Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, já už to fak nedávám. Moje malá do 6ti měsíců spala nádherně, že mi každý pomalu záviděl, krom jednoho kojení spala celou noc, sama usnínala prostě fakt bezva!!!! ještě jsem si říkala, že pak odbourám noční kojení a budeme spát celou noc. Haha co bych dneska za jedno kojení dala. Týden před očkováním a než ji vylezl jeden zoubek se začala pomalu ale jistě čím dál víc vzbouzet… denno denně a auž to dospělo tak, že se celou noc OPRAVDU celou noc vzbouzí v noci po hodině s pláčem. Nenašla jsem důvod, opravdu, není to ničím…mezi zubama měla pauzu dva měsíce a stejně se vzbouzela, má svůj pokoj, hlad nemá…atd atd…vyzkoušela jsem všechno! Říkala jsem si, že prostě musím sklopit uši a vydŕžet, ovšem já už třeba tři dny nespala ani dvě hodiny v kuse. Nemohu usnout a než usnu je vzhůru atd. Manžel chodí do práce a i kdyby tchýně vypomohla jako chůva v noci tak jeden den není nic
máte někdo zkušenost, že jste se radili třeba s odborníkem?? nebo mám opravdu vydržet? jenže už to fakt nedám, neb mám si jít zdřímnout po obědě? ovšem já neusnu ![]()
A jak spí přes den? Možná jí v noci vadí tma, nebo prostě nastupuje nějaká ta separační úzkost a nechce být bez mámy? Moje pískle když má probouzecí noc, tak si ji beru do postele, moc správné to asi není, ale u mě usne a vyspíme se obě (já míň, ale aspoň něco
)
Už jsem vyzkoušela všechno, má rožlé světýlko celou noc a do postele jsem ji vzala 3× a nic moc, když ji mám vedle sebe u postele tak také se vzbouzí
přes den dopoledne když jedu v kočárku usne na 1/2 hod a po obědě chodí spát do postýlky a spí tak 1,5 - 2 hod, ale také tam třeba 1× jdu, ale někdy spí v kuse…
Ja bych poradila jednu vec, pokud se probudi s placem, zkus ji pustit fen, nez zase usne. Nam to zabralo okamzite a po dvou dnech uz jsme fen nepotrebovali a spal krasne.
s dcerou se mi to také stalo, nevím čím to bylo ale zase to přešlo, tak přeju pevné nervy
Naše druhé dítě je nespící doteď, ale první byl hodný. Vím, že taky přišlo období probouzení, myslím si, že jak začínají být přes den více aktivní a více prožívají nové dojmy, tak mají nějaké sny a budí je to. Prostě neumí úplně vypnout, ale přejde je to…asi se to musí vydržet, je to strašné slovo, ale naše dcerka opravdu spí takhle divoce pět měsíců, takže vím co říkám. Ale ona je dráždivé dítě, takže tam to ještě asi potrvá…
Ahoj Kacenko,
asi te to moc neuklidni, ale mam naprosto stejny problem. Mam 5,5 mesicni holcicku. Do 4. mesice spinkala primo ukazkove, kazdy mi zavidel. Ted se mi v noci vzbudi treba ctyrikrat, ale nejhorsi je, ze pak nechce spat. Tak toho moc nenapim. Pres den spi jen, kdyz je v kocarku, doma v postylce usne maximalne na pul hodiny. Pricitam to zoubkum - uz ji vylezly dva. Doufam, ze to casem zase prejde…
Tak to máme to samé!!!! Do půl roku pohodička a ted se probouzí s pláčem,nic jí nechybí!!!! Aspon si to myslím a zuby to nejsou určitě!!!
Naší holčičce bylo teď sedm měsíců, rostou jí první dva zuby dole, začla k tomu spát na boku, s nočním probouzením když to dotočí až na bříško a také přes den začla klečet na všech čtyřech a vůbec být více aktivní…nevím čím vším to je, ale přes den nechce skoro spát, dřív ukázkový spánek dopoledne i odpoledne, podvečer a po večerním kojení do hajan…, a teď nespí mi ani moc v noci. Vstávám každou 1-2 hodiny. Jsem zvědavá jak dlouho jí to vydrží. I když je ospalá, brečí v postýlce, na bříšku, a je ok prostě jedině u prsa a nebo v náručí…že by ta separační úzkost?
ahoj holky, prožíváme to samé…prcek také spal do 4.měsíce ukázkově..probudil se tak dvakrát za noc…teď se budí tak po hodině celou noc…jsem hotová…doufám, že to někdy skončí… ![]()
Ahoj holky, tak máme asi ten samý problém, u nás je to s tím spánkem jak na houpačce, nedávno měl malý období kdy stával poprvé na kojení tak v jednu v noci za to teď
stane i půl desáte a potom i každé dvě hoďky a to nechce usínat a třeba si vykládá
no nevím třeba se mu to vrátí, hlavně ať už to netrvá dlouho ![]()
No měl malej nespí od 2 měsíce..přes den spával do nedávna max 20 minut a byl prostě furt protivný a mrzutý.Teď je mu 8 a půl měsíce a přes den mi spí klidně i hodinku až dvě,ale za to ty noci se zhoršili.Vstávám k němu třeba i 7×,jelikož se začně vrtit,musím dát čaj a dudlíka,jenomže pak se přetočí na břicho a jak se vměstná do čela postýlky,vzbudí se a začne řvát..takže přes den spánek krásný v noci bída…Nevím co s tím…asi nic…Teď se začal stavět,tkaže večerní uspávání je horor…úááá pomoooc
jejky, konečně by sem mohl napsat někdo, u koho se to zlepšilo a kdy…aby nás trošku uklidnil ![]()
me se fenu třeba zase bojííí breci hned jak ho zapnu si nemuzu ani sušit vlasy