Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
máte taky ten problém, co proboha mám dnes vařit?? Přidejte sem zajímavé, rychlé, dětské nebo i nedělní recepty, popřípadě buchty, koláče a mnoho různých atakdálů ![]()
Myslím, źe ne jen já Vám budu vděčná
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
A abych nějak začla, tak my dneska měli špagety s omáčkou z loupaných zahrádkových rajčat, buřtem a cuketou, posypané sýrem ![]()
Tak já zítra udělám pečené krůtí stehna ala vepřo knedlo zelo - tj s br. knedlíčkem a zelím. Stehna fakt chutnají jak vepřové a je to taková „zdravější“ varianta. ![]()
taktéž věčné téma u nás. Vařím nerada, takže složitý recepty mě neberou. Ideální buchty jsou hrníčkový, třeba buchta jogurtovka.
Jinak rychlý recept je kuře na vegetě s rýží.
Kuře(ideálně naporcovaný) dám do pekáče, přidám trochu sádla, přiklopým a peču cca hodinu, na 180st. Po hodině odklopím a peču na kůrčičku ještě asi půl hodinky. Během pečení párkrát podleju.
Kuře na zelenině(to teď vařím kvůli malýmu spíš) opět naporcované kuře lehce osolím, do pekáče přidám zeleninu(papriku, rajče, mrkev, petrželku, zkrátka na co je chuť)místo sádla dám máslo, opět peču hodinu přiklopený a půl hoďky odklopený na kůrčičku.
dnes krupicna kase. Vcera kruti maso s mrkvi a brambory… predtim zase rizoto
Dneska bychse asi nechlubila, fofr těstovinový salát se zeleninou co dům dal a sýrem …
Jnak docela dost peču, tedy myslím maso. Chce to čas, ale samotný čas věnovaný přípravě je taky minimální - omyýt maso, nakořenit, peošpikovat, nakrájt cibuli … a péct. A otáčet. A podlévat. To už je dobrý.
A miluju kuřecí na nivě. To jsem se inspirovala tady na emiminu. Cibulka do zlatova, kuřecí na kotičky se solí a kari, popř. adžikou nebo poodbným kuřecím kořením, pak přIDAT rajčata, a na konec roztavit nivu nebo jiný sýr (dle chuti, jde i romadůr) a zasypat kukuřičnými lupínky. Promíchat, nechat vytvořit kompaktní hmotu a podávat s bramborama. žrádlo!!! ![]()
Tak já dneska plněný sladký knedlíky,předevčírem hovězí guláš s těstovinama(knedlík mě neba)
a co zítra nevím.U mě je to teda věčný problém pořád něco vymýšlet a šmejdím po netu jak se dá občas kuchařky.Mě manžel pracuje doma takže vařit musím,jinak bych vždycky uklohnila něco pro mě a malýho a bylo by. ![]()
Dnes večer Sýrová omáčka s pórkem a kuřecím masem + gnoci, nebo těstoviny..
Zítra kuřecí řízek a bramborová kaše
Neděle Polévka kuřecí vývar + Rizoto
Taky věčně řeším co vařit
. Dneska máme kuře na paprice a zítra udělám vepřové plátky na houbách s bramborovou kaší. Rychlý a jednoduchý jídla
.
Dnes br.salát a řízky,smažák a brambory,včera kulajda a vepřové na houbách s těstovinami,zítra rizoto ještě nevím s čím ![]()
ja dneska Čerstvý losos podávaný na restovaném lilku s cherry rajčaty, doplněný pečeným bramborem se zakysanou smetanou
Ahoj,
těstoviny + kukuřice + niva + opražená vysočina
orestovaná slanina+ kuřecí maso + opékané brambory
dnes bramboračka od sůsedy předpokládám že tam je:
brambory + houby + zelí + kmín + nějaké koření co nemůžu specifikovat ![]()
a asi to nebude ani rychlé,ale je výborná ![]()
Mám 5 vajíček a potřebuju udělat 8 vaječných řízků,čím to mám nastavit?nebo mám letět do obchodu a koupit vajíčka,ale se mi nechce ![]()
Tak moje příprava na víkend - abych si konečně orazila od vaření v sobotu a v neděli
.
Dneska těstovinový salát - uvařím těstoviny, zamíchám do nich co dům dá. Obvykle okurka, rajčátka,nakládaná červená řepa, tvrdý sýr, šunka, nakrájená vejce na tvrdo, majolka - vše smíchat, dát vychladit a mňamka je na světě. Na sobotu mám připravený guláš s kolínkama. V neděli bude pečená vepřová pečínka - snad nejjednodušší jídlo na světě
, k tomu bramborový knedlík z pytlíku
(já ho z brambor neumím
) a mňamka špenát s cibulkou, česnekem a kapkou smetany.
Zatím se snažím dokopat k tomu, abych většinu z toho dneska zvládla. Tak snad se zadaří ![]()
Ještě bych potřebovala něco upéct, ale nic mě nenapadá a to mám tooolik receptůůů ![]()
včera hemenex,dnes pečený kuře s bramborem,zítra asi knedlík s vajíčkem nebo buřt guláš na 2 dny
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat