Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Včera byla čočková polévka a žemlovka ze zbylé vánočky, dneska plátek kuřecího, dušená zelenina a brambory pečené v troubě.
Já jsem dnes ukuchtila kulajdu, předtím jsme měli kuřecí nivovou pochoutku - kuřecí se pokrájí, osolí, opepří, smíchá se solamylem, pak prudce osmaží na oleji. Přidá se pórek na kolečka, podusí se, zalije smetanou a přidá se nastrouhaná niva. ![]()
Micus píše:
Já jsem dnes ukuchtila kulajdu, předtím jsme měli kuřecí nivovou pochoutku - kuřecí se pokrájí, osolí, opepří, smíchá se solamylem, pak prudce osmaží na oleji. Přidá se pórek na kolečka, podusí se, zalije smetanou a přidá se nastrouhaná niva.
s tou nivou to dělávám také,je to bašta ![]()
Mamina87 píše:Micus píše:s tou nivou to dělávám také,je to bašta
Já jsem dnes ukuchtila kulajdu, předtím jsme měli kuřecí nivovou pochoutku - kuřecí se pokrájí, osolí, opepří, smíchá se solamylem, pak prudce osmaží na oleji. Přidá se pórek na kolečka, podusí se, zalije smetanou a přidá se nastrouhaná niva.
Já jsem si to vždy dávala v restauraci, když jsem začala chodit s mým mužem ![]()
Micus píše:Mamina87 píše:Já jsem si to vždy dávala v restauraci, když jsem začala chodit s mým mužemMicus píše:s tou nivou to dělávám také,je to bašta
tak to já si skoro vždy dávala v restauraci klasickej ale můj oblíbenej smažák ![]()
přidala bych se, můžu? jen jsem nakoukla a vidím dvě věěci, co neumím/neznám, tu frankfurtskou a záhorácké závitky.
k obědu dnes plněné papriky s rajskou a houskovým knedlíkem v mikrovlnce, holky dušené kuřecí s řepou a kořenovou zeleninou. K večeři zelená čočka s vajíčkem. Čočky mi dost zbylo, tak nevím, co s ní zítra. Dělávám salát ale z hnědé ![]()
I z hnědé se dá udělat salátjá dělám něco jako je toto - http://www.recepty.cz/…kyselo-10042
holky dneska chci udělat k obědu rýži a něco k tomu..poraďte
napadla mě klasika jako rizoto nebo čína…ale to dělám často tak bych zkusila něco jiného,díky ![]()
Mamina87 píše:
holky dneska chci udělat k obědu rýži a něco k tomu..poraďtenapadla mě klasika jako rizoto nebo čína…ale to dělám často tak bych zkusila něco jiného,díky
To neporadím, my dnes máme to rizoto ![]()
Mamina87 píše:
holky dneska chci udělat k obědu rýži a něco k tomu..poraďtenapadla mě klasika jako rizoto nebo čína…ale to dělám často tak bych zkusila něco jiného,díky
rýžový nákyp
Holky, tak mně dneska přijedou rodiče (dovezou mi děti z prázdnin) tak musím uvařit. Od rána už tady skáču kolem plotny.
Vyhrálo to chilli con carne s rýží, kuřecí polívka, upeču koňakovou bábovku ke kafi a na zítra mám naložený kuřecí na gril s bramborama, polívka zítra nebude a jinak sežereme zbytky.
A v pondělí to vymýšlení začne na novo.
Ale zaujaly mně ty špízy s kaší. Dobrý tip. ![]()
madlicka píše:
přidala bych se, můžu? jen jsem nakoukla a vidím dvě věěci, co neumím/neznám, tu frankfurtskou a záhorácké závitky.k obědu dnes plněné papriky s rajskou a houskovým knedlíkem v mikrovlnce, holky dušené kuřecí s řepou a kořenovou zeleninou. K večeři zelená čočka s vajíčkem. Čočky mi dost zbylo, tak nevím, co s ní zítra. Dělávám salát ale z hnědé
Tak záhorácké závitky se dělají tak:
Vepřové maso na plátky, naklepat, osolit, z jedné strany potřít hořčicí, na to položit trochu kyselého zelí a zavinout. Dát na pekáč a péct - já ještě posypávám grilovacím kořením trošku.
Frankfurtská omajda:
Hovězí maso prošpikovat párkama,osolit a opepřit, v hrnci zpěnit cibuli nakrájenou na plátky, na to vložit maso, zprudka opéct ze všech stran, posypat sladkou paprikou (hodně), podlít vodou a dusit, dokud maso nezměkne. Pak maso vyndat, omáčku zahustit máslovou zásmažkou, možné zjemnit smetanou. Pak slít a do vzniklé omajdy dát ještě povařit nakrájené párky. Dosolit.
U nás se dneska bude jíst koprová polévka a kuře na paprice s těstovinama (přítel zapomněl koupit knedlík), zítra to vidím na buřtguláš. Dlouho nebyl a hlavně se s tím člověk nemusí moc crcat. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat