Pomáhá Vám muž?

Anonymní
7.3.22 04:47

Pomáhá Vám muž?

Mám dvě děti (2r) a (6m). Holka naštěstí v noci už tak nějak spí dobře, ale syn teď asi měsíc jsou noci děs, každou hodinu vzhuru, už jsem ko, vstáváme už po šesté hodině. Ponaha Vám chlap s dětmi? Nebo prostě některá z vás, co Vám děti v noci nespí, tak prwote nespíte, jak to zvládáte? Vím, že se vyspíme, až děti budou velké, už jen ta představa, že až budou velké mi je 😭, strašně to utíká.. Nepotřebuji spát každou noc, ale aspoň jeden den v týdnu bych potřebovala nabrat trochu síly.. Uspavani je už na nervy, uspavam obě naráz, nejdřív kluka, jak usne, jdu uspat holku, jsou semnou oba v ložnici, už mi tečou nervy.. Jsem ráda, že spí a kdyz s nima usnu, tak zase poslouchám chlapa, že je sam(chápu ho, ale jsem tak vyřízená..) doma mi tak nějak pomáhá s úklidem, to jsem ráda, ale někdy bych uvítala, kdyby na chvíli zabavil obě děti a já si mohla na chvíli lehnout, odpočinout si od dětí.. Sotva jdu na kosmetiku, nebo na pedikúru a hned chlap, ať spěchám domu.. (vím, že se mu nelíbí, že někam jdu, přijde mi, že by nejraději, kdyby děti spaly) ale musím najít východisko, abych od dětí na chvíli odešla, i když nerada, miluji je nadevše.. No, nechci tu psát dlouhý sloh.. Jak to ženský, které nespíte děláte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3327
7.3.22 05:21

A řekla jsi mu to? Ať je vezme ven, ať je zabaví atd.? Tady toto bych nesnesla, aby mě někdo hlídal kdy se vrátím a ať si pohnu. Pochopila bych kdybys kojila a dítě řvalo, což se mi třeba stávalo když bylo nejmladší ještě malý a kojený a já chodila cvičit, to mi chlap psal, ať se nikde nezdržuju. Ale jinak teda ne, však on je taky rodič. O víkendu s nima vstává (a vlastně i v noci asistovat k čůrání) on, protože já spím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
7.3.22 06:20

Já půjdu asi proti proudu. Chodí do práce, uklízí. Vždyť je to super. Vstává k nim aspoň o víkendu? Přes týden s tím asi nic neuděláš, ale o víkendu by mohl ráno na nohy on k dětem. Jinak to dělá ten malý věkový rozdíl mezi dětmi no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
7.3.22 06:21

A Ty sis ty děti udělala sama, že chlap jen pomáhá? Jeho děti to nejsou? Samozřejmě je normální, že se o děti starají oba rodiče, hlídá a pomáhá třeba chůva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
7.3.22 06:27

Ne, v noci jsem k dětem, obzvlášť v půl roce, vstávala já. Chlap by byl prd platný, těžko by nakojil. Mladší byla na UM, ale to jsem měla připravené u postele, jen jsem dolila vodu z termosky. Nevyspala a nevyspím se pořádně dodnes, spíš jsem si na to zvykla. Nemůže za to můj muž, ale děti, které se v noci budí. Tak jako tak jsem vzhůru a se mnou se většinou rychleji a lépe zklidní. Jsou jim 4 a 2,5 roku a já k tomu chodím do práce. Když byly takhle malé, také s nimi manžel nerad zůstával dlouho sám a kamkoliv jsem šla, prosil mě, ať se vrátím co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
7.3.22 06:40

Ano, pomaha. Nejsem panenka Marie, dite je jeho. Dnes napriklad vstal v pet s mladsim a sli do kuchyne, udelali svacinu starsimu do skoly a hrajou si tam, abych se mohla dospat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
7.3.22 06:45

Se synem vstávám po hodině prakticky od porodnice, teď je mu 17 měsíců. Mám to dost podobně jako ty. Já spím s malým v pokoji a vstávám, protože kojím. Přítel spí vedle. Já mám celý den na starosti synka, mám na bedrech myčku a pračku, on chodí do práce, vaří oběd a večeři a o víkendu uklízí a nakupuje v obchodě. Taky nás vozí po vzdálených doktorech.
Přiznám se, že bych taky někdy ocenila, kdyby byl hned ráno s malým, v noci spí cca 9 hodin a ještě po kouskách, ale mám smůlu, přítel vstává až hodinu po nás na budík. Občas mě to štve, ale nic s tím nenadělám, on vydělává a ještě vaří. :nevim:
Zkusila jsi příteli říct, že by si mohl vzít děti o víkendu ráno? Jinak budeš zombie jako já. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
7.3.22 06:52

Když byly děti malé, vstávala jsem k nim vždy jen já. Chlap byl prostě neprobuditelný. Zase když jsem se přes den potřebovala dospat, a to pravidelně :mrgreen:, tak chlap pouklízel od kuchyně po koupelnu, nebo šel s nima ven a treba obléct a nachystat je, to zas byla moje práce..když nad tím zpětně přemýšlim, jo, bylo to fajn, rada na to vzpomínám :srdce:
asi jaký si to uděláš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.3.22 06:54
@Anonymní píše:
Mám dvě děti (2r) a (6m). Holka naštěstí v noci už tak nějak spí dobře, ale syn teď asi měsíc jsou noci děs, každou hodinu vzhuru, už jsem ko, vstáváme už po šesté hodině. Ponaha Vám chlap s dětmi? Nebo prostě některá z vás, co Vám děti v noci nespí, tak prwote nespíte, jak to zvládáte? Vím, že se vyspíme, až děti budou velké, už jen ta představa, že až budou velké mi je 😭, strašně to utíká.. Nepotřebuji spát každou noc, ale aspoň jeden den v týdnu bych potřebovala nabrat trochu síly.. Uspavani je už na nervy, uspavam obě naráz, nejdřív kluka, jak usne, jdu uspat holku, jsou semnou oba v ložnici, už mi tečou nervy.. Jsem ráda, že spí a kdyz s nima usnu, tak zase poslouchám chlapa, že je sam(chápu ho, ale jsem tak vyřízená..) doma mi tak nějak pomáhá s úklidem, to jsem ráda, ale někdy bych uvítala, kdyby na chvíli zabavil obě děti a já si mohla na chvíli lehnout, odpočinout si od dětí.. Sotva jdu na kosmetiku, nebo na pedikúru a hned chlap, ať spěchám domu.. (vím, že se mu nelíbí, že někam jdu, přijde mi, že by nejraději, kdyby děti spaly) ale musím najít východisko, abych od dětí na chvíli odešla, i když nerada, miluji je nadevše.. No, nechci tu psát dlouhý sloh.. Jak to ženský, které nespíte děláte?

Nepomáhá. Podílí se na chodu domáctnosti a péči o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
7.3.22 06:55

Já se musím pozastavit nad tím slůvkem “pomáhá”. Copak jeho deti to nejsou? Oba jste rovnoprávní rodiče, kteří se spolu podílejí na výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.3.22 06:56

Staral se, stará se a předpokládám, že se bude dál starat o své děti. Neříkám, že pomáhá. Jsou to děti nás obou. Funguje normálně, jak je třeba. My jsme moc často v noci nevstávali ani jeden. To byla výjimečná akce, když děti něco bolelo. To jsme si dítě vzali do postele výjimečně, aby klidněji spalo, když nebylo ok. Muž klidně nad ránem šel namíchat UM. Já jsem přebalila, nakrmilo se a zas spát. Vše otázka chvilky. Nebo jsme si to prohodili a muž přebalil, já dělala UM. Mám nekojené všechny tři děti. Obvykle se buchlo večer mléko a další krmení zvířátek bylo kolem 5h. ráno. A to můj muž vstává do práce, chystá se. Když byl po náročném dni v práci. Tak jsem ho zarazila, ať nevstává a spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8442
7.3.22 07:12
@Anonymní píše:

Především by měl o ne pečovat ten, co ti je udělal takhle brzo po sobě. Ten je kde? Čí ty děti jsou? Přece nejsou jen tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43558
7.3.22 07:18

Když byly děti malé, starali jsme se o ně oba, jako oba rodiče. Nesnáším, když žena říká… Ani mi nepohlida děti 8o 8o co to jako je?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43558
7.3.22 07:34

Abych to doplnila, tak když jsou děti malé, větší břemeno je na mámě, kojení a denní péče. Ale pak se to má začít vyvažovat. U nás to fungovalo tak, že jsem se starala v noci, muž tehdy dělal od 6 do dvou fyzickou práci, musel být vyspaný. Přes den jsem fungovala s dítětem, dětmi a po návratu otce domů nafasoval kočárek, šel s aktuálním nejmenším do obchodu, na procházku nebo vyzvednout starší dítě z družiny nebo kroužku. Podle počasí se odvijela délka pobytu venku, s tím samozřejmě souvisí i to, že přebalit a nakrmit malé dítě pro něj nebyl žádný problém. Po návratu domů pomáhal s koupáním a ukládáním denně, četl i pohádky, když jsem třeba se staršími řešila školní věci.
Pak, když byli větší, nebyl problém s mladšími lítat po venku v létě v lese a v zimě na kopci na bobech třeba celé odpoledne, už jsem kolikrát měla večeři hotovou, uklizeno a nohy na stolku.
Nikdy bych si nepořídila dítě s mužem, který by se nechtěl na péči podílet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.3.22 07:55

Pomáhá s domácností, s jídlem, s koupáním, ale noční vstávání bylo na mně. Tedy ať muži nekřivdím, s mladší několikrát v noci pochodoval, ale z hromadné většiny bylo vstávání na mně. Stejně děti chtěly prso a to tatínek neměl funkční. :mrgreen: Chápu tvoji frustraci a únavu, nemohla by sis zdřímnout přes den, když mimčo spí? Od tvého chlapa je bezohledná výtka, že usneš s dětmi. Copak nevidí, že únavou padáš na hubu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí