Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, dnes jsme byli na houbách. Našli jsme vrchovatý koš a celou mikinu
.
Doma mi přítel řekl, že to jíst nebude, protože tam není žádná bedla
. Když jsem se ho zeptala, proč to tedy sbíral, tak mi na to odpověděl, že to tam prostě nemohl nechat.
![]()
Dost jsem dala sousedů, velkou mísu na kuře do trouby, teď dělám omáčku, ale ještě mi velká mísa zůstává. Na řízky to nejde, v mražáku nemám ani kousíček místa a zavařený nejím.
Poradíte co ještě můžu udělat? Napadla mě smaženice, ale to mi zůstane stejně ještě 3/4 mísy.
Usušit? Mamka suší a pak dělá na Vánoce houbovník. Nebo to pak jde po troškách do polévky.
hkac píše:
Usušit? Mamka suší a pak dělá na Vánoce houbovník. Nebo to pak jde po troškách do polévky.
Hmm, to bych mohla. Jenomže můžu sušit jen v troubě, ale i to snad půjde.
Díky za radu.
No, tak to bych ráno nenašla ani jednu houbu. Kočky by se o to postaraly ![]()
lemaz píše:
No, tak to bych ráno nenašla ani jednu houbu. Kočky by se o to postaraly
Já dělám bramboračku, kulajdu, roštěnky na houbách, vepřové na houbách … Jinak občas (tak jednou za vda roky) smaženici, obalované houby smažené, houbový guláš,…
Nejsem houbožrout, nemám je nijak zvlášť ráda. Ale ty polívky mi obzvlášť letos hodně jedou:)
A na sušení hub je bezkonkurenční sušička, stojí od 800 - a bez ní je to pěkná pakárna.
Tim zavareny myslis nalozeny?
Ja jen, ze houby podusime, nacpem do sklenic a zavarime-sterilujem. Lze je pak pouzit pod maso, do kysela, omacek, na smazenici…
Nejíš jako zavařené co jsou jenom podušené a ve sklence? Jenom se ptám, viděla jsem i zavařené nakyselo, tak jestli nemyslíš to.
Já je takto podušené zavařuju dost a oproti hřibům ve smaženici nebo v omáčce nevidím rozdíl ![]()
Hehe, Dušička mě předběhla ![]()
Jdu zrovna dusit půl košíku kuřátek
![]()
Nemám ráda ty nakyselo. Zavařit bych mohla, jenomže nemám žádné sklenice. Všechno vyhazuju nebo dávám tchyni. Příště už budu chytřejší a budu shromažďovat.
Já dusím na cibulce a zamražuju, ale píšeš, že v mražáku nemáš místo ![]()
Sušit bez sušičky lze, ale jak už tu někdo psal, je to pěkná otrava. Naši sušívali v troubě předehřáté na určitý počet stupňů a vypnuté - na plechu na pečicím papíře.
My když jsme zavařovali poprvé, tak jsme byli syslit u babičky
Tak bych zkusila nasyslit u tchyně
- nevím, jak máš velkou mísu, ale jak to píšeš, tak ti bude stačit tak 8 sklenek určitě, ono se to vydusí…