Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi se jen potrebuju vypsat… Mam vztek! Mame mesicni dvojcatka. Maji to cele nejake otocene. Pres den spi a v noci s tim bojujem. Nekojim, sme plne na um. Takze nez nakrmim jednu, chce druha. Docela to trva, nez se ulozi, je pomalu cas dalsiho krmen. Manzel je momentalne na pn, neni to nic hroznyho, kvuli cemu by nemohl v noci vstavat, ale bohuzel, je absolutne nepouzitelnej:( holky kolikrat neslysi brece. Podotykam, ze i pres den je vetsina krmeni na me plus takovy ty bezny domaci prace, prani, zehleni apod. Jo pomahal prvni dva tydny co nas pustili z porodnice. Ted si proste najel na svuj rezim, co mel nez se holky narodily. Hodne me to stve. Mluvila sem s nim o tom, ale vysledek zadnej:( chci se zeptat, jak to mate vy? Pomaha vam? Vstava v noci?
Ahoj, pritel mi pomahal od narozeni a kdyz byla na umelem tak i k ni vstaval. Stacilo, ze je to i jeho dcera a bylo. Je ji rok a pul a pomaha stejne. Chodim do prace, takze hlida. Plne se o ni postara a dokazal to i kdyz byla mala. Dupla bych si, kdyz je doma. Jestli chces jist, uvar. Jestli nemas ciste ponozky, vyper.
Ahoj od narození chlap pomuže občas doma když mu teda řeknu, stejně to po něm dodělávám, ale zase snaží se..
S malým pomuže tak, že si sním hraje…Když má odpolední tak i ráno vstává abych si mohla přispat..
Teda máš doma dvě miminka měl by se víc snažit..Ze začátku muj chlap, nevěděl jak a co má dělat, přišel na to časem..Zkus mu to říct, ukázat jak se co dělá, přebaluje, krmí atd..
On je taky rodič ne jen ty..
Držím moc palce at začne pomáhat ![]()
V noci nevstava, kojim a on malou ani neslysi. cca 12hodin tydne ji ma plne na krku. od jejich dvou mesicu chodim o vikendu trochu pracovat. Jinak je pritel hodne v praci, ale pokud nekam chci nebo je mi treba blbe, ci potrebuji neco udelat, tak me bezne zaskoci, ale byl to taky boj. Ja radim nedat se, taky si jednou bouchnout do stolu.
Manzel pomaha naprosto ve vsem, vstane v noci k diteti, pomuze s uklidem, hraje si s detmi, jedine co nikdy nedela, je zehleni ![]()
Ne vazne, je to ten nejlepsi chlap na svete
U nás je to také tak stejně. pomůže uplně se vším, mimo žehlení ![]()
@rachel55 píše:
Manzel pomaha naprosto ve vsem, vstane v noci k diteti, pomuze s uklidem, hraje si s detmi, jedine co nikdy nedela, je zehleni
Ne vazne, je to ten nejlepsi chlap na svete
Diky za reakce:) musim mu to asi stale opakovat dokola, ono to asi ani jinak nejde:(
Tak chlap nevstává, protože malýho jednoduše neslyší, takže ho nevzbudí. Ale když nemusí vstávat do práce, tak mě nechá si přispat, odpoledne, když přijde z práce si malého vezme a postará se, takže já mám čas udělat domácí práce a vždy koupe, já pak krmím a uspávám. No a občas vyluxuje a uvaří no a jeho práce jsou koše a mytí nádobí.
U prvni jsem vice mene byla ja, kojila jsem v leze, mala se behem noci nacucla, kdyz byla v postylce a to i druha, tak je ke me nosil, druha spala jen v postylce a to jsme se stridali po nakrmwni kdo usne, nekdy nespala i 2,3 hodiny tak s ni chodil po byte a drnkal, zalezelo jak mel praci. jinak se o holky stara hodne, koupe, krmi, uspava kdyz je doma, vodi do skolky, vyzvedava, jezdi na bezny nakupy, lekarna on. obeha se starsi i doktory, zubarku atd, bere si je k rodicum jak nasim tak jeho, abych si odpocinula.rano vstava prvni a dela caj, snidani, sunar male a vikendy se prevazne stara on, i uvarii…deti jsou prece nas obou.
Moc nepomáhá, ale fakt je ten, že máme jen jedno dítě a to spí celou noc (skoro) a přes den je většinou hodné ![]()
Cokelady: to ja do nej drkam, co muzu, ale zrovna dneska rano rikam, mala ma hlad, on jen hm a otocil se na druhy bok. Takze to zustalo na me. Za co bych ho zabila, kdyz uz se milostive probere, tak zacne houpat postylkou a delat pssst a ma pocit, ze maly uspi, kdyz rvou hlady, kdyz mu reknu, ze maj hlad, tak se divi, ze maji zase hlad!!! Takze zase musim nastoupit ja a starat se.
Cokelady: s tim poradkem to mam stejne. Jemu je to absolutne jedno!
U nás se chlap zapojil do péče o dítě až když malá začala trochu komunikovat, dokud jen ležela brečela atd tak si jí pochoval jen ve chvíli kdy jsem mu jí vrazila do ruky a odešla… kolem těch 10.měs se to otočilo, ale ani tak k ní nevstává
@Anonymní píše:
U nás je to také tak stejně. pomůže uplně se vším, mimo žehlení
Taky, to je sranda. Nějak žehlení mu nechci přenechat. A koupelny taky myl akorát vždycky když jsem byla ve vysokým stupni těhotenství. Jen se obávám, že to zakladatelce moc nepomůže, ti naši andělé.
Moje mamka vždycky říkal, že manželovi by se snad i spustilo mlíko jak u Eskymáků, kdyby to bylo nezbytně nutný, on je fakt zlatej.
Ale k zakladatelce: taky mám dvojčata, když se narodili, měli jsme navíc dvouapůl letýho synka, je to opravdu situace, kdy ta maminka pomoc potřebuje. Jen je těžké, když to otci nedochází, tak pokud je šance, že by na to slyšel, tak se snaž ho nějak přesvědčit. Dobrý argument je říct mu, že až se z toho zhroutíš, bude je mít sám na starost 24 hodin denně, čili je pro něj výhodnější udržet tě v použitelným stavu mírnou pomocí. CCa první dva měsíce jsou nejhorší, pak už se to usadí. Zas když nekojíš, brzo ti budou spát, UM může opravdu podat kdokoli, já nespala víc než 3 hodiny do jejich roka, protože holt mlíčnej bar jsem byla já.
Tak hodně sil! ![]()