Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
já dělám česnekovou a silvestrovskou (junior,tatarka,kyselé okurky, vařené vejce, hořčice a dochutit pepřem a solí dělám jí často a vždycky měla úspěch ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
Pomazánka z moravanky, ale není zrovna nejlepší pro děti.
Sklenička moravanky, nějaký kus salámu, tavený sýr(dejme tomu 4 trojuhelníčky), 2 vejce, pytlíček majonézy. Vajíčka uvařím natvrdo a pak to všechno hodím do robota.
Já dělám taky z moravanky, ale dávám jen moravanku (nebo hradšťanku - není ostrá), kus salámu a pomazánkové máslo. Je to mňamka ![]()
Já většinou dělám takovou „co dům dal“.
Základ pomazánkové máslo nebo tvaroh + sýr, šunka, salám, zelenina, vajíčka, rybičky, …
U nás teďka letí vajíčková z lučiny+vajíčka - táta si dodává ještě taveňák a nebo zase lučina a hermelín..všechno najemno mixem ![]()
Nemáte někdo ty receptíky?? Ta diskuze je již poměrně stará, ale třebas se někdo najde… ![]()
VBajíčková pomazánka-cottage 150 g,2 vejce nastrouhat na hrubo, sůl, pažitka.
Ahoj, já dělám vajíčkovou z lučiny linie.-) a taky dvě vajíčka…a ani už nesolím ![]()
@lasička1 píše:
VBajíčková pomazánka-cottage 150 g,2 vejce nastrouhat na hrubo, sůl, pažitka.
AHOJ a ta pazitka musi byt cerstva, nebo i susena? diky.
@ohnivá žena Dávala jsem sušenou. I když čerstvá by byla výraznější, ale neměla jsem jí.
Ahoj holky, tak ja delam jenom tri, cesnekovou, rybi a neco Jako rumcajse. Cesnokovou delam Jen taveny syr, maslo a cesnek, kluci Ji uplne milujou. A tu rumcajsovou, nastrouham najemno kabanos a redkvicky, najemno nakrajim nakladany okurky a chili papricky. Pridam tatarku a je hotovo. nekdy pridam trochu laku z okurek, aby byla kyseljsi. Uz Jen sul a pepr a muzete papat ![]()
@Kornel píše:
Ahojky, také neustále doma kutím nějaké pomazánky a to třeba-tuňákovou, česnekovou, vajičkovou, bulharskou, z uzené makrely a nebo ze šprotů, z vepřovky, tvarohovou a poslední dobrou manžel ujíždí na hermelínové-Na 1ks hermelínu 2 na tvrdo uvařené vajíčka, tatarka, b.jogurt, cibulka, sul, pepř a někdy dávám nastrouhaný šunkový salám a sestra dělá s juniorem.moje babi dělá ale nejlepší pomajdu na světě- tavené sýry, suchý salám-ten nastrouhá, kečup, hořčice, sladkokyselá okurka-také nastrouhá, vajíčka natvrdo, sů, pepř, tatarka a zavařená kapie-nakrájená na drobno-vyjde trochu dráž ale je užasná
![]()
![]()
![]()
ta hermelinova zni suprove, to nakrajis najemno nebo jak to delas?
@agabuska píše:
ta hermelinova zni suprove, to nakrajis najemno nebo jak to delas?
děkuji, nastrouhám na hrubém struhadle!!!vajíčka normálně nakrájím na kostičky-je fakt užasná jo a zapomněla jsem napsat ještě lžíci pln. hořčice, bez toho by to nebylo ončo ![]()
Tak já minulý týden dělala cizrnovou - uvařená cizrna, olej a to jsem rozmixovala, přidala česnek a zelenou petrželku, sůl a pepř dle chuti. Jinak česnekovou dělám z kozího sýru.
Pokud by jste některá měla nápad na pomazánky bez tvarohu, tav. sýru či pomazánkového másla (omeznení jezení mléčných výrobků) budu ráda.