Dortařky - potřebuju radu:))

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11502
24.9.10 19:43

říkam že je hezkej

no já domácí pekárnu nemam, takže mi musej stačit moje ruce. A s olejem v marcipánu jsem shořela jak papír stejně jako u salkového. Vůbec se mi nepojil, drolil a byl mastný, takže jsem musela udělat jiný a tento nechat chlapovi sníst, naštěstí byl chuťově dobrý. Takže se už do nových experimentů nepouštim a jsem věrná osvědčenému. Takže dortování zdar!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
24.9.10 19:51
Pettulle píše: říkam že je hezkej

Ne to jsem nemyslela jako,že se ti nelíbí,jen když se na něj ještě zpětně koukám,tak sama na něm vidím spoustu nedostatků,tak jen tak na vysvětlenou jsem přidala příspěvek,že je to můj čtvrtý dort v životě,nebylo to myšleno zle proti tobě :mrgreen:

Je fakt,že každá má nějaký svůj osvědčený recept a když vyhovuje,tak není důvod ho měnit.Je fakt,že nemít pekárnu,tak na tom marcipánu asi nechám ruce,to propracování je záhul dělala jsem jednou v ruce asi hodinu než se mi spojil. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
24.9.10 20:17

to já právě taky sem se s tim matlala, ruce jsem pomalu necítila a výsledek v nedohlednu.

Jinak já na svých dortech vidim taky plno nedostatků. Pokaždý se má představa od skutečnosti liší, taky jich na kontě moc nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
24.9.10 20:20

Ten je nádhernej,teď mi ale musíš napsat jak se dělá ten okraj s těmi lemy :mrgreen:

Se mám ještě co učit,ale to vím :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
24.9.10 20:34

no tak já se taky musim ještě hooodně učit, ale jinak ty lemy tak jsem vyválela marcipán a vyřízla jsem si z něho kruh (průměr dortu + přičíst na ty hrany, takže když jsem měla průměr 28 a vysoký třeba 15, tak 28+15=43 průměr, pak je teda těžký trefit střed při přenášení) a nebo jednodušeji, přenýst neořezaný a poté okraje co přečuhujou oříznout a vytvarovat z toho tak nějak tu sukýnku. Snad jsem ti to popsala abys to pochopila, protože moc vysvětlovat neumim a když vysvětluju, tak lidi nechápou :oops: takže jen hodit přes ten dort ten potah a nechat okraje klesnout, ořezat přebytek, nevim jak to nazvat, ale volánky nechat volně a zbytek připlácnout, takhle to bude srozumitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.12 13:24

Ahoj, prosím radu jak nejlépe namíchat černou barvu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat