Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoooj, dcera se narodila s 2550 g a teď v 7 týdnech má teprve 3400 g. Plně kojim, ale přibírá pomalu a pediatricce se to nelíbí a nutí mě přejít na UM. Teď za poslední dva týdny přibrala jen 140 g. Pije ale hezky, kojim ji co 2-3 hodiny a ani neubkinkava. Co si o tom myslíte?
Dcera se narodila s 2840g a v sestinedeli měla 3600g doktorka to vůbec neresila. Kojila jsem ji do roku a půl a je z ní zdravá holka. UM bych nedávala. Koj jak si řekne, pokud bude pribirat, bude mít dost pocuranych plen a bude spokojená tak není důvod dávat UM.
Malý měl při porodu 2,8. Ale ty váhové přírůstky měl taky takhle malé. Naše doktorka je zásadně pro kojení, takže do UM mě nenutila, ale vyslechla jsem si vždycky přednášku o tom, jak s tím musím něco dělat a víc a víc krmit. (Jak asi, když nechtěl??) Nezačal přibírat ani po příkrmech. V osmi měsících uzavřela své lamentování větou: ‘No, tak bude asi hubený po vás.’ a bylo! ![]()
Nechala bych to zatím na malé, když bude hezky pít a UM nedávala.
Naše neměla na 6 týdnech ani porodní váhu. Ted ma 11 týdnu a uz zacala pribirat vic. Dulezity je, ze to nejde vahou dolu a pribira, bud v klidu. ![]()