Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Obracím se na Vás s takovým možná trošku naivním dotazem, ale jsem prvorodička a vrtá mi to hlavou. Jsem právě v 18.tt a až asi do včerejška jsem měla pocit, že mi bříško (resp. jeho tvrdá vzdouvající se část) leží od pupíku níž. Teď mám ale najednou pocit, že právě ta část úplně nízko je najednou o dost měkčí a mnohem snáze prohmatná než dřív. Naopak ta tvrdší vypuklá oblast jako by se mi během pár hodin posunula výše - teď je někde kolem pupíku. Stalo se Vám to taky? Prosím poraďte.
@fančule Mimino se tam hýbe a přemisťuje - má v tomhle týdnu ještě hafo prostoru.
Taky bych řekla že se otáčí. Můj syn byl cele těhotenství hlavičkou dolů, takže tohle neznám, ale miminko je ještě maličké tak se hýbe jak se mu zachce.
@ivašot. @Svistice @Petra131 Díky za uklidnění. Zkusím na to tedy moc nemyslet - asi se moc pozoruju (napadalo mě třeba, jestli jsem nemohla nějak špatně ležet ve spánku). Taky si myslím, že se nejspíš jedná jen o změnu polohy, na druhou stranu (a teprve teď jsem zjistila, že jsem to nějak neuvedla v tématu, za což se omlouvám) já čekám dvojčátka, takže místa tam mají určitě míň, než je v tomto týdnu obvyklé, ale dle poslední kontroly u dr. je ho tam prý pro oba ještě pořád dost. Asi se holt oba prcci rozhodli, že chtějí o trošku výš ![]()
Jé… To musí být krásné čekat dvojčátka.
Tak asi si tam dělají místečko a připravují se ne méně místa. ![]()
Je to určitě premistenim miminka, u tebe miminek. Jsem podobně jak ty a malé mi neustále cestuje, nejvíc ho cítím v pravém břichu. Na pohmat ke ta vyboulená část tvrdá. Takže buď v klidu, je to normální ![]()
@andrea.sb díky za informaci. Už jsem přece jen klidnější, i když doufám, že mě takhle mimisci moc často děsit nebudou ![]()
@Petra131 čekat dvojčátka je moc hezké, ale na druhou stranu, když si člověk počte na netu o těch rizicích, co těhotenství dvojčat ze všech stran provázejí, tak… ![]()
Ahoj, já jsem 17+4 a miminko se tak taky hezky pohybuje, když bylo menší, bylo spíš vlevo, pak najednou otočené níž a vpravo
Tak se ta naše miminka asi pěkně protahují.
![]()