Váha miminka dle UTZ v 31tt?

4419
29.11.04 21:42

Váha miminka dle UTZ v 31tt?

Zdravím všechny těhulky!! :P

Nedá mi to a musím se zeptat vás zkušenějších. Když jsem byla na UTZ v 30+4tt, tak mi naměřili váhu miminka 1860 g 8O . Vím, že ta váha je jen orientační, ale když všude čtu, že ostatní maminky měly váhu miminka okolo 1500-1600 g, tak si říkám, jestli nejsme nějaký veliký 8O :wink: . Do toho mi ještě moc nepomohla má známá, která dělá na porodnici, ta reagovala slovy, že budu mít mamuta :wink: 8O . Tak se toho tak trošičku bojím, protože dost dobře si nedovedu představit mít 4 kg buřtíka :wink: . UTZ termín porodu mi vychází na 6.1.05, podle pohybů na 15.12.04. Tak nevím. Pokud máte někdo zkušenosti nebo obdobný problém, dejte vědět. Je to totiž mé první mimi a já i manžel jsme měli porodní váhu 3200 g.

Díky moc za případné odpovědi.

Šárka a mimi 35tt :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
29.11.04 21:57

Ahoj,
moji svagrove par dni pred porodem na zaklade UTZ rekli, ze ma cvaldu 4 kg a narodilo se ji vyzlatko 2,9. Mne zase tvrdili cele tehu, ze je to drobecek a dceruska mela temer ctyri kila. Takze brat to hodne s rezervou.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
1376
29.11.04 22:09

Ahoj, mne vyratali v 38tt vahu od 2260-2545gr. A narodil sa mi valibuk 3660 a 51cm, a s muzom sme mali obaja 3150gr. Pribrala som 15kg, takze nic moc. Mne aj Dr. povedal, ze je to len odhad, ale aj tak som nechcela verit vlastnym usiam, ked som pocula, tu porodnu hmotnost. Takze to ber fakt dost s rezervou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.11.04 07:43

Ahoj, moc bych tomu vypočítávání váhy dle UTZ nevěřila :D Pro vypočtení váhy miminka se měří čtyři věci. Ručička, nožička, velikost hrudnícku a velikost hlavy. Náš malej se narodil o 4 týdny dřív a takjsme před porodem ještě šupajdili na UTZ, změřit velikost miminka a řekli nám, že bude vážit tak 3150 - 3500 g :lol: No a malej se narodil, vážil 2800g a hlavu měl jako slon. Takže díky jeho obrovské hlavičce (po tatínkovi) jsme si mysleli, kdoví jak bude velikej a kde nic tu nic. Jo a na UTZ ve 30. týdnu malej vážil 1700 g.Takže tomu moc nevěř a hlavne z toho neměj strach :D Petra

• Citovat
  • Upravit
980
30.11.04 08:00

Ahoj Packo, mě v tomto týdnu naměřili váhu mimíska 2200g :-) Ale když jsem se divila, že je to „nějak moc“, tak pan doktor říkal, že UZ přidává, ať jsem v klidu:-)

Jedna perla na závěr: jelikož jsem na rizikovém, pak ve 29tt jsem šla na UZ také - a ptala se na váhu mimíska. Tak pan doktor řekl:2700g - no tak to jsem šla „do kolen“ a říkám, že je to nějak moc…tak řekl:..jé, já tam mám jiný údaje..... omluvou mu buď jen to, že je začátečník, ale doufám, že ho nebudu mít u porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2178
30.11.04 08:01

Ahoj Šarko,

u me na UZV ve 29.tydnu mel cvrcek 1900g, narodil se ve 40.tydnu a vazil 4300g, to mi jeste ve stejny den porodu pri prijme bylo receno, ze nema ani 3500g :-), no to fakt nemel :roll:
Takze u nas se sekli o cca 800g. Zvlastni je, ze 5 dni pred porodem, jsme v porodnici byly a taky nam bylo receno, ze i pres velikost meho bricha, pry ma jen 3500g.
Taky jsme s pritelem pri narozeni mely oba kolem 3 kil a narodil se nam temer 4 a pul kilovy chlapak a vubec nebyl mamutik, byl stejne pro nas ten nejkrasnejsi :-)

Takze ti preji,aby porod byl rychly at uz by mel 3 kila nebo 4, hlavne ze je zdravy :-)!

Radka+Romanek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
30.11.04 08:14

Ahojík,

hlavně kliiiiiiiiiiiiiid!!! Já taky vyšilovala, když mi řekli v 38.tt, že má Vojta 4,10!!! A narodil se s 3380g!

Nehledě na to - proč se stresovat??? Váhu miminka podle mě ovlivnit nemůžeš. Hoď obavy za hlavu a těš se na prcka. :-)

Peta

• Citovat
  • Upravit
4419
30.11.04 10:00

Holky, díky moooooooc!!!! :P

Sice nejsem žádná hysterka nebo „cíťa“, ale to víte. Když všude slyšíte a čtete, kolik ty prckové váží plus mínus v určitém týdnu, tak se pak člověk trochu zarazí. :wink: Každopádně si myslím, že můžeme mít broučka tak kolem 3500 g, takže to bude pořádný kus chlapa. :wink: :P No třeba se o něj budou holky prát :lol: , když to bude takový chlapák.

Ještě jednou moc díky za odpovědi!!!!!

Šárka a mimi 35tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
30.11.04 12:08

Ahoj holky. Jak to tady ctu, tak my budeme asi jediny komu se trefili. My byly na utz v 38. tydnu, protoze jsem droboucka. Namerili nam 2896 kg a nakonec jsme meli 2800kg. Tak to byl tip skoro presny. Mame malou hlavu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
30.11.04 12:15

Ahoj,
ja mela na ultrazvuku v 31 tydnu 1890 a Niki se narodila ve 41 tydnu s vahou 4090. takze u me to opravdu macik byl, ale je to asi hodne individualni. Nevim, jak je to s dedicnosti, nebot ja i manzel jsme meli pri porodu okolo 4 kg. ?

pa Monca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
30.11.04 12:18

My měli problém opačný, ve 34+4tt váho 1350 - odhad. V 38+0 tt odhad 2600-2800g. Narodila se den poté a měla 2700g, takže odhady byly téměř přesné. U nás se trefili. Naštěstí se nekonaly katastrofické vize o faktické nedonošenosti. I při tak malém dítku jsem měla diabetes,přesto malá neprospívala a měla malou váhu.

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
30.11.04 13:10

Ahoj,
já měla ve 32týdnu mimi 1640g dle UTZ a narodil se mi 4370g klouček…Gynekoložka mi nic o velkém mimi neříkala,dr v prenat.poradně taky ne,jen to poznamel dr,až když jsem rodila…Jenže já nevím,jaké je to rodit malé mimi,tak mi jeho váha nijak nevadila… :lol: A ani nijak zvlášť hrozně potrhaná jsem taky nebyla…takže poho,dnes už ani nevím,jak to bolelo… :wink:
Kokhi a Venoušek ve čt 8týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
30.11.04 13:24

Cauky,
u nas se tez netrefili..chodila jsem na UTZ castej,porad se bali,ze to bude o dost drive a ze mimi je male,tesne pred porodem rikali chuducky dlouhanek atd..proste,ze bude dlouhe(po rodicich)ale malo vazit.A prdlajz :D
Maly vydrzel az do 39t a mel 3270kg a 48cm..takze spis to byla mala kulicka :D
Any a Sebastianek 16tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
30.11.04 15:18

Ahojky Šárko,
my jsme ve 31tt vážili 1936g.Pořád nám tvrdili že to bude obr a že je dle UTZ tak o týden větší. Malý se narodil ve 40tt a měl 3700g a 52cm, v nemocnici zhubl,takže teď máme 3350g, je to takový mrňousek, jsem docela ráda že jsem si ho v bříšku pěkně vykrmila čokoládou a vitamínama,protože teď je z něj hooodně aktivní a zdraví mimísek. Kdyby se narodil s nějakými 2500g a pak ještě zhubl, to nevím jak bych takového prťouska piplala aby rychle rostl. Jinak kdybych poslechla dr. u porodu tak by mi ho vykroutil bez jakéhokoliv nástřihu,a to jsme ani nemasírovali hráz,ani nesexovali 8měsíců :-)))
Tak se ničeho neboj,i kdyby byl větší,tak je to lepší,bude aspoň zdravější a stejně Ti nějakých 10% v porodnici zhubne.
tak pa Mon a Denis 19dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky