Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, je tu někdo další, komu pomohl návod dle knihy? hned jak bude trošku času, tak se chystám si ji přečíst!!! Našemu broukovi je 7 a půl měsíce a poslední týdny se to taky dost zhoršilo. Předtím - ne že by spal v kuse - ale ještě se to tak nějak dalo…zato teď…přes den je to celkem v poho - dopoledne spí klidně i tři hoďky (možná je to až moc..) a odpol. tak hoďku až dvě.. - ale jen a pouze v kočáru venku…uspání v postýlce přes den je nemožný!!!nebo spíš - nevím jak na to a nemám na to nervy, tak jsem ráda za teplou zimu, kdy moc nemrzne…no ale v noci!!! to je prostě hrozně neklidnej, budí se často, teď už nestačí zandat dudák, ale chce ponosit, pochovat..někdy uplně procitne - třeba ve 3 ráno a je uplně čilej!!! jenže chvilku si tam brouká na břiše, ale pak začne hrozně brečet, protože by chtěl spát, ale nejde mu usnout…ráno je schopnej takhle kňourat třeba od 5 nebo od 6, já jsem pak naprosto nemožná..až se mi stalo, že jsem si ho ráno dala do postele, jenže jsem nějak usnula a on mi vycouval z postele a hupnul na zem!!! ale naštěstí vše OK, noc se mu nestalo!!! a protože mi připadá, že je to čím dál tím horší než naopak, budu taky ráda za jakoukoli radu!!!!!!!!!!
Nám kniha pomohla, ale jakmile začaly zase růst zuby tak šlo všechno do kytek. Možná ho taky trápí zoubky. Možná zkus ho přes den udržet, aby nespal tolik. My jsme totiž trochu omezili denní spánek a v noci pak spal líp.
taky si říkám s tím omezením denního spánku…jenže musím přiznat, že jsem vždycky po tý noci ráda, když spí
a navíc, když nemá svých obvyklých pár hodin přes den, tak je mrzutej…ale třeba by si zvyknul…uvidíme! zoubky stále hledám (říkám si, že to není možný, že by takhle zlobil jen tak..), ale zatím tam není ani jeden! ![]()
JankaF píše:
taky si říkám s tím omezením denního spánku…jenže musím přiznat, že jsem vždycky po tý noci ráda, když spía navíc, když nemá svých obvyklých pár hodin přes den, tak je mrzutej…ale třeba by si zvyknul…uvidíme! zoubky stále hledám (říkám si, že to není možný, že by takhle zlobil jen tak..), ale zatím tam není ani jeden!
Ono mu může být dost nepřijemné to samotné sestupování.U nás to bylo vždycky tak, že se začal pozlobívat, pak se to stupňovalo. A postupně mu otékaly ty dásínka, že sme za nějakou dobu veděli který leze. A pak už nám to bylo jasné ![]()
Zrovna před pár dny to zase začalo. Už se nemůžu dočkat až budou venku ![]()
@luckyhorse píše:
Ahoj, taky mám problém. Malému je 7 měsíců a spí večer od 19 hodiny do 23 hodin,pak ho hodinu uspávám, od půlnoci stojí spaní za prd, pořád se převaluje a poplakává, mám ho v posteli a od 4 ráno nespí.Pak usne v 7 a spí hodinu, potom kolem 11 zas hodinu a pak od 15 do 16. Co s tím_ Dá se to nějak vyřešit? Je nějaká šance, že to bude lepší?
Nase mala spi blbe od asi 3 mesicu, driv spala 18 - 2 a dal do peti po kojeni a ted po dvou hodinach usne v 21 hod nekdy se vzbudi po pul hodine znova, tak nesmim jit spat hned abych nebyla rozespala kdyz se vzbudí, pak ve dvanact většinou znova , ve dve a ve 4 vzhuru, nebo tak nak, jak kdy. Jen par noci má nekdy dobrých ale pak si to vybere nekolikanasobne, jednou spala od 22 do peti tak sem byla stastna asi tri noci, sem myslela že se srovnala ale omyl. Ted je to hrozný mam pocit že už to nezvladnua uspavat ji chovanim je ji pul roku, no davame prirkmy tak hlady to asi neni.
Proste na palici, přes den usne nekdy okolo 11 na hod, dve pak vecer okolo paty, a az v devet pul desaty nekdy. Je strašne akcni, už keze a musi se furt po ni koukat co děla jak zkoumá svět.
Takžě energie totálně vybitá. A k tomu nespím, ja pochybuju že se spanek ditete vubec dá nak nastavit, nekomu se to podaří ale ja nemam nervy nechat ji řvát po tom celým dnu kdy sem ztahana. Taky si rikam kdy to skonci, nekde psali ze potom co s ní kašičku bude spat celou noc
ha ha ha ha vubec nepomohlo. Jini raděj at spí u nás u postele, ale ona by vylezla, a spadla, už ted se probouzí a je hned na čtyrech a kouka na me z postele. Jinak je super ze dela pokroky všechno uz skoro sama sedí. Ale blbe spi , dve hod spanku v kuse mi nepomuzou prerusovana cela noc. Nez usnu tak je to i min spanku. No kdyz spis 4 hod v kuse jeste mi to staci. Ale takhle je to na palici. A kdyz slyšim jak jini deti spí a jak v tomhle veku muze prospat celou noc a vim ze to dokaze, jednou za uherak. anikdo okolo tu dřinu nechápe. Spis všichni viděj jeji pokroky, a ne ty moje nevyspalý noci. To me na tom nejvic stve. aby nekdo rekl ze ja sem dobra, ze jeste ziju
no nic klasika.
@JankaF píše:
Ahojky, je tu někdo další, komu pomohl návod dle knihy? hned jak bude trošku času, tak se chystám si ji přečíst!!! Našemu broukovi je 7 a půl měsíce a poslední týdny se to taky dost zhoršilo. Předtím - ne že by spal v kuse - ale ještě se to tak nějak dalo…zato teď…přes den je to celkem v poho - dopoledne spí klidně i tři hoďky (možná je to až moc..) a odpol. tak hoďku až dvě.. - ale jen a pouze v kočáru venku…uspání v postýlce přes den je nemožný!!!nebo spíš - nevím jak na to a nemám na to nervy, tak jsem ráda za teplou zimu, kdy moc nemrzne…no ale v noci!!! to je prostě hrozně neklidnej, budí se často, teď už nestačí zandat dudák, ale chce ponosit, pochovat..někdy uplně procitne - třeba ve 3 ráno a je uplně čilej!!! jenže chvilku si tam brouká na břiše, ale pak začne hrozně brečet, protože by chtěl spát, ale nejde mu usnout…ráno je schopnej takhle kňourat třeba od 5 nebo od 6, já jsem pak naprosto nemožná..až se mi stalo, že jsem si ho ráno dala do postele, jenže jsem nějak usnula a on mi vycouval z postele a hupnul na zem!!! ale naštěstí vše OK, noc se mu nestalo!!! a protože mi připadá, že je to čím dál tím horší než naopak, budu taky ráda za jakoukoli radu!!!!!!!!!!
@kukalka – jsi dobrá, že ještě žiješ!!! pamatuju si na naše probdělé noci, ale naštěstí je to už za náma…překopíruju sem to, co jsem psala už jinde, třeba to pomůže! Resp. posílám odkaz na diskuzi…
Rada pro nespavce
Hodně štěstí! Jednou bude líp!
Nám teď prcek krásně chrní i 11 hodin v kuse, většinou teda spíš 9–10, ale ráno si dá ještě mlíčko a spí třeba ještě hodinku, dvě…tři…:D. To je pohodička oproti tomu, co bylo před necelými třema měsíci!!!
Knížku všem doporučuju, neříkám, že je tam jasně dáno, jak to udělat, aby dítě spalo, ale je tam vysvětleno, co nedělat…a i to docela pomůže!
@Simca007 píše: @kukalka – jsi dobrá, že ještě žiješ!!! pamatuju si na naše probdělé noci, ale naštěstí je to už za náma…překopíruju sem to, co jsem psala už jinde, třeba to pomůže! Resp. posílám odkaz na diskuzi…
Rada pro nespavce
Hodně štěstí! Jednou bude líp!
Nám teď prcek krásně chrní i 11 hodin v kuse, většinou teda spíš 9–10, ale ráno si dá ještě mlíčko a spí třeba ještě hodinku, dvě…tři…:D. To je pohodička oproti tomu, co bylo před necelými třema měsíci!!!
Knížku všem doporučuju, neříkám, že je tam jasně dáno, jak to udělat, aby dítě spalo, ale je tam vysvětleno, co nedělat…a i to docela pomůže!
na to mám jiný názor ona by stejne nespala je to proste tyran. kdyz usne aspon u chovani tak to radsi vydrzim nez poslouchat hodinovej rev
No, to jste vy co jste rozmazlené spánkem miminka
Nám co děcko od narození nespí už je vše jedno ![]()
Ne sranda, holt je potřeba vydržet. Oni si to spaní mění. Co se přes den vyprdnout na režim poobědového spaní v postýlce a vzít ho na dvě hodiny ven do kočárku? Tam nespí? Syn doma nespal skoro vůbec, jen řval a řval. Venku to pro mě bylo vysvobození. Jen jsem teda nesměla zastavit ![]()
taky si myslim ze se nektery miminka meni pak samy a spi celou noc, to se pise i nakych tech ,,chytrych knizkach" který nemám číst protože moje mimino je jiný. Hele ona usne pres den ale jen ukojenia na tom blbym gauči kde ja se moc nevyspím ale delam to rano protoze sem pak zoufalá, asi chce me mit vedle, ale problem je ze u me v loznici u nas by ji zalehl pritel nebo by spadla, takze se snazim ji uspavat v postylce, hodne mamin radi ji mit u sebe ze jim det pak spi celou noc temer. ale u ni by to neslo a ten gauc pres den se na tom ona nekdy dospi ale ja ne, to je ten problem no. ja usnu a drzim ji aby nespadla tak je to polospanek.
Mě vždycky pobaví ty chytrý rady ,,todělate blbě ono bude spat když …" jako moje mama , nech ji řvát, a kdo má na to asi nervy po celym dnu starani se oni a litani za ni jak leze, ona leze docela dost a stejne se nevycerpa. Hlavne vim ze nekdy dokaze spat dobre, par noci jednou za uherak, ale ted si to zase revanžuje. Stonásobne. Dnes uz okolo treti uplne vzhuru. A usla az okolo 6 na gauci do pul osmy. proste to je na palici, koupim sia si do obejvaku postel se zabranama at se vyspim fakt uz nevim.
v kočáru usne jen kdyz sme na delsim výlete, ted je v golfáku a kouká je zvědavá baba
asi zvědavostí nemůže spát, jak se probudí je na čtyřek a kouká na me z postýlky i v noci a klečí a oprese o postel, fakt vtipná.
Tak to zkus ji dát do vaší postele, partner si dá sakra bacha aby ji nezalehl, vím o čem mluvím…mám doma obra a do teď se bojí, když je syn u nás v posteli - aby mu neublížil, tak si i ve tvrdým spánku dává pozor ![]()
U nás to společné spaní pomohlo aspoň trochu, pak musel do svého pokoje, páč jsme se později už navzájem budili. A teď spí ve své a k ránu přijde za námi (někdy teda ještě spí s námi celou noc).
No když pritele vidim jak se vnoci převaluje. Se mi kolikrat o tom zdalo ze ji zalehl
tak nevim abych pak mohla usnou nervama hlavne vona bude na ctyrech a sleze, je rychla a spadne v noci ja to nak vymyslím, snad. az prestanu kojit budu pit energy drinky a bude.
nejhorsi je ze u pritele kdyz ji uspava neusne potvora knoura u nej atd. i kdyz ji chova v noci a u me je hned sticha. takze chovat skoro 8 kilo v noci po dvou hod a 10 min chovat nez usne,vetsinou usne dnes to byl extrém, ale kdyz ne tak jak je clovek ztahanej a bolej záda tak je to pak na palici.
Manžel se převaluje tak, že u toho pomalu skáče
Ale dal by si bacha, věř tomu ![]()
A tebe by zase vzbudil každý její pohyb, takže by neutekla
Já vím jak je to těžký, tvrdím, že první půl rok syna byl jeden z nejhorších zážitků v mém životě
ten další to bylo lepší ale ne o moc…od roka je to jen a jen lepší ![]()
stejnak by me zajimalo vaše taktiky jak to zvládate když mimino nespí. A třeba zrovna partner nemuze hlidat a nechat vas dospat.
Když se treba mimino nekolik noci za sebou vzbouzí po dvou hodinách a pak je ještě vyžadováno bejt na to mimino miloučká a říkat miláčku to je dobrý že si po dvou hodinach vstala spinkej … atd. jde to vůbec? Máte na to nějakou metodu nekdo?
A nechci metody typu nedavejte miminu nakojit. To už tu bylo to by mi rvala. A stejnak by se budila protoze se proste budi. Ze asi rada prudí nebo nevim. Do pul roku bylo spani jaks takze snesitelny i kdyz taky nic moc a ted po dvou hodinach jen sem tam spi dobre. proste desny na palici.