Co udělat z hub?

3040
18.9.10 20:40

Co udělat z hub?

Ahoj holky, dnes jsme byli na houbách. Našli jsme vrchovatý koš a celou mikinu :palec: .
Doma mi přítel řekl, že to jíst nebude, protože tam není žádná bedla :think: . Když jsem se ho zeptala, proč to tedy sbíral, tak mi na to odpověděl, že to tam prostě nemohl nechat. :pocitac: :pocitac:

Dost jsem dala sousedů, velkou mísu na kuře do trouby, teď dělám omáčku, ale ještě mi velká mísa zůstává. Na řízky to nejde, v mražáku nemám ani kousíček místa a zavařený nejím.
Poradíte co ještě můžu udělat? Napadla mě smaženice, ale to mi zůstane stejně ještě 3/4 mísy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
18.9.10 20:45

Usušit? Mamka suší a pak dělá na Vánoce houbovník. Nebo to pak jde po troškách do polévky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
18.9.10 20:51
hkac píše:
Usušit? Mamka suší a pak dělá na Vánoce houbovník. Nebo to pak jde po troškách do polévky.

Hmm, to bych mohla. Jenomže můžu sušit jen v troubě, ale i to snad půjde.
Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.9.10 20:54

Mamka suší na topení (vypnutém) ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
18.9.10 20:56

No, tak to bych ráno nenašla ani jednu houbu. Kočky by se o to postaraly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.9.10 21:00
lemaz píše:
No, tak to bych ráno nenašla ani jednu houbu. Kočky by se o to postaraly :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

Ale zase bys pak nemusela řešit, co s houbami :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901

Já dělám bramboračku, kulajdu, roštěnky na houbách, vepřové na houbách … Jinak občas (tak jednou za vda roky) smaženici, obalované houby smažené, houbový guláš,…

Nejsem houbožrout, nemám je nijak zvlášť ráda. Ale ty polívky mi obzvlášť letos hodně jedou:)

A na sušení hub je bezkonkurenční sušička, stojí od 800 - a bez ní je to pěkná pakárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
18.9.10 21:06
hkac píše:
Ale zase bys pak nemusela řešit, co s houbami :wink: .
:mrgreen: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
18.9.10 21:14

Tim zavareny myslis nalozeny?
Ja jen, ze houby podusime, nacpem do sklenic a zavarime-sterilujem. Lze je pak pouzit pod maso, do kysela, omacek, na smazenici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.9.10 21:15

Nejíš jako zavařené co jsou jenom podušené a ve sklence? Jenom se ptám, viděla jsem i zavařené nakyselo, tak jestli nemyslíš to.

Já je takto podušené zavařuju dost a oproti hřibům ve smaženici nebo v omáčce nevidím rozdíl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.9.10 21:16

Hehe, Dušička mě předběhla :mrgreen:

Jdu zrovna dusit půl košíku kuřátek :roll: :lol: :lol:  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
18.9.10 21:16

Nemám ráda ty nakyselo. Zavařit bych mohla, jenomže nemám žádné sklenice. Všechno vyhazuju nebo dávám tchyni. Příště už budu chytřejší a budu shromažďovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
18.9.10 21:20

Já dusím na cibulce a zamražuju, ale píšeš, že v mražáku nemáš místo :mrgreen:
Sušit bez sušičky lze, ale jak už tu někdo psal, je to pěkná otrava. Naši sušívali v troubě předehřáté na určitý počet stupňů a vypnuté - na plechu na pečicím papíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.9.10 21:21

My když jsme zavařovali poprvé, tak jsme byli syslit u babičky :oops: Tak bych zkusila nasyslit u tchyně :mrgreen: - nevím, jak máš velkou mísu, ale jak to píšeš, tak ti bude stačit tak 8 sklenek určitě, ono se to vydusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí