Pomáhá Vám muž?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
806
7.3.22 07:56

Já nevím, jak se tu všichni pořád rozčilují nad tím slovíčkem „pomáhá“. Mě to přijde úplně v pořádku, to slovo používám taky. Je to asi dáno tím, že on prostě chodí do práce a moje práce je starat se o děti a o tu domácnost. Jinak můj manžel mě nechá naštěstí dospat třeba přes den si jdu na hodinu lehnout nebo ráno se o víkendu vystřídáme a jeden z nás si přispí. V domácnosti občas sám od sebe udělá třeba myčku nebo tak, občas i vyluxuje nebo vytře, ale to už si třeba musím říct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
7.3.22 08:00

Manžel mi nepomáhá, stará se o své děti 8o Dítě (10m) se také budí co hodinu, je to peklíčko. Ale je na UM, takže se s mužem střídáme i v noci, dnes to bylo obzvlášť výživné (zuby), celou noc jsme chovali, nosili, jinak řev. Manžel od půlnoci do 3, já od 3 dál. Pracujeme oba (já mám HO), oba se potřebujeme alespoň trochu vyspat. V domácnosti taky nemá problém udělat, co je potřeba, i starší děti přiloží ruku k dílu, společně žijeme, společně se podílíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
7.3.22 08:01

Mám dceru necelé tři roky, spí ve svém pokoji, s uspáváním není problém.
Ale syn, 9 měsíců spí velice špatně. Poslední měsíce se to zhoršilo natolik, že řval co hodinu (měla jsem ho v ložnici v postýlce). Dala jsem mu prso a usnul. Když jsem byla schopná, vrátila jsem ho do postýlky a nebo jsem s ním usnula.. Manžel se odstěhoval do vedlejšího pokoje, aby byl ráno schopen vstávat 🙂 (ráno obstarává dceru, vozí ji do školky). Takže asi na dopoledne mám chvíli klid od jednoho dítěte 🙂
Ale vstávání k synovi bylo/je na mě.
V týdnu jsem si ale řekla dost, že to takhle dál nejde, aby se mi budil co hodinu a když dcera byla na prázdninách u babičky, tak jsem dala postýlku k ní do pokoje. První dva dny se budil hodně, ale stačilo k němu jít, položit ho, přikrýt a spal. A dnes? Pátá noc co spí ve vedlejším pokoji, již s dcerou. Sice se v noci vzbudil třikrát (po třech hodinách) a brečel, ale už ne tak dlouho a usnul sám a já jsem k němu vstávala až před pátou!
Takže jestli je to možné, doporučuji alespon pro starší samostatnou místnost. A počkat pár měsíců a i mladší dítě přesunout. Platilo to i dcery, ta se budila co tři hodiny a v 10 m šla do samostatného pokoje a od druhého dne spala celou noc.
Já jsem se naučila chodit dřív spát (ráno se syn budí po šesté) a zvládám to i bez únavy. Doma to nepřeháním s úklidem, jen uvařím a když spí, tak pracuji z domova.
Babičky na hlídání máme přes 200 km, takže ty mi nepomůžou.
Když řeknu manželovi, děti pohlídá (či udělá, co po něm chci), ale ještě máme co na práci na baráku, takže přijde z práce a pracuje „doma“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
7.3.22 08:06

Ano, normálně se podílí na výchově a chodu domácnosti. Ale pokud druhý den vstává do práce, tak v noci ne vstával k děcku, vstával když ráno do práce nešel. Zas si ho bral hned po práci a o víkendu, abych si odpočinula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
7.3.22 08:15

Muž teda pomáhá jak může, teda nepomáhá, jsou to i jeho děti :mrgreen: akorát prostě nevstával k dítěti, co musím kojit, to je zbytečné abych ho budila a starší děti spí dobře. Ale když je třeba děti zabavit přes den, večer uspat, pohlídat když potřebuju něco zařídit apod, tak úplně bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
7.3.22 08:17

Stará se jak o domácnost, tak o děti. Ví že když se nevyspím bylo by to horší než kdyby s ním žil sám ďábel :lol:, toho se rád ušetří :D

Příspěvek upraven 10.03.22 v 15:17

• Citovat
  • Upravit
3261
7.3.22 08:23

Ano, manžel se taky stará o naše dítě. V noci většinou vstávám já. Když jde do práce, tak to po něm nechci, ale o víkendu nebo když má dovču, tak se ve vstávání střídáme. Dcera je už od narození nespavec. Teď už je to o hodně lepší, ale i tak se budí. Tím, že jsem nekojila, tak mohl vstávat skoro od začátku. Jinak o domácnost se stará taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
7.3.22 08:33

8o tak to sorry panacku 8o Pravidelne na pul roku si zarezervuj termíny na pedikuru a kosmetiku, kadernika a zapis si to do kalendare. Jak ze mu vadi, ze nekam jdes?
Je fajn, ze se zapojí do úklidu, ale kdyz Ti díte nespi asi nebudes vecer fit spolecnice a je normalni, ze vecer padnes a spíš kdyz muzes, jeste aby v Tobe budil pocit, ze chudák je on, protože je vecer sam :zed:
Nevidim duvod proc by v patek vecer, nemohl starsi dceru uspat on a v sobotu rano vzit deti a Tebe nechat dospat at jsi teda na sobotni vecer naladena a nemusi byt sam.
Udelej si doma poradek, nez se z toho zblaznis.
Muj muz se taky extra nezapojuje. V noci je nevzbuditelny, ale pokud jsem rano rekla, jsem KO, nespala jsem, bez reci vzal deti abych dospala, nikdy by mi nevyvetl ze vecer usinam u uspavani… :roll:
A uz vůbec neni v poradku aby mu vadila Tvá obcasna nepritomnost. Opravdu se zavcas vyhran a zabojuj za svuj prostor pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
7.3.22 08:39

Ne, s nocnim buzením nepomaha, s uspavanim taky ne, neprebaluje, neobleka, sem tam nakrmi, kdyz mu to pripravim :lol: Ale pomaha s uklidem, venci psa, chodi do prace. Mame to tak rozdělené, tatinek je na kraviny, maminka se stara no.. ale kdybych mu rekla, at veme malyho ven ze se potrebuju vyspat, tak pujde. My mame ale jen jedno dite a ja si s nim obcas chodim lehnout po obede, kdyz potrebuju nabrat sily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4536
7.3.22 08:59

Dceři je 6 měsíců a většinu péče dělám já, ale nemá problém ji přebalit, uspat, převléct, když se poblinká, nechá mě přes den hodinku, dvě vyspat, když jsem unavená, je na UM, takže ji i nakrmí a nemá vůbec žádný problém s tím, abych si jednou za čas zašla někam na kosmetiku nebo kadeřnici. Vždyť tam chodím i pro něj. :mrgreen:
Kdybych náhodou třeba musela do špitálu, tak bych se fakt nebála, že by péči o ni nezvládl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
7.3.22 08:59
@Anonymní píše:
Mám dvě děti (2r) a (6m). Holka naštěstí v noci už tak nějak spí dobře, ale syn teď asi měsíc jsou noci děs, každou hodinu vzhuru, už jsem ko, vstáváme už po šesté hodině. Ponaha Vám chlap s dětmi? Nebo prostě některá z vás, co Vám děti v noci nespí, tak prwote nespíte, jak to zvládáte? Vím, že se vyspíme, až děti budou velké, už jen ta představa, že až budou velké mi je 😭, strašně to utíká.. Nepotřebuji spát každou noc, ale aspoň jeden den v týdnu bych potřebovala nabrat trochu síly.. Uspavani je už na nervy, uspavam obě naráz, nejdřív kluka, jak usne, jdu uspat holku, jsou semnou oba v ložnici, už mi tečou nervy.. Jsem ráda, že spí a kdyz s nima usnu, tak zase poslouchám chlapa, že je sam(chápu ho, ale jsem tak vyřízená..) doma mi tak nějak pomáhá s úklidem, to jsem ráda, ale někdy bych uvítala, kdyby na chvíli zabavil obě děti a já si mohla na chvíli lehnout, odpočinout si od dětí.. Sotva jdu na kosmetiku, nebo na pedikúru a hned chlap, ať spěchám domu.. (vím, že se mu nelíbí, že někam jdu, přijde mi, že by nejraději, kdyby děti spaly) ale musím najít východisko, abych od dětí na chvíli odešla, i když nerada, miluji je nadevše.. No, nechci tu psát dlouhý sloh.. Jak to ženský, které nespíte děláte?

V noci k dětem vstávám já. Nicméně… Holka šest let v ložnici? uspávat? :-D Holku v šestli letech bych vyprovodila večer do postele v pokojíčku a rozhodně ji neuspávala. Už by měla usnout sama. Ostatně i dvouleté dítě by mělo spát celou noc a usínat samo, když neberu nemoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
7.3.22 09:01
@epsice píše:
V noci k dětem vstávám já. Nicméně… Holka šest let v ložnici? uspávat? :-D Holku v šestli letech bych vyprovodila večer do postele v pokojíčku a rozhodně ji neuspávala. Už by měla usnout sama. Ostatně i dvouleté dítě by mělo spát celou noc a usínat samo, když neberu nemoc…

6 měsíců píše zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
1894
7.3.22 09:06
@Kolicek95 píše:
6 měsíců píše zakladatelka.

aha, to jsem blbě pochopila. tož je to malé miminko. ale já si nedokážu představit, že by k dítěti vstával muž :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.3.22 09:07

Dobrý den, nemůžou to začínat růst zoubky u mladšího? Namažte Calgelem před spaním nebo nakojte z obou prsou, aby se pořádně mimi nakrmilo. U nás muž pomáhá podle potřeby a jak mu řeknu. Všude jsou lepší a horší dny. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
7.3.22 09:14

Deleguj uspávání starší na chlapa, to bude velká úleva. U nás je to skoro opačné, mě furt někam posílá, ale já nevím, kam bych chodila :nevim: :lol:. Jinak pomáhá, jak může, ale to zas není mnoho, taky toho má kupu. V noci vstávám já, vždyť chlapi nenakojí, beztak jen vyndám prso a spí se dál. Můj muž má syna z prvního manželství a stalo se několikrát, že taky večer při usínání usnul a mě to teda celkem naštvalo, že mu nestojím ani za to, aby mi šel večer dát pusu. Teď když mám děti, tak to chápu trošku víc, ale pořád mě to naštve, když vytuhne s ním. Mně se nikdy nestalo, že bych usnula s dítětem, prostě chci ten večer strávit s mužem, taky se umýt a vyčistit zuby :oops:, přece neusnu jen tak. Nestalo se mi to ani v období, kdy jsem spala max tři hodiny denně. Já si sama zažila takový ten odsun kvůli dětem, takže v tomhle mám pro něho trochu pochopení. Zkuste víc komunikovat, mluvit na rovinu. Abys jenom naštvaně nechodila po baráku, těm chlapům to prostě nedojde.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML