Polívečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2602
23.9.10 13:15

Hmm, tak u nas jsou to vyvary a zase vyvary. Hlavne tam musi byt maso, nudle (zadna jina zavarka neprojde), hrasek a kukurice… :roll: :roll: , obcas u nekoho sni i nejakou jinou, ale doma neriskuju, pac uvarit kastrol polivky a mlady pan by snedl dve lzice, by me kleplo 8-) .
Jinak do roka jedl skoro vsechnu zeleninu, takze mel vetsinou nejakou zeleninovou, delala jsem hustsi, aby se toho najedl. Ted uz si vybira.. grrr
 j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
23.9.10 13:36

U nás dosud frčí „zelená“ tj. hustá zeleninová polévka skutečně zelené barvy nejlépe s mastňoučkými smaženými kuličkami z pytlíku, ale i krutony z toastového chleba nebo zakvedlané vajíčko jsou akceptovány. Takže na másle orestuju „něco zeleného“ - pórek, hrášek, brokolici, špenátové broky, řapíkatý celer…, přidám půl lžičky kmínu, jednu na kostky nakrájenou bramboru, osolím a 10min povařím. Pak rozmixuju ponorným mixerem, dochutím solí, někdy přidám trochu smetany na zjemnění. Za čtrvrt hoďky hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5922
23.9.10 14:23

Muj syn Honzik ma ted 14 mesicu, ale polivkovy je porad. Ja byla v 11 mesicich opatrna, porad to nebylo 12. Takze cockovou jsem delala z cervene cocky, ktera nenadyma, trcohu cesneku jsem tam dala. Pak jsem delala kvetakovou, spenatovou, brokolickovou, krupickovou, vyvar hovezi, vyvar kure/kralici (pridavam zatkovi testoviny ve tvaru hvezdicek, ji mi je lip nez nudle). Hlavne hodne zeleniny, zeleninovou… Vlockovou polevku delam taky, ale trosku jinak. Opecu vlocky na sadle/masle do hneda, zaliju vodou, obcas hodim bio kostku, nastrouham na jemno mrkvicku, celer, petrzel, povarim a nakonci zjemnim maslem a nasekanou petrzelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
23.9.10 14:43

Naše malá miluje zeleninovou polívku s knedlíčkama z kvasnic, dnes ji zrovna měla. Kdyby bylo na ní, tak vyjí jen ty knedlíčky, mrška jedna :) Jinak dělám taky furt dokola vývar kuřecí, česnečku, zeleninovou, hrachovou i čočkovou (tu mi teď bojkotuje). Gulášovou jsem ještě nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
23.9.10 20:36

no holky moc všem děkuji i za super receptíky,určitě udělám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie