Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky jaké děláte pomazánku. Už mi došla inspirace. Děláme z vajíčkovů, rybí, tvarohovou.
ahoj, třeba sýrovou, česnekovou, škvarkovou, u nás ale strašně chutná nastrouhaná mrkev na jemno, česnek, sůl, pepř, majolka - jednoduché a strašně „žravé“
Já kromě té mrkve dávám do zeleninové pomazánky ještě jemně nastrouhaný celer a petržel. Část majolky nahrazuju bílým jogurtem, pro malé děti jen z jogurtu, je to moc dobré.
Potom dělám ještě kvasnicovou pomazánku - zpěněné na oleji, nastrouhané vejce na tvrdo, potom jsou ještě různé pomazánky ze salámů - tvrdého i měkkého, zbylého pečeného masa, zbylého pečeného filé. Je hodně variací. Tyto pomazánky nedělám pravidelně, jen když něco zbyde, tak si vždy vygoogloju nějaký recept a vyberu surovin, co mám právě doma.
Bojko píše:
ahoj, třeba sýrovou, česnekovou, škvarkovou, u nás ale strašně chutná nastrouhaná mrkev na jemno, česnek, sůl, pepř, majolka - jednoduché a strašně „žravé“
To je dobrý nápad, s tou mrkvovou, to udělám, holky ji mají moc rády.
Jinak děláme tuňákovou, česnekovou, tvarohovou, brynzovou…
A vajíčkovou a na mmb jsem vychytala dobrý recept, že na másle nebo na cibulke udělám míchaná vajíčka a do horkých vmíchám pomazánkové máslo, chutná úplně jinak než z uvařených vajec.
Já dělám 2 vajíčkový. Takovou tu klasickou a pak si nakrájím bílky na minikostičky, žloutky rozmíchám s hořčicí a majonézou a přidám šunku, pepř sůl. A když zbyde kuřecí maso z pečeného kuřete, tak ho oberu, jemně nakrájím, přidám nakládaný okapaný celer, sůl, pepř, majonézu, někdy do toho zamíchám mandarinky (to spíš na oslavu) nebo nakládané žampióny a je to velká mňamka. Nebo dělám dělovou kouli, ale není to přímo pomazánka. To si vezmeš tvaroh z pozlátka nejlépe tučný, 1 celé máslo, sůl, pepř, česnek dle chuti, celý to umícháš a uděláš buď velkou kouli nebo malé kuličky a obalíš je lehce v pepři, necháš ztuhnout v lednici a to je taky mňamka, ale ten dech potom. ![]()
no mrkvovou také dělám ((-: ale je hlavně pro děti, takže nastrouhám na jemno jednu větší mrkev, rozmýchám s plnotučným tvarohem, trochu posolím a nechám hodinu odležet, děcka se po tom můžou utlouct a aspoň do nich dostanu i trochu zeleniny (-: rybí také pouze s tvarohem, ale ty kupuju v tomatě.
Já ještě dělám krabí: balíček krabích tyčinek nakrájím, kelímek kysané smetany, kelímek bílého jogurtu, trochu majonézy, pár kapek citronu, sůl, pepř a je to ![]()
Pomazánka z moravanky, ale není zrovna nejlepší pro děti.
Sklenička moravanky, nějaký kus salámu, tavený sýr(dejme tomu 4 trojuhelníčky), 2 vejce, pytlíček majonézy. Vajíčka uvařím natvrdo a pak to všechno hodím do robota.
mailem přišel kdysi dlouhej seznam všech možných pomazánek…ale dát to vše sem by bylo blbý - je to hrozně dlouhý. tak jestli by měl někdo zájem, pošlete mi do SZ mail, ráda přepošlu ![]()
Jsem tady nova.Můžeš mě poslat recepty na pomazanky,pošlu něco na oplátku. ![]()
Dělám různé pomazánky,sýrová,česneková a taky tvarůžková.1 bal.tvarůžků/kulaté/1/4kg tvarohu,100gr.másla,1vrchovatou lžičku jedlé sody,kmín,sůl.Tvaroh,kmín,sůl,sodu nechat uležet.Rozpustíme máslo a tvarůžky,mícháme až jsou rozpuštěné,pak vše zamíchat. ![]()
Anus píše:
Dělám různé pomazánky,sýrová,česneková a taky tvarůžková.1 bal.tvarůžků/kulaté/1/4kg tvarohu,100gr.másla,1vrchovatou lžičku jedlé sody,kmín,sůl.Tvaroh,kmín,sůl,sodu nechat uležet.Rozpustíme máslo a tvarůžky,mícháme až jsou rozpuštěné,pak vše zamíchat.
To je úplně výborná pomazánka, to dělám taky. Ale ten smrádek, když se tvarůžky rozehřívají ![]()
Tak já dělám například tunákovou - 1 plechovku tunáka v oleji smícháme pomazánkovým máslem bez příchuti a s jemně nakrájenou cibulkou.Osolíme opepříme.
Sýrová - na struhadle jemně nastrouháme cihlu a přidáme rozetřený česnek a majolku.
Nebo si v obchodě koupím 2 kelímky sýru cotage bez příchuti a vmíchám na kostičky uvařený vejce. ![]()
Anonymnice píše:
mailem přišel kdysi dlouhej seznam všech možných pomazánek…ale dát to vše sem by bylo blbý - je to hrozně dlouhý. tak jestli by měl někdo zájem, pošlete mi do SZ mail, ráda přepošlu
nemate nekdo ty pomazanky?