Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky…
doktor mi vcera zjistil polycystická ovaria a nasadil mi od dalsiho cyklu clostibelgyt.
Strasne doufam ze mi pomůže otehotnet.Mate nekdo taky stejne trapeni, nebo spis meli a povedlo se a jste tehulky? Ja pred x letytoto mela a vsichni to svadeli na obezitu ale ted mam o 30kg min a mam stejny problem.
Měla jsem to samé, můj dr to tedy nezjistil, nedělal mi krev a nasadil Clostyl bez kontrolního utz ![]()
Nicméně v ničem mi nepomohl, po dvou letech snažení jsem šla do Gennetu a tam jsem měla za týden komplet diagnozu, nasazen Puregon v injekcích v nízkém dávkování, vyrostly dva krásné folikuly a jeden z nich po první IUI zrovna lyžuje na Stubai ![]()
Asi před rokem se mi podařilo shodit 12kg na 55/168 a výsledek v druhém metříku přirozeně, neplánovaně ![]()
@lluucckkaa25 Po clostilu jsem mela neprijemne nezadouci ucinky a musela jsem vysadit. Pomohla az laparoskopie a drilling ovarií.
Já a mám 2 děti přirozeně. K prvnímu mi dopomohla čínská medicína.
Ahoj, já mám PCO, vážim 54kg, takže u mě to rozhodně o váze nikdy nebylo. Clostil jsem taky brala, snad všechny dávky, co jsou možný až do 4 denně, vůbec jsem na něj nereagovala, největší folikul byl asi 10mm, vypadávaly mi po něm vlasy a měla jsem rozostřené vidění. A taky dost snižuje sliznici. Otěhotněla jsem minulý cyklus po injekcích s gonadotropiny (puregon, merional). Takže nic není ztraceno ani s PCO. Držím palce! Pokud nebudeš na clostil reagovat, neztrácela bych s ním čas..
Mám také PCO a lékař na to přišel až při ultrazvuku při potvrzení těhotenství.. otěhotněla jsem hned
@lluucckkaa25 Ahoj
Já mám PCO a měla jsem i před prvním těhotenství. U prvního mi to vyšlo za tři měsíce od nasazení clostilu ještě s pomocí injekce pregnylu na OVU. Teď se snažíme o druhé už 9 měsíců a mám ten samý problém. Beru clostil už půl roku a 28. dubna jdu kontrolní UTZ. Pokud bude folikul tak dostanu zase tu injekci, v únoru mi to nepomohlo. Ten clostil se prý může brát jen půl roku, tak nevím co bude když to teď nezabere ![]()
Ahojky holky, diky za vase reakce, no jsem na to zvedava. Doufam ze nebudu mit nejake nezadouci ucinky.
@lluucckkaa25 píše:
Ahojky holky…
doktor mi vcera zjistil polycystická ovaria a nasadil mi od dalsiho cyklu clostibelgyt.
Strasne doufam ze mi pomůže otehotnet.Mate nekdo taky stejne trapeni, nebo spis meli a povedlo se a jste tehulky? Ja pred x letytoto mela a vsichni to svadeli na obezitu ale ted mam o 30kg min a mam stejny problem.
Mám stejný problém, i když si myslím, že když citelně zhubnu, trochu se to zlepší, problém nevyřeší, ale lecčemu pomůže..Nikdy jsem to neřešila, moje stavy a problémy, ale co doktorka zjistila PCO, všechno mi to došlo.. Já to teda teď nijak neřeším, přestali jsme aktivně snažit a až se k tomu vrátíme, mám zajít pro clostík..Teď jen pro příklad poslední cyklus jsme měla 105dní
Jen doufám, že se mi podaří zhubnout a cyklus se trochu zkrátí. Dokonce sem 5měsíců poctivě pila Nosifol a nic
Držím pěsti, ať ti clostík zabere a brzy se dočkáš ![]()
@roksy25 Dekuji.....no hele ja tenkrat pred asi 8lety ms mela po x a x dnech a brala jsem na to utrogestan, ted jsem v srpnu vysadila a ms chodila sama ne teda pravidelne ale okolo tech 35 dnech jo i nekdy po 28 coz u me byl zazrak ale ms byla takova spis jako silnejsi hnede spineni a me bylo jasne ze neco neni v poradku a hups…:-(
No jele a ma dole 30kg a stejne zadna zmena takze v tlousce to asi nebylo…a spoustu doktoru to na to svadi
@lluucckkaa25 píše:
@roksy25 Dekuji.....no hele ja tenkrat pred asi 8lety ms mela po x a x dnech a brala jsem na to utrogestan, ted jsem v srpnu vysadila a ms chodila sama ne teda pravidelne ale okolo tech 35 dnech jo i nekdy po 28 coz u me byl zazrak ale ms byla takova spis jako silnejsi hnede spineni a me bylo jasne ze neco neni v poradku a hups…:-(
No jele a ma dole 30kg a stejne zadna zmena takze v tlousce to asi nebylo…a spoustu doktoru to na to svadi
To je pravda, mě MS chodila takhle(jak na návštěvu) i v době, kdy jsem měla 20kg i s postelí, jen tak nějak doufám, že když se mi podaří zhubnout a najet na zdravou životosprávu, tak to alespoň trošku pomůže…
@roksy25 urcite zhubnout neni nad skodu…me svagrove i me pomohla dieta od Dr. Stanka