Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky…Dneska jsem byla na kontrole jsem 29+1tt a mimísek je hlavičkou nahoru a prdelkou dolů.Myslíte že se otočí?Jasný je před námi ještě 11týdnů, ale raději se vás optám.
Nikdo ti nezaručí, jak to bude, ale… Věř, že se otočí!!! Ještě má dostatek místa. Mně se Markétka otočila až v 36. týdnu
.
Smaikii89 -když budeš mít dostatek pohybu ty tak i mimi…musíš se hýbat aby se chtělo hýbat i malé…já jsem celé těh procestovala po vlastních a malá byla otočená strašně brzo hlavičkou dolů… ![]()
nikdo ti nemuze rict…ja treba byla akcni jak hrom…chodila sem plavat..na aquaaerobik…porad nekde cestovala a mala se stejne neotocila
na druhou stranu…nekopala me do zeber ![]()
jinac do 26 tt byla mala hlavou dolu (ale nevim od kdy) pak se otocila KP a zpet uz ne ![]()
Smaikii, Simča byla KP do 35. tt, pak se otočila. Má spoustu času, ještě se může otočit 2× tam a zpět… Všechny 4 děti jsem měla vzorně hlavičkou dolů a tohle mě celkem rozhodilo, ale MUDr. mě uklidňoval, že má dostatek místa i plodové vody, aby se otočila a měl pravdu. Je fakt, že jsem toho hodně nachodila pěšky, zkoušela jsem i cvičení a bůh ví co ještě
Nevím, co zabralo, ale malá se otočila. Držím pěsti, ať se mimčo otočí ![]()
Buď v klidu já měla do 31tt taky hlavičku nahoru až pak se otočila.
Ještě 14 dní před porodem byl Maty hlavičkou nahoru, navíc se odhadovalo, že bude mít přes 4kg, takže mě kdosi strašil, že zaručeně půjdu na císaře ![]()
Takže se nenech vyplašit (jako já
) a věř, že se mimčo otočí a vše bude v klidu! Držím palec ![]()
Ještě máš čas. Julka se mi neotočila. Ona byla v břichu klidné dítě a jednou se pokoušela otočit v 32tt, 3 dny díky tomu byla napříč a pak se obrátila zpátky hlavou nahoru a už to nezkoušela. Takže šla císařem, ale bylo to v pohodě. Saša byl hodnější - hlavou dolů byl od 24tt ![]()
Ségra má termín kolem 20 září a má pořád mimi v příčné poloze, taky ji uklidňuji, ať nevyšiluje, že je ještě dost času na to, aby se otočilo.
paraplicko píše:
Ještě máš čas. Julka se mi neotočila. Ona byla v břichu klidné dítě a jednou se pokoušela otočit v 32tt, 3 dny díky tomu byla napříč a pak se obrátila zpátky hlavou nahoru a už to nezkoušela. Takže šla císařem, ale bylo to v pohodě. Saša byl hodnější - hlavou dolů byl od 24tt
Já bych právě nerada šla císeřem…nechci přijít o to nejhezčí.První syn byl hlavičkou dole už asi od 26tt.......Moc si to nepamatuji.
Ahojky já jsem taky ve 29 týdnu a na ultrazvuk jdu až za 14 dní na ten velký,ale taky mám pocit že má hlavičku někde u žaludku a nožičky někde u močového měchýře.Myslím si že je ještě čas na to aby se prckové otočily.Já myslela že až tak v devátém měsíci se otáčí hlavičkou dolů
Smaikii89 píše:paraplicko píše:Já bych právě nerada šla císeřem…nechci přijít o to nejhezčí.První syn byl hlavičkou dole už asi od 26tt.......Moc si to nepamatuji.
Ještě máš čas. Julka se mi neotočila. Ona byla v břichu klidné dítě a jednou se pokoušela otočit v 32tt, 3 dny díky tomu byla napříč a pak se obrátila zpátky hlavou nahoru a už to nezkoušela. Takže šla císařem, ale bylo to v pohodě. Saša byl hodnější - hlavou dolů byl od 24tt
To nejhezčí ?
Nevím, ale pro mě bylo nejhezčí právě narození dcery … a samozřejmě i syna. Jen to s dcerou bylo jednodušší (aspoň tedy pro mě
), se synem jsem si to tedy nijak zvlášť neužívala. Narození obou dvou byly pro mě ty nejkrásnější zážitky na světě. ![]()
paraplicko píše:Smaikii89 píše:To nejhezčí ?paraplicko píše:Já bych právě nerada šla císeřem…nechci přijít o to nejhezčí.První syn byl hlavičkou dole už asi od 26tt.......Moc si to nepamatuji.
Ještě máš čas. Julka se mi neotočila. Ona byla v břichu klidné dítě a jednou se pokoušela otočit v 32tt, 3 dny díky tomu byla napříč a pak se obrátila zpátky hlavou nahoru a už to nezkoušela. Takže šla císařem, ale bylo to v pohodě. Saša byl hodnější - hlavou dolů byl od 24ttNevím, ale pro mě bylo nejhezčí právě narození dcery … a samozřejmě i syna. Jen to s dcerou bylo jednodušší (aspoň tedy pro mě
), se synem jsem si to tedy nijak zvlášť neužívala. Narození obou dvou byly pro mě ty nejkrásnější zážitky na světě.
Tak samozdřejmě že narození drobečka je to nejhezčí…ale nechci být o nic okradena
Ahoj, slysela jsem, ze prave do 30.tydne se ditko toci,jak se mu zachce,protoze tam ma spoustu mista.. Takže to,jak je ted jeste nic neznamena..
Ja cekam dvojcata a jsem 30+3 a obe holky jsou hlavickama nahore,tak jsem se na to vcera ptala a pry se klidne jeste muzou otocit ![]()
Navic jsou pry i nejake cviky,aby se mimco otocilo ![]()