Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny snažilky,
mohly by jste mi doporučit nějakého dobrého gynekologa či gynekoložku z Pardubic, Chrudimi či okolí? Nejsem spokojená se svojí gynekoložkou, zdá se mi že některé věci docela zanedbává.
Dále bych se chtěla zeptat jaké máte zkušenosti s utrogestanem? Beru ho první měsíc, a teď jsem dvakrát po sexu špinila, ale jen když vyteklo sperma, tak to bylo takové nahnědlé a také mě pobolívá a píchá v podbříšku, může to utrouš způsobit?
Pak jeden takový asi hloupý dotaz
, snad mě neukamenujete. O miminko se s přítelem snažíme už od minulého října. Každý měsíc si udělám hromadu testů, vždy sněhobílé, většinou mama testy nebo ladymax. No a teď k věci, na gyndě jsem byla v únoru, doktorka dělala vnitřní ultrazvuk, vše v pořádku, napsala mi utrouš. Ale teď mi dost narostlo břicho, ačkoliv jsem stravování nijak extra nezměnila, životní styl taktéž. Navíc jsem teď dva měsíce měla zpožděnou ms, poprvé asi o tři dny, minulý měsíc o celý týden. Tak mě napadlo jestli přece jenom nemůžu být v tom? Ale tolik testů a aby byly všechny negativní? Je vůbec něco takového možné?
Předem děkuji za Vaše odpovědi.
@Elvinerha a kdy sis naposledy dělala tt? mohla sis to vsugerovat, a proto to bříško a vynechaná ms
![]()
@Elvinerha
Je to sice trochu z ruky, ale můžu doporučit Grácii
@Anonymní píše:
Ahojda. Muze mi prosim nekdo poradit? Menstruaci jsem mela dostat uz v nedeli. V pondeli me strasne bolelo pricho jak kdyz bych mela dostat ms. Ale dostavil se pouze ruzovy vytok ktery trval dva dny. Dnes jsem si udelal Tt test a byla tam slaba carka, byl to test unimark ale ne ten 2 v 1 ale obycejny. Cetla jsem si ze je prej klamavy. Tak nevim co si ted myslet. Jak to vidite vy? Diki za radu
Poslední dnes ráno a ani duch, ale to břicho narostlo dost. Dřív jsem byla „buclatější“ a tenkrát jsem byla dost při chuti, ale takový břicho jsem neměla, navíc teď zas tak při chuti nejsem a je mi divné že bych tak nabrala a jen do břicha
jako každá snažilka si asi přeju aby se testy mýlily, ale že by mě ze sugesce vyrostlo břicho? Navíc nejím tak abych tolik přibrala ![]()
@Elvinerha už se to několika holkám stalo. já si to také vsugerovala a přestala jsem menstruovat. zkus zajít na ultrazvuk břicha, jako že tě něco bolí ![]()
@Katchus píše:
@Elvinerha
Je to sice trochu z ruky, ale můžu doporučit Grácii
To trochu z ruky je, jsem z Hlinska momentálně mám gynekoložku v Pardubicích, ale nejsem moc spokojená.
@Elvinerha
Je no. Já jsem musela v těhotenství díky cukrovce jezdit každých 14 dni do HK, což je cca 100 km a taky se to dalo ![]()
Ale určitě je schůdnější najít si někoho poblíž ![]()
@backjay píše:
@Elvinerha už se to několika holkám stalo. já si to také vsugerovala a přestala jsem menstruovat. zkus zajít na ultrazvuk břicha, jako že tě něco bolí
Já stejně plánuju gyndu, protože při poslední menstruaci jsem měla dost šílené bolesti a teď mě každou chvíli píchá v podbříšku a taky mě tam občas jakoby táhne, takový zvláštní tlak nevím jak to přesně popsat.
No a dost mě taky zmátla moje mamka, když jsem byla u ní na návštěvě tak jsem si poposedla na křesle a rovnala triko tak na mě začala zírat a hned se mě ptala, jestli jsem v tom, říkala jsem jí že ne, že jsem jen tlustá
![]()
Ale zas si říkám, že když jsem byla na gyndě v únoru, tak by to tím vnitřním ultrazvukem snad poznala ne? A kdybych otěhotněla potom, tak mi snad břicho tak nenaroste ne?
@Elvinerha Zajdi na gyndu ![]()
Jinak me to pripada jako vsugerovane ![]()
Já spíš myslím ze to břicho mas z toho utrogestanu, zavodnuje. Já to tak mela…
@kaja00 píše:
@Elvinerha Zajdi na gyndu
Jinak me to pripada jako vsugerovane
Taky si říkám jinak by snad byl alespoň nějaký test pozitivní
![]()
@Douby píše:
Já spíš myslím ze to břicho mas z toho utrogestanu, zavodnuje. Já to tak mela…
Ono začalo růst ještě před užíváním utrogestanu, to jsem měla roztomilej pupíček, teď mám pupek
asi v brzké době zajdu na gyndu a začnu posilovat
![]()
@Elvinerha píše:
Taky si říkám jinak by snad byl alespoň nějaký test pozitivní![]()