a cukru a na závěr stáhnout z plotny a nasypat přiměřeně sušeného kopru a nechat tak 20min stát, kopr se hezky rozvoní. Nevařit s koprem, ztratí chuť. do omáčky můžeš přimíchat žloutek, je pak taková lepčejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Resutz
18.9.10 16:58

Ahoj. Tak skoro vše už bylo napsáno, já teda svíčkovou nezahušťuju, jen sliju ten vývar a rozmixuju, kdyžtak se dá místo kysané smetany dát i jogurt. Rajskou jsem dělala podobně. Pokud chceš zahušťovat, je dobré na trochu másla a vody podusit cuketu a rozmixovat. Je to zdravé a teď je jí spousta za dobrou cenu. Zahušťuji tak nyní sýrové omáčky, mám dobrý pocit, že je to zeleninové jídlo :-). Resut

• Citovat
  • Upravit
2417
31.5.13 12:51

Ahoj, jak udělat omáčku bez masa a vývaru? Pro dítko i dospěláka, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat