Pomalé přibývání

7
11.6.14 15:39

pomalé přibývání

Ahoj, na toto téma je hodně podobných reakcí, ale jsem zoufalá ze své situace a chtěla bych nějaké názory z okolí, bohužel nemám kolem sebe žádné maminky:-) Mám 4,5 měsíčního chlapečka, na začátku jsme bojovali s kojením, ale od 14 dnů plně kojíme. Porodní váha byla 3850g, v 1M 4670 a ve 2M 5020. Potom začalo pomalejší přibývání. Ve 3M 5480, ve 4M 5860. Na kontrole ve čtyřech měs. mi dr. řekla, že je vše OK, ale Matoušek se mi začal u kojení hodně moc vztekat, tak jsem po týdnu šla na převážení a přibral jen 10g… Tak mě domů poslali s UM. Laktační poradkyně mi řekla, ať to neřeším a kojím, ale mám strach aby neměl hlad, nebyl dehydrovaný v těchto vedrech apod. Pro jistotu jsem si pořídila váhu a dva dny vážila před a po, abych měla přehled kolik vypije. Je to kolem 800ml za den, od kontroly ve 4M uběhlo 14 dnů a Matouš přibral jen 80g od té doby. Nechci zbytečně dávat UM, ale nevím, abych mu neublížila. Co si o tom myslíte, řešil jste někdo něco podobného? Kojím přes den co 1,5h. V noci jedno kojení - spí, tak ho nechci budit. Jen jednou odstříkám, to mu pak po lžíčce přes den dávám. Mám obavy, jestli ode mě nemá málo a neměl by dostat víc, každý mi říká něco jiného, tak jsem z toho dost zmatená. Děkuju za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
11.6.14 15:41

A to čekáš že ti bude tolik přibývat neustále??? Však má nádhernou váhu, pediatra s UM bych poslala někam.. 800ml mi přijde za den adekvátní a pokud dítko vyloženě hlady neřve a příbytek tam je což je tak bych kojila dál, zahodila váhu a kecy ostatních a vůbec bych se nestresovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.6.14 15:45

Nečekám, byla bych v pohodě, kdyby mi synka doktorka nesrovnávala s ostatníma stejně starýma kojencema, který jsou všichni o dvě kila větší a přibývají více. Asi to moc hrotím, první dítě:-) Potřebuju od někoho slyšet, že mám kojit a nic neřešit, takže díky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
11.6.14 15:46

Ja bych pro klid v dusi kombinovala UM a kojeni. Treba jed jednou denne davala umele, ale pro klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
11.6.14 15:48
@Macice13 píše:
Ja bych pro klid v dusi kombinovala UM a kojeni. Treba jed jednou denne davala umele, ale pro klid.

bože proč? 8o já nejsem žádnej velkej zastánce toho, že kojit se prostě musí přeze všechno… ale ona vážně nemá sebemenší důvod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
11.6.14 15:49

Pokud je spokojeny, nerve hlady a vahovy prirustek tam je, tak bych v klidu kojila dal. Na UM bych se vyprdla, za chvilku uz budete moct zacit s prikrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
11.6.14 15:50

@Pe.Mar tyhle tabulkoví lékaři… :roll: každé dítko je jiné, ke každému dítku je třeba přistupovat individuálně… necpala bych to do něj přes ten den ani tou lžičkou.. prostě koj dle jeho potřeb a pokud nebude na váze ubývat tak je spokojený.. hlídej si akorát aby pravidelně čůral, nehubnul a šlus ;) hlavně klídek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
11.6.14 15:50

@Pe.Mar Já ti píšu: jen koj a nic neřeš! Teď už tolik přibírat nebude a navíc kojené děti přibírají skokově. 800ml denně mu určitě může stačit. S takovou bych se nebála ani té dehydratace. Pro svůj klid mu kdyžtak můžeš zkusit nabídnout v učícím hrnečku nějakou jinou tekutinu (vodu, čaj), ale v noci se má začít stejně ochlazovat. Na UM bych zapomněla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.6.14 15:51

@Macice13 A tím si ho třeba pro klid odstaví a bude po problému :mrgreen:

@Pe.Mar Zkus najít na netu růstové grafy a mrkni, jak na tom prcek je.
Pokud se spokojený, dost čůrá (při tom, kolik vypije, bych se nebála), tak koj klidně dál.
Kolik za tu dobu vyrostl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2643
11.6.14 15:54

@Pe.Mar Me teda 80g za 14 dni přijde málo :nevim: Mas asi malo výživné mléko :think: Já bych taky dala 1 x denně UM a uvidis jestli probere víc. Jinak tekutin ma dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
11.6.14 15:57

Ja to vidim tak, ze dite pribira, mozna ne zcela tabulkove, ale jde to hezky nahoru, vaha neni rozhodne nijak tragicka. Dulezite je, jestli pije, jestli dost cura a jestli je spokojeny. Pokud ano, na um bych se zvysoka vykaslala.
Mimochodem, ja si takovymhle blbnutim s vahou kojeni malem odrovnala zcela. Nepila zdaleka tabulkova cisla, nepribirala tabulkova cisla a furt na me skakaly kecy o tom, ze do roka ma dite ztrojnasobit porodni hmotnost. Nastesti jsme mela vzdycky stesti na rozumne pediatry (to ja jsem blbla), kteri videli pribirajici a hlavne spokojene dite. Porodni hmotnost ztrojnasobila ve dvou letech a z devdesatkoveho percentilu vyska/vaha pri narozeni se brzy dostala nekam na 30-40, kde se dlouhodobe drzi, behem meho kojeni UM v zivote nevidela. A nikdy v tom nikdo problem nevidel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
11.6.14 16:01

Jo a jinak k vazeni - u me byl zasadni rozdil, jak dlouho bylo ditko napite, kolik curalo, jak dlouho to bylo od posledniho kakani a taky kazda vaha vazila trochu jinak. Takze jednou pribrala par gramu a podruhe to skocilo treba o pul kila. Po zavedeni prikrmu se jeji vaha dokonce dva mesice nehnula ani o kousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.6.14 16:04

No je 63,5 cm dlouhý a v grafech je někde na spodní hranici. Ráda bych kojila a kdyby mě neblblo okolí (nechám se vždycky vystresovat), tak nic neřeším. Vypadá spokojeně a čůrá jako drak. Občas je mrzutej, ale tak normálně. Jinak je hodně akční, tak si říkám, jestli to „nevysportuje“. Neustále se za něčím pachtí, přetáčí se a snaží se plazit:-) Látkujeme a přebaluju tak 15 krát za den, není rád v mokru:-). Vyděsilo mě těch 80g za 14 dní. Kdybych ale neletěla po týdnu k dr., protože se vztekal u kojení, tak ani nic nevím. Teď už se ani moc nevzteká, ale dost mi u toho usíná. Asi tu váhu zahodím, zkusím počkat do 5. měsíce a uvidím. Nechci přijít zbytečně o kojení tím, že mu nabídnu UM. Moc všem děkuju za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
11.6.14 16:05

@Pe.Mar pokud je spokojený tak bych UM nedávala.
Jednu dobu mi nejmladší přibýval celkem málo, ale byl spokojený a dr. to neřešila díky ostatním dětem. Ale pro svůj klid jsem malého asi měsíc převažovala, vždy po týdnu a měl 2 týdny po sobě přibral mezi 10-50g, další 2 týdny po sobě přibral 100-150g :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
11.6.14 16:17
@Kachnicka25 píše:
@Pe.Mar Me teda 80g za 14 dni přijde málo :nevim: Mas asi malo výživné mléko :think: Já bych taky dala 1 x denně UM a uvidis jestli probere víc. Jinak tekutin ma dost

málo výživné mléko, když dítě mělo ve dvou měsících pět kilo, jo? :lol: To spíš průměrně výživnou smetanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová