Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hmm, tak u nas jsou to vyvary a zase vyvary. Hlavne tam musi byt maso, nudle (zadna jina zavarka neprojde), hrasek a kukurice…
, obcas u nekoho sni i nejakou jinou, ale doma neriskuju, pac uvarit kastrol polivky a mlady pan by snedl dve lzice, by me kleplo
.
Jinak do roka jedl skoro vsechnu zeleninu, takze mel vetsinou nejakou zeleninovou, delala jsem hustsi, aby se toho najedl. Ted uz si vybira.. grrr
j
U nás dosud frčí „zelená“ tj. hustá zeleninová polévka skutečně zelené barvy nejlépe s mastňoučkými smaženými kuličkami z pytlíku, ale i krutony z toastového chleba nebo zakvedlané vajíčko jsou akceptovány. Takže na másle orestuju „něco zeleného“ - pórek, hrášek, brokolici, špenátové broky, řapíkatý celer…, přidám půl lžičky kmínu, jednu na kostky nakrájenou bramboru, osolím a 10min povařím. Pak rozmixuju ponorným mixerem, dochutím solí, někdy přidám trochu smetany na zjemnění. Za čtrvrt hoďky hotovo.
Muj syn Honzik ma ted 14 mesicu, ale polivkovy je porad. Ja byla v 11 mesicich opatrna, porad to nebylo 12. Takze cockovou jsem delala z cervene cocky, ktera nenadyma, trcohu cesneku jsem tam dala. Pak jsem delala kvetakovou, spenatovou, brokolickovou, krupickovou, vyvar hovezi, vyvar kure/kralici (pridavam zatkovi testoviny ve tvaru hvezdicek, ji mi je lip nez nudle). Hlavne hodne zeleniny, zeleninovou… Vlockovou polevku delam taky, ale trosku jinak. Opecu vlocky na sadle/masle do hneda, zaliju vodou, obcas hodim bio kostku, nastrouham na jemno mrkvicku, celer, petrzel, povarim a nakonci zjemnim maslem a nasekanou petrzelku.
Naše malá miluje zeleninovou polívku s knedlíčkama z kvasnic, dnes ji zrovna měla. Kdyby bylo na ní, tak vyjí jen ty knedlíčky, mrška jedna
Jinak dělám taky furt dokola vývar kuřecí, česnečku, zeleninovou, hrachovou i čočkovou (tu mi teď bojkotuje). Gulášovou jsem ještě nedělala.