vanička nebo kyblíček?

2
27.11.04 11:44

vanička nebo kyblíček?

Prosím všechny maminky a těhulky, co mají nějakou zkušenost, co je opravdu lepší-vanička nebo kyblíček? Zdá se mi, že je kolem kyblíčku zbytečný humbuk, ale nemám zkušenosti a chci se rozhodnout co nejlépe… Nechci jenom podlehnout nějakému módnímu úletu. Moc díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
27.11.04 13:13

My mame oboji, ale od zacatku pouzivame kyblik. Lukasek si v nem hovi jak kral, sedi se skrizenyma nozickama, je v teple vode az po raminka, tvari se naramne spokojene a smeje se.
I pro rodice je to jednodussi, drzis miminku jen lehce hlavicku, aby mu nespadla do vody, jinak je tam chraneny ze vsech stran, ze se vlastne nic nemuze stat.
Pepsi s Lukaskem 9 tydnu

• Citovat
  • Upravit
1790
27.11.04 13:22

Ahoj,

my používáme vaničku. O kyblíku jsem taky uvažovala, ale pak jsem někde četla, že kyblík by se měl používat až v době, kdy mimi sedí. Ale v porodnici jedna sestřička koupala taky v kyblíku. Je to určitě otázka zvyku. Když jsem ale viděla ten uzlíček, na který se bojíš sáhnout, natož sama vykoupat, tak jsem raději volila vaničku.

Ahoj Miroušek + Pepča 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.11.04 13:40

My koupeme v normální velké vaně plné až po vrch. Sice náročný pro nás… musí se u toho klečet atd… ale malý je štěstím bez sebe. Myslím, že když je mimi, co má rádo vodu, je fajn mu to dopřát. Taky se to dá využít a pozvat plavací teta, která ukáže plávání cvičení či co to je… a tím miminko trošku podpořit…
 Klára

• Citovat
  • Upravit
980
27.11.04 13:47

A co říkate na taková ta lehátka do vaniček? Já si myslím, že je to dobrý nápad, ale znám i spoustu maminek co koupou jen tak - bez toho lehátka a mimi leží potopené až po ouška.
Mě osobně trošku zrazuje to, že do oušek denně teče voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
27.11.04 13:51

Řešila jsem svého času tentýž problém. Jenže pak někdo z příbuzných objevil zachovalou a nepoužívanou vaničku a bylo rozhodnuto. Proč investovat do něčeho jiného, že? :? V pěti týdnech u nás byla poprvé plavací teta a my už nepoužili ani tu vaničku, ale plavali s mrňousem přímo ve velké vaně a tak už to zůstalo. Dneska je mi jen trochu líto, že jsem kyblík nikdy nevyzkoušela. Ale určitě je skladnější než rozměrná vanička, do které je zapotřebí ještě plátěné lehátko. Kdybych neměla tu vaničku, nejspíš se kvůli stísněnému prostoru v bytě rozhodnu pro kyblík. Prý jsou různé velikosti a někdo v něm koupe dítě ještě v roce. Každopádně dítě si s radostí užije i koupání ve vaničce. Krásně kope nožičkama a hnedle je zaděláno na potopu … taková koupací klasika… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
27.11.04 13:57

Desty, řekla bych, že voda v ouškách ničemu nevadí. Když se s dítětem začne plavat ve vaně, což lze jakmile je zahojený pupík, tak jsou ouška také ponořena a nikdy jsem neslyšela o problémech s tím spojených. Lehátko jsem používala, ale vzpomínám, že pokud jsem mimčo položila do vaničky bez něj, tak otáčelo hlavu a nabíralo si vodu do pusy. A polykání Johnsona mi nepřipadlo zrovna nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
27.11.04 14:11

Používali jsme vaničku s plátěným lehátkem. Lucinka byla naprosto spokojená. Vodu miluje. Když byla větší, tak jsem jí lehátko zahákla o okraj vaničky a ona byla v pololeže jako v sedátku. Kopala a cákala. V kyblíku bych jí o tohle ochudila. Pak jsme přesly na velkou vanu a i když někdy jen sprchujeme, tak jí nerada opouští.
Koupání v kyblíku mi přijde ze začátku trochu náročné. Vím, že si ho některé maminy chválí, ale my si zas chválíme vaničku. :P :P :P
K té vodě v ouškách: na plavání nás naučili ouška vysoušet smotkem buničiny. Hlavně, když se jde v zimě z bazénu domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.11.04 15:14

Ahoj,
tak já mám zase kladné zkušenosti s kyblíkem. Koupali jsme v něm od zacatku a super :-). Jen to chce trochu cviku. Mame tummy tub a na jejich strankach jsem nejdriv snad 100× zkoukla video jak koupat a pak jsme se do toho pustili. Ma to tu vyhodu, ze v nem pomaleji stydne voda a mimi je cely ve vode. Jednou jsme pak koupali ve vanicce a jak nemel Matej dost vody, tak silel. Ta naplno napustena velka vana mi prijde taky super, ale my mame moc velkou a ja to zavrhla z financnich duvodu. V kybliku jsme kouapli do 9 mesicu a pak presli na velkou vanu. Cekam dalsi mimi a urcite jdeme zase do kyblu :-)

Martina

Jo jako vetsi uz se matej v kybliku pekne vyradi. sice nekpal nohama,to tam fakt mmoc nejde :-( ale naucil se bezvadne cakat :-)

• Citovat
  • Upravit
1790
27.11.04 18:06

Ahoj,

na lehátko do vaničky jsem se ptala sestřičky v porodnici a bylo mně řečeno, že ani nemusí být. Plátno rychle chladne a mimi může prochladnout. (asi myslela, když není úplně ponořené, nebo nevím).
A ještě k těm ouškům, je tam jakoby špunt z mazu, tak se voda nedostane až dovnitř.
Miroušek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.11.04 18:23

Báru koupu ve vaničce od začátku. Nejdřív bez lehátka, ale to malá řvala. Pak jsem dala lehátko, bylo to lepší, ale ne ono (jenže já naučená z porodnice hlídala, aby nenateklo do uší). Po konzultaci s holkama tady a v poradně jsem začala malé namáčet i hlavičku po ouška a bylo to fajn. Teď ji na lehátku umyju (je celé ponořené do vody), pak ho vyndám a malou ponořím do vody celou a hrajem si (v rámci možností dvouměsíčního mimča:)). Je absolutně spokojená, držím ji vzadu za krkem. Jen jakmile druhou rukou chytnu zadeček, tak spustí, protože ví, že jde z vody ven. A začínáme se koupat i spolu sem tam.
Gabča a Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
27.11.04 18:56

My máme kyblík (ani ne značkový Tommy Tub, jen obyčejnou Shantalu) a jsme moc spokojení. Od malička je tam malá nadšená (na křik mnohdy pomohlo jen ponoření), ručičky objevila poprvé v kyblíčku, nožičky taky, poprvé si tam na nožičky i šáhla, teď tam o 106 cáká a hraje si s kačkami (plavacími - ne papírovými :wink: ). Ještě sama nesedí, ale s lehkou podpěrou hlavičky má super výhled… Fakt doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
27.11.04 19:03

Ahoj,
ja hlasuju pro kyblik :)
My koupeme v kybliku od te doby, co se nam zahojil pupik. Nejdriv jsem se bala a nevedela jak ho tam soupnout a pak zase vyndat, ale vsechny obavy zmizely kdyz jsem videla jeho stastnej vyraz kdyz jsem ho tam poprve umistila, ted taky pouzivan kyblik, kdyz uz nic jineho na rvani nezabira :) Koupani je ted nejoblibenejsi cast dne, zatimco predtim ve vanicce jsme se kvuli revu casto ani neslyseli. Ted uz ma syn 5 mesicu a zkouseli jsme i velkou vanu, ale kyblik zatim stale vede, protoze nemusi byt pridrzovan a volne se hybe a hlavne muze si cakat. Dalsi vyhodou kybliku je, ze se s nim velmi snadno manipuluje a cestuje. Ale dovedu si prestavit, ze kazdy clovek je jiny a nekomu to vyhovovat nemusi. Nejlepsi je asto nekde vyzkouset, nez si poridite svuj. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.11.04 21:28

Ahoj, taky jsem pro kyblik. Starší děti jsem koupala ve vaničce a nejmladšího v kyblíku (máme Tommy Tub). Je patrné, že malý si to užívá mnohem víc než ti starší. Po šestinedělí jsme přidali zaplavání ve vaně, teď už jezdíme na plavání a malej je ve vodě jako doma. Všem kyblík doporučuju. J.

• Citovat
  • Upravit
71
28.11.04 18:54

Čauko holky,

probíráte koupání a jak čtu, jste hodně pro kýblík. Chtěla jsem si ho pořídit, už jsem ho měla v ruce, když se na mě sesypaly 2 maminy a tvrdily, že je kyblík na nic, protože na koupání je potřeba druhé osoby (partnera), aby se kýblík nepřevrhl. A když je mimčo větší, tak že chce do vany, protože rádo kopke nohama. Můžete mi říct, co je na tom pravdy?
Iva a Michael 26tt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky