Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Taky mám nějaký mail s recepty na pomazánky. Nekoukala jsem přesně, co se tam píše, ale pokud je zájem, rozešlu…
Tak já dělám pomazánku, kterou dávám na chlebíčky a jednohubky, ale je i naprosto dokonalá na čerstvém chlebu s plátkem jemné kuřecí šunky… Česnekovo-sýrová: 15 dkg eidamu (nastouhat najemno), jedno pomazánkové máslo neochucené, jednu malou majonézu (takovou tu v sáčku), trošičku soli a pepře, a nakonec prlisovat česnek (dle chuti)…na dobarvení sušenou pažitku, není nutná…
Není to žádná dietka, ale jednou za čas příjemně roztančí chuťové pohárky ![]()
@Stigma píše:
Tak já dělám pomazánku, kterou dávám na chlebíčky a jednohubky, ale je i naprosto dokonalá na čerstvém chlebu s plátkem jemné kuřecí šunky… Česnekovo-sýrová: 15 dkg eidamu (nastouhat najemno), jedno pomazánkové máslo neochucené, jednu malou majonézu (takovou tu v sáčku), trošičku soli a pepře, a nakonec prlisovat česnek (dle chuti)…na dobarvení sušenou pažitku, není nutná…
Není to žádná dietka, ale jednou za čas příjemně roztančí chuťové pohárky
Ahojky, dělám podobnou - jen tam dám Eidam nastrouhaný, majonézu a česnek -
![]()
@leene píše:
Holky a nemáte nějaká tip na dobrou pomazánku z ředkviček?
já dělám řektvičkovou tak, že podusím cibulku pak na jemné nudličky řektvičky, trochu vše podusím a smíchám s tvarohem a trochou pomazánkového másla, ochuti solí, pepřem, je moc dobrá ![]()
Ja delam kureci: uvarim stehna, oberu, nakrajim na mensi kousky,1 cibuli na kosticky, sul, pepr, majoneza, nebo tatarka a z konzervy mandarinky-ty tomu daji tu spravnou chut!
@TynaCut píše:
já dělám řektvičkovou tak, že podusím cibulku pak na jemné nudličky řektvičky, trochu vše podusím a smíchám s tvarohem a trochou pomazánkového másla, ochuti solí, pepřem, je moc dobrá
dělám podobně, akorát ředkvičky nedusím, jenom je nastrouhám. Mě se i líbí jak je to pak barevné. Někdy přidávám pažitku, když je.
Holky, asi mi zbyde pečené vepřové. Nemáte nějaký recept na pomazánku nebo nějaký nápad co s ním? Nemusí být pikantní, aby to mohly i děti. Díky.
@stazinka09 to je fakt nedušené to může být i lepší, já to tak dělám kvůli malému aby mu nebylo těžko ![]()
@ostlužina to je škoda na pomazánku, já bych to snědla jen tak s chlebem ![]()
@d3nc4 to jo, jenže jsme to měli dneska, budem to mít ještě zítra k obědu, a ještě abychom to měli večer? Navíc je to maso dost suché. Teď mě napadl těstovinový salát nebo něco na ten způsob.
@ostlužina no a nebo:-) těstovinový salát se zeleninkou a majonézu nebo nějaký dobrý dresing:-) super ![]()
@ostlužina já jsem ho jednu dobu dělávala fakt často, ted už dlouho ne, takže i já děkuji za onspiraci:-) ten salát je super, tam se dá dát fakt úplně všechno:-)
@d3nc4 Já ho dělala naposled zasvobodna a to už je nějaká doba…Aspoň si to oživím. Jsem ráda, že jsme daly hlavy dohromady. ![]()