Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,můžete mi prosim vás poradit,jak mám odnaučit svého 11,5 měsíčního synka usínat u prsu?Prso jsem nahradila flaškou se sunarem,po obědě jí vypije a když si ho přimáčknu k sobě,aby se nemohl přetáčet,tak si chvíli zanadává a usne,ale jen na půl hodiny.Večer to je ještě daleko horší,vypije flašku a pak hystericky ječí,třeba dvě hodiny,pak už na něj nemám nervy a dám mu prso,u kterého konečně usne.můžete mi poradit,na roce bych chtěla přestat kojit úplně,ale zatím to nevidím reálně. ![]()
Naše žabka je teda ještě maličká, ale taky se mi nelíbí, že si z prsa dělá dudel. Takže jsem začala max. po půl hodině kojení odpojovat. První den s křikem, ale hned další dny zlepšení - po denním koju se nevzteká, ovšem musím zabavovat ihned jinak - houpání apod., dudlík vezme jen vyjímečně
Navečer a v noci je to hrůza, to řve, zatím se mi jeví dobré, když uspává tatínek ![]()
Ahoj, to bude chtit hodne pevny nervy, odhodlani a proste nepovolit. My jsme odbouravali nocni kojeni pomoci tatinka, ze chodil k maly on a to kupodivu ani nervala zato kdyz videla me… Tak se zkus s manzelem/pritelem domluvit, at da flasku, zkusi ho ulozit a chodi za nim uklidnovat. On prsa nema, tak treba prcek pochopi, ze od nej se niceho nedocka. Bohuzel se to bez nejakyho rvani asi neobejde. Predpokladam, ze zpusob ukladani po obede se vecer neosvedcil…
Hlavně vytrvat a pokud ses rozhodla, že nechceš, aby ti u prsa usínal, trvat na tom! S tím tatínkem je to dobrý nápad. U nás na usínání funguje!