Polštářky pro novorozence

7
5.12.04 21:37

Polštářky pro novorozence

Ahojte,

za nedlouho už nás bude doma o jednoho víc, a protože je to mé první těhotenství, je spousta věcí, u kterých si nejsem jista. Zrovna mě aktuálně napadlo, jestli je dobré dávat novorozencům pod hlavičku do postýlky nebo kočárku polštářek - některé kamarádky říkají že ano, některé se při vyslovení tohoto slova přímo hrozí…tak nevím. Poradí mi někdo?
Díky moc
Kamila a Matěj (33tt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
5.12.04 21:50

Ahojda:)

Podle mě - jednoznačně NE (myslím, že alespoň do roka)!!! Vím, že některé maminky polštářek klidně dají - ale ničí tím dítěti krční páteř! Mnohem správnější je podložit celou matraci, na které bude dítě spát, aby mělo hlavu ve zvýšené poloze.

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
5.12.04 22:18

Souhlasím s Baghirou a ještě vychytávka - podložená matrace je skvělá když je dítě nastydlé. Mám pod hlavičkou podložené tlusté knížky a tím pádem mi děcka spí na mírně šikmé ploše. Polštářek jsem začala dávat až někdy po roce.
Zajímá mě polštář na kojení, jestli se dá použít i pro mimi?
Hezký den přeje Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
5.12.04 22:51

polštář na kojení

Ahoj Stefinko,

jestli Ti dobře rozumím, chceš položit miminko do polštáře na kojení. Minulý týden jsme byli s manželem na kurzu „péče o miminko“ a tam nám porodní asistentka řekla, že do postýlky máme dát co nejmíň věcí, jak už píšeš, žádný polštářek a ani polštář na kojení, jelikož se tím nahromadí hodně tepla a je to jeden z dalších důvodů náhlé smrti u novorozence. :cry:
Na gauč, kde vedle miminka sedíš je to v pořádku. Zabrání to, aby mimi nespadlo a čerstvého vzduchu je kolem dost. :)
Snad jsem Tě nepolekala a něco přece pomohla.
Hezký večer
Iva a Michael 27tt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.12.04 22:54

Polstarek

Tak ja dokonce i nekde cetla, ze polstarek by se nemel davat do 2 let. Ja omylem odvezla hotelovy detsky polstarek z Mallorky. :oops: Je uzky a siroky a skoro uplna placka. Ale davam ho dceri za hlavu - zatim ho tedy mame jen na ozdobu. Kdyz jsem ji ho davala pod hlavicku, tak ho stejne za chvili ma v nohou. :) Jinak v Ikea jsem videla detske polstarky a jsou take velmi malo plnene. Mame perinku z Ikea a je moc dobra.

• Citovat
  • Upravit
483
6.12.04 06:01

Ahoj,já tedy nevím…moje mimi leží na polštářku od porodnice,ale od půlky zad 8) …a na celkem plochém,ale přesto polštářku,jinak na rovině mi spát nechtěl…na polštářku vytuhnul hned…někdy ho dám na polštář celého…a je do obloučku…Je to větší mimi a tak uvidíme,jak to bude dál…Nijak jsem polštářek neplánovala,ale se to tak nějak stalo :) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
6.12.04 09:21

Ahoj,

nám v porodnici taky říkali, že polštářek se nemá dávat. Buď můžeš podložit tu matraci, jak už tady bylo řečeno, nebo se dají podložit nohy postýlky.

Miroušek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
9.12.04 18:37

Ahoj. My dáváme polštářek jen za hlavu. Eliška totiž ve spaní putuje a bez nej by si otloukla hlavičku. :D
Kojící polštář jsem používala asi do dvou měsíců (teď už se na něj nevejdeme) a jen přes den. Stočila jsem ho do spirály a mimi na něj položila. Moc hezky se jí tak spalo. Je pravda, že kojící polštář hodně zahřívá, takže na noc bych ho nepoužívala. Pro páteř je stejně nejlepší rovná podložka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí