Pomazánky – recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8935
31.12.13 14:09
@MaJiKa píše:
@shellinka
Já dávám místo Moravanky raději Kunovjanku, nebo teď naposled jsem dala směs na přípravu bramb. salátu (Znojmia)a není to ostré, není tam ta feferonka v zelenině. Ale mé malé mlsalky to stejně nejedí, tuhletu :roll:

Trochu odbočím od původního tématu-jaký je rozdíl mezi moravankou a kunovjankou? Přijdou mě stejné, ale nejspíš nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
31.12.13 15:09

@lasička1 jedna obsahuje i feferonku
ale nevím která, čtu etiketu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
31.12.13 15:37

Kunovjanka Hmotnost: 270 g / 340 g

Složení: cibule, paprika, celer, karotka, ocet, cukr, sůl, kyselina citronová, kořenící výtažek, voda

Skvělá do salátů či jako příloha a zdobení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
31.12.13 15:38

Moravanka
Hmotnost: 255 g / 330 g

Složení: okurky, cibule, karotka, celer, hrášek, paprika, feferonky, ocet, cukr, sůl, kyselina citronová, kořenící výtažek, voda

Výborná příloha k masovým pokrmům, také výtečný základ bramborového salátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
31.12.13 15:43

V Moravance je navíc ta feferonka, proto je spíš ostřejší, Kunovjanka zas neobsahuje kyselou okurku, tu tam dávám svojí(do pomazánky).
Složením téměř stejné jsou Moravanka a Hradišťanka :lol:
Ale jak jsem už psala v předešlém příspěvku, nejlepší je do pomazánky směs na bramborový salát, u mě vede zn. Znojmia(chuťově) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
31.12.13 15:49

Aha, tak jsem zjistila, že ani hrášek není v Kunovjance, nejen ta okurka.
Takže to asi nebude ono, ale furt lepší než s tou feferonkou, teda pro děti, dospělým to vadit nebude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
31.12.13 16:15

@princeznaII Fefertonku mám o obou. Alespoň si to myslím. Kupuju vždy tu co mají v akci.Jen u jedné jsou okurky na plátky, u druhé celé malé okurky.Tak neví, zda to je ten rozíl mezi nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
31.12.13 16:26
@pannda píše:
Výborná je tahle : červenou čepu syrovou nastrouháme najemno, či rozdrtíme v mixéru, přidáme kys. smetanu a česnek.
Je to vitamínová bomba. Řepa se ne vždy musí vařit…

To delam jako salat, jen misto smetany dam kvalitni bily jogust a jim s tmavym pecivem.Je to moc dobry, chut nasladle repy s cesnekem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
31.12.13 16:27

Ja dnes budu delat sunkovou pomazanku. Pomelu nebo nastrouham levny sunkovy salam, pridam trochu masla, nebo syru. osolim a hotovo :palec: Taky udelam cesnekovou, klasika. Tvarohovou mam taky rada :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
31.12.13 16:28

Nebo hermelinova :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
31.12.13 16:58
@zizalkaaa píše:
Nebo hermelinova :dance:

a tu děláš jak? pořád nemůžu vychytat chut takovou, jako dělají u nás v lahůdkářství :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
31.12.13 16:59

@lasička1 @MaJiKa
já nevím, já to moc nekupuju
manžel to nerad takže se to u nás objevilo, jen když tu chvíli byla mamina

fakt jsem si myslela, že fefe je jen v jedné z nich :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
31.12.13 17:14
@princeznaII píše:
a tu děláš jak? pořád nemůžu vychytat chut takovou, jako dělají u nás v lahůdkářství :nevim:

davam 1 malou cibuli nadrobno nakrajim, pak pridam dva hermeliny, lucinu nebo obycejne pomzankove maslo, vareny bilek, mjonezu pepr a sul. Poradne Rozmixovat. Nekdo pridava jeste mlete orechy nebo salam.Ale ja ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
31.12.13 17:37

@zizalkaaa takže je to akože na kaši
nejsou tam kousky surovin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
31.12.13 17:50
@princeznaII píše:
@zizalkaaa takže je to akože na kaši
nejsou tam kousky surovin?

kdyz to delam na jednohubky nebo na chleba tak uplne rozsekam,rozmixuji.Ldyz delam chlebicky, nechavam kousky a delam takto. Cibuli najemnucko, bilky na prouzky, okraje hermelinu(ty tvrde taky na prouzky, vnitrek hermelinu rozmicham s lucinou, pomazankovym maslem a majolkou, a vse dochutime soli, peprem. A pokud se salamem tak jeste salam na prouzky, to delava i moje mamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí