Pomalé přibývání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
11.6.14 21:11

@Slečna Ferka Hezký deníček :-D. Zrovna na poslední prohlídce naše dětská doktorka hudrala, co je to za módu nacpávat děti jak krmné husy, že si tím zadělávají na problémy s obezitou v pozdějším věku. Já jsem sice měla štěstí, že mi v porodnici ani u dětské nikdo žádné UM necpal, ale vystresovalo by mě to úplně stejně, takže máš můj obdiv a palec nahoru, že ses nedala zblbnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
11.6.14 21:31
@dani24687 píše:
no ségra má 50kg a jí cokoliv kdykoliv, prostě nepřibere, když jsem viděla její fotku jako kojence a batolete, tak to byla jedna velká koule. můj strýc prej to samý.

u nás v rodině jsou právě taky takový typy. Brácha se dlouho nemohl dostat na 60 kilo. Byl jak přeloženej papír :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.6.14 21:56

@Hoa Mai Díky, bylo to fakt psycho. Zachránili mě doktor se sestřičkou a máma.

Já si hlavně taky říkala, že když už celej život tahám ty svoje veliký prsa (máme to rodový, fakt velký), tak kdybych je neměla použít na kojení, tak mě to fakt naštve :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.6.14 22:49

Jako to přibírání se prostě zpomaluje, to je normální. Tipuju, že během dalších pár týdnů přibere skokově kus a pak zas dlouho nic.
Majda třeba od půlroka do roka přibrala kilo 8o Žrala jak kyselina. Bude jí 6 a je úplně normální, trochu hubenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
19.6.14 18:46

Nechce se mi zakládat novou diskuzi, tak bych se ráda zeptala v této. Malý se narodil a vážil 3280g, při odchodu s porodnice měl 3kg, do šestinedělí krásne přibral a pak nás čekala až tříměsíční kontrola. A to vážil 5 kg, měl přírustek cca 130g za týden. Doktorce se to zdálo málo, šla jsem na kontrolní kojení a to jsem nakojila 80. Začala jsem tedy po kojení odstříkávat podaří se od 40-80ml. To jsem se mu snažila nabízet, lžičkou i stříkačkou odmítal to, tak jsem to nehrotila po kojení nikdy neplakal, tak jsem si říkala, že mu to stačí. Po 4 dnech jsem šla na kontrolní vážení a přibral jen 60g. Doktorka mi poradila abych nenabízela odsáté mlíko ale dostala to do něj, tak že lžičkou zatlačím na kořen jazyka a ať chce nebo nechce začne polykací reflex. Prý si zvykl na malé dávky mléka a je takto nedojedenej už spokojenej, proto nebrečí. Snažím se ho tedy dokrmovat poslední dny dle její rady, ale mám pocit, že od té doby se vůbec nesnaží pít z prsou, dneska se u toho kroutí saje chvilku a pak se odtahuje a už nechce, pije max. 10 min. Je možné abych ze stresu a nervů přišla o mléko? Doktorka, vyhrožuje UM, když nezačne ukázkově přibejvat na váze. Myslíte, že je vážně možné aby si zvykl na hlad a nechtěl pít víc? Snažím se zůstat v klidu, ale hodně mi záleží na tom abych kojila a chci pro to udělat maximum. Jsem vůbec na správné cestě? Nebo myslíte, že dělám něco špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.6.14 19:31

@Beruli Nevím, tento problém jsem neměla, ale spojila bych se s nějakou laktační poradkyní. Rozhodně bych si nic nedělala z doktorky, zeptala bych se u jiné nebo ji rovnou změnila. Myslím, že tlačit to do dítěte lžičkou není dobrý, a ani ty přírůstky mi nepřijdou tak tragický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.6.14 19:49

@Beruli Ježiš, chudák malý, jak to čtu, je mi ho líto. Jestli ti můžu poradit, vykašli se na to. Krmení násilím mi přijde jako trápení.
Náš malý je na tom podobně, narodil se s 3670g, odchod z porodnice 3400g, ve 3 měsících 5400g, ty váhové přírůstky jsme měli taky tak nějak, jako vy (nevím přesně, neřešila jsem to, ale odhadem to tak vychází). Na těch 3 měsících nám doktorka sice taky říkala, že se mu „váhová křivka trochu oplošťuje“, ale že i tak je to v pohodě a doporučila jen kojit z obou prsů při každém kojení, jinak nic. Další kontrolu jsme měli za měsíc a to už to neřešila vůbec. Teď za poslední měsíc přibral půl kila a to ho dokonce chválila, že hezky přibírá (6měsíců, 7,5kg). Ale jak si ho orientačně převažuju doma (jen tak ze zvědavosti), tak mám pocit, že třeba 14 dní nepřibere skoro nic, váha ukazuje pořád stejně a pak najednou to skočí o větší kus. Kojené děti prý přibírají skokově, takže převažování po týdnu podle mě nemá smysl. Já bych ho nechala, ať si pije, jak chce. Nehubne, tak co. A jestli tě to uklidní, hubenější děti bývají pohyblivější a šikovnější, náš je sice nudle, ale vývojově podle dr. o 7-8 týdnů napřed.
Některé doktorky snad asi mají dojem, že mateřství jsou závody ve vykrmování. Bože, díky, že mám rozumnou doktorku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.6.14 20:50

Ahoj @Beruli, jsme na tom stejně jako Hoa Mai, pomalé kontinuální přibývání, spíše se zpomalující, ptala jsem se tady holek, taky jsem z toho byla vzplesklá. Přestala jsem teď řešit váhu, dokonce mám pocit, že mu buclíkovatěj nožičky a ručičky. A přesně jak říká Hoa Mai - je mrštnej a od narození strašně pohyblivej, od třech měsíců se otáčí na břicho, teď už je na břiše celý den a snaží se lézt - pořád, rotuje kolem své osy a všechno ho strašně zajímá, takže si nižší přibývání a váhu vysvětluju tím vyšším sportem. Co znám jiné děti tohoto věku (5 měs.) tak proležej den jak pecky a žužlaj hračku, náš Matouš je maximálně aktivní - až moc. Jestli Ti nepláče a nehubne, tak se nestresuj a koj a koj a koj. Laktační poradkyně mi radila kojit co nejčastěji i přidat třeba kojení v noci, pokud Ti víc spí (já ho jen vezmu, přiložím a položím zpátky do postýlky, saje, ani se moc neprobere:-) ) a kojit co nejčastěji i z obou prsou…tak asi tak, prostě všechny děti nejsou vypasený, taky jsem to strašně řešila:-) A jsem ráda, že v tom nejsem sama - taky mi hodně jde o maximální kojení. Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová