Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, ja jsem 35+5 a miminko se podle posledni kontroly pred tydnem jeste neotocilo. Taky doufam, ze se umoudri a do porodu se otoci. Nekde jsem ale cetla, ze plod zaujima konecnou polohu ve 36.tydnu. Co je na tom pravdy ![]()
antoniebak píše:
Dobrý den,
chci se zeptat včera jsem byla u doktora a jsem 29tt, řekl mi,že dítě je koncem pánevním… což by znamenal asi císařský řez.Otočí se ještě miminko? Díky..
Ahoj, malá se mi otočila až ve 35tt. Ještě má čas.
Má čas:-) Jsem jedna z těch, které dítě předvádělo v děloze prostocviky
UTZ v 20tt hlava nahoře, dál pak hlava dole, najednou 38t hlava opět nahoře, 39tt dítě našikmo, hlava vpravo, 40tt dítě našikmo hlava vlevo. 13.9. nástup na sekci, kontrolní UTZ a hlava dole
Dala ji tam v průběhu víkendu před tou sekcí, jen jsem chodila a chodila
Takže sázím na to, že tvoje dítko má ještě čas se otočit ![]()
Taky bych to nehrotila a vydržela
Kamarádce se klučina otočil ve 35.týdnu, takže máš ještě čas. Přeju, aby ti to taky tak dopadlo a měla jsi pohodový porod.
já jsem ve 28.tt a miminko mám napříč. dr řekl, že se srovná a nijak se nad tím nepozastavoval. ale mám také dotaz do průkazky mi napsal CS 1 - nevím přesně, co to znamená, ale myslela jsem, že něco s čípkem, ale on mi dovnitř nesahal, jen dělal ultrazvuk. pochopila jsem to tedy špatně? a co to tedy znamená? děkuji
mala010 píše:
já jsem ve 28.tt a miminko mám napříč. dr řekl, že se srovná a nijak se nad tím nepozastavoval. ale mám také dotaz do průkazky mi napsal CS 1 - nevím přesně, co to znamená, ale myslela jsem, že něco s čípkem, ale on mi dovnitř nesahal, jen dělal ultrazvuk. pochopila jsem to tedy špatně? a co to tedy znamená? děkuji
CS=cervix skore a je to velikost děložního čípku
ale to by mě musel prohlížet zevnitř, aby to mohl určit, ne?
mala010 píše:
ale to by mě musel prohlížet zevnitř, aby to mohl určit, ne?
to je mi taky divný jak na to přišel,ale třeba je to vidět i na utz ![]()
ahoj,ještě se může otočit.Já jsem také 29tt a je hlavičkou dolu.Můžeš zkusit kočičí hřbet a nebo svit baterkou u podbříška a taky se může otočit když půjde za světlem.Držím palce.
Zuza78 píše:
ahoj,ještě se může otočit.Já jsem také 29tt a je hlavičkou dolu.Můžeš zkusit kočičí hřbet a nebo svit baterkou u podbříška a taky se může otočit když půjde za světlem.Držím palce.
ja myslim ze se to mimino bud otocit chce nebo nechce
bych mela radost byt v brichu pekne ve tme kdyby mi tam nekdo svitil baterkou
![]()
Zdravím maminky. Chtěla jsem se zeptat, když se mimčo otočí do správné polohy a tím pádem je klasický porod, jestli se může stát, že se ještě do porodu přetočí na KP? My jsme 34t a malá se konečně přetočila na správnou polohu, ale nevím jestli se mám radovat, aby to nebylo přesčasné… Myslím ale, že ta hlavička je těžiště a tak by k tomu nemělo dojít??? ![]()