Věčné téma: Co dnes uvařit?

• Fotoalbum (163)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
552
17.9.10 13:57

Tak dnes k obědu uzená polávka s rýží a jako druhé budou pikantní špagety s vepř. nudličkami, posypat sýrem. A k večeři asi bábovka z večera pečená a nebo pečivo s něčím :-)

• načítám...
3389
17.9.10 14:03

já mám chu´t na dušenou mrkev z hráškem :wink: nebooo švestkový knedlíky…:o)))nebo upect kuře a nebo něco na zpusob gulaše-hovězi mrkev cibule brambory a tymian…mnaaam a už mám hlad… :roll:

• načítám...
11502
17.9.10 14:19

Ahoj, přidávám se k Vám a už jsem asi před měsícem takovouto diskuzi zakládala a věčně přemýšlým co uvařit a většinou mě nic nenapadá ještě v době oběda, to pak udělam nějakou rychlovku v podobě vajíček nebo krupicový kaše. Včera jsem dělala bramborový guláš a netušim co mam zase vařit zejtra. Vaření mi nijak nevadí, mam ho docela ráda i pečení, ale věčné CO? mi na tom vadí nejvíc. Takže se tu doufám taky inspiruju.

• načítám...
11502
17.9.10 14:23
Hodaka píše:
Mám 5 vajíček a potřebuju udělat 8 vaječných řízků,čím to mám nastavit?nebo mám letět do obchodu a koupit vajíčka,ale se mi nechce :zed:

Já nastavuju mlíkem a nebo pivem

• načítám...
17.9.10 14:29

hm…tak snad tu taky najdu radu..dnes se mi nic nechce vymýšlet :oops: :mrgreen:

• načítám...
11502
17.9.10 14:29

tterka: dáš vařený brambory přidáš hrubou mouku - polovinu co z brambor pro lepší pochopení brambory 1kg mouka 0,5kg, vajíčko, sůl a uhňácáš knedlíky, jsou ale pracnější než z prášku a to o dost a pokud nemáš lis na brambory tak jako já tak se ti moc nepovedou,protože šťouchadlem tam zůstanou i přes velkou snahu velký kusy, který ten knedlík hyzdí a vidličkou jsem je mačkat nezkoušela, protože bych se umačkala. Takže já jsem pro knedlíky z prášku :palec:

• načítám...
215
17.9.10 14:44

Máme uhlířský brambory )v pekáči brambory, uzený opečená cibulka a kysané zelí - ve vrstvách, končím a začínám bramborama - po udělání vršek brambor zaliju zakysankou - jeee já už se na ně tak těším

• načítám...
6216
17.9.10 14:57

dneska těstoviny s mletým masem a boloňskou omáčkou,zítra obrácené řízky(velká dobrota)+br.kaše a v neděli asi květák :nevim:
Obrácené řízky-maso osolit,dát do strouhanky-pořádně umačkat!-pak teprve do vajíčka a osmažit na másle.Naskládat do pekáčku a zalít sterilovanou zeleninou i se šťávou(pikatnější je lepší a ta ostrost se stejně vypeče,takže můžou i děti-MORAVANKA,ZNOJMIJANKA…) a dát péct do měkka.Někdo nezalévá zeleninou ale smetanou,taky dobrota!

• načítám...
3389
17.9.10 15:05

co takhle bramborové placky…dobruuutka… :nevim: nebo brokolicový krem jejda vsecko bych si to dala…špenát s bramborem a vajíčkem… :nevim: svíčková rajská…nebo proste na panev hodit flakotu masa a kl tomu orestovat zeleninku…ty jo dneska bych i věděla co vařit… :dance:

• načítám...
1371
17.9.10 15:41

Jojo - neverending téma … taky furt tápu :-)
dneska těstoviny s nivou, česnekem a kečupem, zítra mražená růžičková kapusta, mrkev - povařené, dané do bešamelu (z vývaru z tý zeleniny) s muškátovým oříškem a k tomu brambory a na neděli houbovka s vejcem a vrtulema, včera na véču mražená zelenina na pánev, do toho hozená konzerva tuňáka a tahle směs zamíchaná do kuskusu (vypadá to jako rizoto, ale je to rychlejší) …
Na příští týden mám v plánu něco jako moravský vrabce se zelím (vepřový na větší kostky do pekáče, hodně cibule, česneku, zelí, poleju a dlooouho peču, dělá se to „samo“) a na druhej den rozpečenej hermelín (rozkrojim hermajs na dvě kolečka, prdnu je na pánev nebo jen do mikrovlnky roztát :oops: ) politej kompotovanýma brusinkama s bramborama a tatarkou.
Minulej tejden jsme měli koule z mletýho masa a k tomu rajskou omáčku s kolínkama na dva dni.
Dala bych si třeba klasický šunkyfleky (fleky, uzený/buřt/vejce) s okurkovým salátem nebo kyselou okurkou :jazyk:

• načítám...
1371
17.9.10 15:42

janasib - ty obrácený řízky znějí mooooc dobře :potlesk:

• načítám...
17.9.10 17:19

Tak my jdeme zítra na oslavu, takže vepře, knedlo, zelo a na večer bude švédský stůl.
V neděli jdeme na hody, takže oběd zajištěný , ale nevím co to bude, na večer pak řízek ze salátem.
Konečně celý víkend kdy nemusíme vařit :mrgreen:
a nacpeme se zadarmo

• načítám...
921
17.9.10 21:39

Dneska a celý víkend je:
Na pomazaný plech jsem dala tenké plátky kuřecího (osolila, opepřila), na to jsem rozsypala pórek na kolečka, mrkev na kolečka, na to jsem dala syrové brambory nakrájené na tenké plátky, to jsem osolila, otymiánovala, dala pod alobal a pekla. V půlce jsem pak přidala smetanu (asi jsem ji tam mohla dát už na začátku, nevím) a nastrouhaný ementál a dopekla už odkryté.
Bylo to moc dobrý, akorát jsem dala málo brambor, takže budeme asi muset nastavovat přílohu.
Jo a teď večer jsem udělala výbornou bramboračku (povedla se mi poprvé v životě :mrgreen: ), a ještě tvarohový koláč s meruňkama (http://www.apetitonline.cz/…uzinami.html).
To celé nám doufám vydrží celý víkend! :dance:

• načítám...
9223
17.9.10 23:14

včera kuře a brambory,dneska rizoto a zítra vepřový plátek a hranolky,pak asi rybí filé a pak se uvidí…

• načítám...
411
18.9.10 15:35

Ahoj mě když se nechce vařit moc dlouho tak dělám rybu,s pomerančovým džusem.Je to moc dobré a rychlé jídlo a hlavně je to z kuchařky pro děrti,takže se to ani nesolí.Dáš na pekáč mražené filé z ryby já dávám většinou pangasia,u nás v obchodě moc výběr nemají.Na to položíš kousek másla,zaliješ 100% pomerančovým džusem,nebo šťávou z jednoho pomeranče,navrch se nastrouhá sýr a dá se to zapéct.Jako příloha se dávají brambory.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová