Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Samozřejmě že se poloha dá poznat i bez utz. Mě vždy kamarádka PA prohmatala břicho a řekla mi kde co má. Ale já sama to nikdy nepoznala
A teda ani jsem nikdy (ani v jednom těhotenství) nepoznala že se mrně otočilo. Ale tak ve 33tt tam bude mit ještě dost místa na „kotrmelce“
takže bych byla v klidu ![]()
Normálně oběma dlaněma na plocho si břicho prohmatej. Hlava bude tvrdá a páteř jako korálky. PA to nedělá jinak, to jenom doktoři na to břicho ani nešáhnou.
Ahojky holky asi se tyhle dotazy slíchávají dost často 🤔 Ale přeci se vás zeptám. Jsem prvorodička ve 38tt a minulé pondělí jsem byla v poradně. Tam mi bylo řečeno, že malý už je hlavičkou dolů a váží 3050g. A otevřená na cm.Tak jsem byla v klídku ☺️️ A tohle pondělí jsem byla zas, a bylo mi řečeno že malý ještě hlavičkou pluje z prava a doleva, otevřená jsem stejně pořád na cm. A tentokrát bez vážení. Jen já mám nějak pocit, že ho mám šikmo z boku do boku, takže vím kde je prdelka ☺️️ a kde hlavička. Stává se to ve 38tt? Jinak už budu začínat 39tt zítra. A další věc mám strach z mé pánve, mám strach z toho že je moc úzká, a doktorka jí ještě neměřila 😥 Bojím se, že budu mít komplikace. Poradíte mi prosím co mám dělat? 😥 🤔
@Anii 2011 neuděláš nic
miminko se samo otočí jak bude chtít a jestli máš nebo nemáš úzkou pánev by řešil lékař, kdyby měl pocit, že tam je nějaké riziko. Pokud to nepůjde, tak to nepůjde. Co bys tak chtěla řešit? Máš to za pár, tak se přestaň zbytečně nervovat a tes se na miminko ![]()
Ahoj. Myslíte že se dá poznat jak je miminko uložené i mimo utz? Malý se mi otočil dost brzy. Na poslední kontrole už byl hlavičkou dolů. Teď jsem 33tt a citim ho hlavně u pupíku a lehce nad. Mě to přijde jako záda se zadečkem, protože mi to občas ztvrdne do určité plochy a pohyby cítím po bocích na krajích jako nožky. Dole je bříško klidné, takže to nevypadá na stahy. Dole většinou cítím slabší pohyby jakoby ručiček

Kdyby to tak bylo, tak leží prdelkou buď nějak bokem nebo přímo otočený zády k mému břichu. Mě totiž jen přijde divný, že největší část cítím prostě nahore nikoli dole. To že mi kope tak vysoko a že ten útvar co vždy ztvrdne nahoře bud po šťouchnutí zmizí nebo většinou začne právě kopat, ale kdo ví. Třeba jen děloha pracuje no