Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, už jsem psala v jiné diskuzi, jak se to povedlo nám, tak se nebudu opakovat, jen posílám odkaz: https://www.emimino.cz/…avce-105993/ - mě by určitě pomohlo, kdybych si tohle někde před 2 měsíci přečetla. Chvilku se to musí nějak přečkat a pak pozvolna ubírat na rozmazlovacích uspávacích metodách…u nás už je to teď 2. měsíc, kdy spí krásně sám, celou noc! Pořád tomu ještě nemůžeme věřit a jsme nadšení!
![]()
To už vidím jak to v 7 měsíci půjde, rostou zuby, a doktorka sama rikala že to nejspíš jidlem neni už drivavějc se budila ze si chtela hrata nešlo jen o papani, ha ha ha to má každej mouder, ale když by sam mel uspavat tak by byl v háji. No nekdo zase rika ze se budi hlady ze mliko uz nemusi stacit, ale kdyz se davaj prikrmy, tak to stejnak nepomuze, proste hold nektery deti sou nespavý nektery spavy, proc teda nektery deti mimina stejne stary usou hned co se nakojej a vstanou trebas dvakrat za noc
a hned spej a jiny se budej. kazdy mimino ma rado kojeni, takze to asi nebude jen nakou zavislosti na dudani, to by snad stacil dudl.
no a ty metody fakt nejsou rozmyzlovací, proste spis asi taky ze jiny proste sou tak na nervy ze se nedaj, kdyz je človek sam unavnej, tak pak jeste nechavat dite o hladu, kdyz by treba melo si cucnout i v noci to mi prijde fakt ulitly, nekomu to mozna funguje ale to je neco jako s nechavanim vyrvat, to se prej nema, ze to dite pak rezignuje a je z toho psychicky tak frustrovany ze usne, ale rozhodne to pro jeho psychiku dobre nedela. Ale každej ma jiny nazory, spis zastavam ten nazor ze vydržet ze se to podda az bude starsi, vetsina mimin nespi od pul roku kvuli zubum, nebo separačnimu strachu ze se bojej ze sou bez mamy chvilku v postylce a pak hned vstavaj, no kazdej at si veri cemu chce, az na to bude nakej vyzkum odborniku pedagogu a psychologu mozna uverim
hlavně, mimčům je už 7 měsíců a tyhle vyřvávací metody jsou pro mimi, který špatně spí. my jsme vyřvávací metodu zavedly v 5 měsíci, protože nechtěla usnout v postýlce.. ted už usne, ale to že se v noci probudí a dvě hodiny je vzhůru, kope do postýlky, otáčí se atdd. pak řve, pak je zase v klidi a takhle to jde dokola třeba ty dvě hodiny - na to ta metody u nás opravdu nezabrala. proste vždycky musím čekat než se sama unaví, nakojím a sama usne. takže ty dvě hodiny jsem taky vzhůru a trpím. dr mi řekla, že to z hladu není, i já už vím, že hlad nemá. přes den spí krásně 2× denně, ale stejně tohle od 5 měsíce probíhá každou noc. a nevím čím to je. a doted mi nikdo neporadil.. ![]()
ahoj holky, no nám je dnes 11 měsíců a v noci se stále budíme alespoň 2×,když jí necham řvát tak ječí na celej pokoj a stejně to nepomůže ,ona hrozně moc pije v noci,když jí nedám napít tak prostě neusne .........
jasný neexistujou recepty na spaní pro všechna mimina
. Hold s dětma se človek moc nevyspí,tak to chodí. Prej tak minimalne do tří let
. pak choděj spat k rodičum do postele atd. furt neco.
nám je dnes také jedenáct měsíců, včera se probudil jen jednouuuuuuuu
ale to protože pršelo, bylo šero…to mu dělá dobře, jinak se poslední dobou budí tak tři až čtyřikrát…vždy si cucne z flašky a spí dál…ale oproti tomu, kdy se nedávno budil i patnáckrát za noc..tedy skoro po půl hodině celou noc, je to už sranda. Ono to jednou příde
a to jako miminko se budil v noci tak dva až třikrát, ale po třetí hexavakcíně to začalo…ale bude to asi zlozvyk, prostě chce maminkuu
tak mu to ještě dopřeju…držím vám palce, ať to nějak také přežijete ![]()
Jak to tady tak čtu tak je to všude stejný
. Mě malej spal cely noci asi 2 mesíce, vzbudil se vzdycky az kolem 5 hodiny a to v 8 usínal. Poslední měsíc je to děs, vzbudí se v 11 a pak uz pomalu kazdy dve hodiny az tak do 7 do rána. Změnilo se to uplne ze dne na den. Předtím pěkně usinal sam a tedka bez kojení proste ne a ne spat.Asi mu to budu muset nejak zatrhnout, ptz jinak zblázním za chvilu
![]()
Ahoj maminky…tak já mám taky problém mě malá taky nespí v noci:(každou hodinu se mě budí:(a to jí sou tři měsice ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskusi..malá má 10 měsíců, už od narození velké problémy se spánkem..od 8 měsíců není kojená ale na UM, ale problémy se spánkem stále a stále..poslední asi 4 měsíce je scénář následující-usíná kolem půl osmé osmé-dýl ji udržet nemůžu, je hotová a většinou usne hned. Ovšem okolo desáté první vstávačka-dám dudlík, usne-okolo dvanácté to samé, dudlík, usne-ovšem pak se vzbudí asi za hodinu a to už je minimálně tu hodinku vzůru-pít nechce, zkoušela jsem, flašku odstrkuje, dudlu vyhazuje z postýlky, stoupá si, chvíli povídá a když se jí nikdo nevšímá, začne brečet..když jí konečně uspím, tak si dá opět tak 2 hodiny spánku a lehce po čtvrté ranní vstávačka definitivní. Beru si jí k sobě, zkouším hladit, ššš, nic, je akční, leze po mně, stoupá, jídlo zase nechce.Tak to vydržim cca do půl šesté a pak už vezme i flašku na milost a něco vypije-ale asi tak 120 ml. Kolem sedmé ale začne řvát, zívá, mne si oči ale neusne.Tak jí dávám spát po deváté hodině, to spí tak 40 minut a pak zas ve 14.00 hodin a to spí tak do 15.00 hodin..takže ani přes den nespí nějak extra moc..už nevim co s tím, chodim jak mátoha, točí se mi hlava, navíc malá je přes den pěkně protivná, pobrekává, kňourá, nic jí nebaví, takže často nosíme..uvítám rady a postřehy. Podotýkám ještě, že zuby nerostou, zkoušeli jsme čajíky, sirupy na zklidnění, kaše, nic nezabírá..díky
@zdendulka.k nevidím to jinak než nechat vybrečet, opět jako všem radím ohledně spánku knihu Každé dítě může dobře spát, hodně sil
Holky mě už malá spinká pustím jí na internetu uspávače a spinká je jesny že po ní nemužu chtit aby mě spala celou noc ale u tohodle mě usne:) ![]()
Holky a kdy se to zlepší? mám totéž, holčička do 6.měsíce spala krásně, teď v 7.měsíci se bu¨dí s křikem co dvě hodiny… Dva zuby už ji vyrostly v 5.měsíci a to takhle nevyváděla, tak nevím, proč by teď kvůli zubům tak řvala? přes den si vše cpe do pusy, to jo, ale to je asi normální a nemusí to být zubama… v 5. měsících jsme pomalu začli s příkrmy, kojím už jen ráno a večer a pak v noci, když se budí, protože nic jiného na ní nezabírá, k ránu si ji taky nechávám už ve své posteli, ale stejně se vrtí, takže já toho moc nenaspim. Dneska v noci jsem s ní brečela po každé, co se vzbudila… pít nechtěla, chovat nechtěla… a muž si klidně spí dál, jak to ty chlapy dělají, to ten řev neslyší? Co bych zase dala za spánek, kdy malá spala 20-5h, to jsem ji nakojila a pak spala ještě až do 7-8h… kdy to přejde, propadám panice… ![]()
Zdravím maminky, snad poradíte. Mám doma 6-ti nedělní holčičku, která přes den spí jak zabitá, ale jakmile přijde cca 20 hodina večer, tak je to hrůza. Přitom jsme napapkaný, přebalený, prdíky nám jdou skvěle. Nevím si rady. Podle paní doktorky máme přetočený režim. Nevíte jak nastartovat režim opačně? bdělá přes den a spánek v noci? Díky všem za odpovědi
to sem psala k tomu jak nekdo radil pustit fééén, nám taky nespí ale uz asi od 4 mesice ted nekdy víc pres den jak se vic hejbe, ale noci sou peklo vetsinou, unsne i v pul desaty za dve hod vzhuru a ne a ne spát az k ranu na gauci vedle me a z toho me bolej zada no desny. asi zuby nebo jen prudy