Pomoc, 9měsíční nespí!

682
7.12.11 07:10

Pomoc, 9m a nespí!

Zdravíčko.
Už nemůžu, sem ják zombie a už vůbec nevím co s tím.
Náš syn byl už od narození co se týče spaní jako zlatíčko.Když jsem kojila v noci se budil co 3 hodiny.Když sme přešli cca ve 4m na UM, spal celou noc. Od 6m se začal jednou za noc budit na mlíko. Pak přišli zuby, tak to bylo troch horší ale pořád se to ještě dalo. Je mu 9m(5zubu) a spí takto. Ráno se vzbudí ještě před 6 a už nespí. Pak na chviličku usne kolem 9 hodiny, ale opravdu na chviličku max 20minut.Pak ho každý den už několik měsíců ukládám po obědě do postýlky, aby si zvykl na poobědové spaní, ale to vůbec nespí.Prostě nechce. A jestli usne tak spí max hoďku, ale to opravdu jenom vyjímečně. No a odpoledne spánek nehrozí. A večer je mrtvý o půl 7 ne-li dřív. :zed: Spí 4 hodky v pohodě a pak se budí co dvě hodiny.Většinou vypije nějaké mlíko ptž nic jiného nezabere a pak zase 2h spí. Vždycky jsme režim dodržovali a já si ještě do nedávna říkala jak jsme to krásně zvládli. A teď?? :nevim: Už vůbec nevím co stím. Je to normální že tak málo spí? Zubama to není teď má zase pauzu,Zkoušeli jsme i různou teplotu a vlhkost v pokoji, bříško ho asi taky nebolí. a na noc dáváme kašičku ale té taky moc nedá… jídlo je kapitola sama o sobě :zed: :zed: Už jsem úplně bezradná, Myslím že spí málo. často na něm jde vidět únava ale prostě neusne a nevím proč. Na nějaké uspávání zvyklý není, vždycky usínal sám nebo u mlíka. Teď už jenom u toho mlíka a né vždy.
Omlouvám se za chaos, ale jsem vážně hoodně vyčerpaná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
7.12.11 07:30

Ahojky tak to usínání přes den, u nás pomohlo zatáhnout žaluzie, a měl by chodit spát až kolem 10 hodiny, proto ti vstává tak brzo, jelikož ví, že to dospí. zkus ho udržet vzhůru. My to měli stejně, ale zavedla jsem režim podle jedné knížky, ted malý chodí spát tedy v 10 a ve 12 vstává na oběd. Druhý spánek má od 15:00 do 16:30 - 17:00 tudíž mi vydrží až do 19:00-19:30 vzhůru. No kašičku taky pořád nechce, vypije tak 110 a už nechce :nevim: Pak se budí v deset na UM, to vypije i 200 8o spí do 4:00 dostane štávu, pak znova usne a spí do 6:00 to je snídaně, občas ještě na hodinku usne a když ne tak si jdeme hrát. Hele měli jsme to úplně stejně, pak jsem si přečetla kniku každé dítě může dobře spát a důsledně to dodržuji, trvalo to asi týden, než jsme na tento režim najeli, ale šlo to. Kniha je ke stažení zde Musím říct, že to fakt mělo úspěch, protože před touto metodou se mi budil i 20× za noc, z toho 3× chtěl flašku mléka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
7.12.11 07:36
Laskecka píše:
Ahojky tak to usínání přes den, u nás pomohlo zatáhnout žaluzie, a měl by chodit spát až kolem 10 hodiny, proto ti vstává tak brzo, jelikož ví, že to dospí. zkus ho udržet vzhůru. My to měli stejně, ale zavedla jsem režim podle jedné knížky, ted malý chodí spát tedy v 10 a ve 12 vstává na oběd. Druhý spánek má od 15:00 do 16:30 - 17:00 tudíž mi vydrží až do 19:00-19:30 vzhůru. No kašičku taky pořád nechce, vypije tak 110 a už nechce :nevim: Pak se budí v deset na UM, to vypije i 200 8o spí do 4:00 dostane štávu, pak znova usne a spí do 6:00 to je snídaně, občas ještě na hodinku usne a když ne tak si jdeme hrát. Hele měli jsme to úplně stejně, pak jsem si přečetla kniku každé dítě může dobře spát a důsledně to dodržuji, trvalo to asi týden, než jsme na tento režim najeli, ale šlo to. Kniha je ke stažení zde Musím říct, že to fakt mělo úspěch, protože před touto metodou se mi budil i 20× za noc, z toho 3× chtěl flašku mléka. :nevim:

Děkuju moc určitě si to přečtu a jestli to trvalo týden, jééžíííš co já bych dala za to abych se už příští týden mohla pořádně vyspat :lol: Právě že ty žaluzie přes den zatahujem ale nemá to na něj vůbec žádný vliv. Ale ještě jednou děkuju za tip :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
7.12.11 08:11

U nás se spinkalo do roka bez problémů, po roce hrůza. Pořád buzení, mlíko atd. Všechno jsem hodila za hlavu, po prvním probuzení zhruba kolem 12 nebo 1 hodiny jsem si malou vzala do postele, prostě už jsem nemohla, potřebovala jsem se vypsat. Potom mi spala až do rána se mnou bez probuzení, asi do 7 hodin. Je pravda, že jsem si ji naučila na postel, ale v roce a půl jsem ji nechávala ve své už velké posteli, žádná postýlka a spala úplně v klidu. Je to věc názoru, nám nevadilo, že máme malou v posteli, věděla jsem od druhých už, že to je na přechodnou dobu a to vyspání mi stálo za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
7.12.11 08:17

ahoj, náš malej (8měsícu) přes den taky vůbec nespí, jak píše od pěti je vzhůru a spí tak jak ten váš, ale večer spí jak dřevo až do rána, dávám mu do mlíka ještě kaši na dobrou noc.. přesně dávám do 210ml 6×nutrilon a 4×kaše.. ty kaše na dobrou noc jsou fakt super, když měl normální, tak takhle nespal.. tak to zkus..mě stačí když spinká v noci, ten den bez spánku nějak přežiju.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
7.12.11 08:32

Bavorov Já už jsem zkoušela si ho vzít k nám, ale u nás není vůbec zvyklý a asi proto je i aktivnější. Jakmile ho vezmu k nám do postele tak spánek je úplně ztracený, ptž si snáma chce hrát ať je kolik chce. :nevim:

aajulinka Jo kaše na Dobrou noc už máme vyzkoušené snad všechy značky a příchutě.Sní tak max. 60ml. Ale dáváme lžíčkou v židličce po 18, pak koupeme a pak až mlíko. Ale zkusím do toho mlíka ještě něco přidat. Děkuju za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
7.12.11 08:49

Ahoj :mavam:
My máme to spaní taky na prd už od narození :? Ted vstáváme mezi 6-7.Kolem 9 usne asi na 20min.A potom jde spát po obědě asi 1-2 hod.Do večera už nespí.Usíná kolem 19h.A pak to začne :roll: Neustále se budí.Taky jsem to vzdala a dávám si ho do postele,jinak bych to nezvládla.Manžel od jeho narození spí v obyváku,má lehký spaní a i otočení prcka ho probudí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
7.12.11 14:12

Také jsme donedávna řešili podobný problém..Přesně jak píšeš - jsem si říkala, jak jsme to pěkně zvládli a najednou bum..V noci i 20× vzhůru, asi 5× jsme si jej vzali do postele..Hlavní chyba byla v nás a v tom, že když se vzbudil, hned jsme utíkali mu podat dudyna, jako aby se neprobral. Je sice pravda, že hned potom usnul, ale pak se budil fakt nesčetněkrát za noc. Takže jak už tady někdo zmiňoval, koupila jsem si knížku Každě díte může dobře spát a Dětský spánek v otázkách a odpovědích..No a světe div se, po třech nocích už tu čtvrtou spal celou noc. Sama jsem tomu nevěřila, že to může jít tak snadno..Sice ty první dvě noci jsem brečela s malým, když řval a drželi jsme s manžou za ruce jako by měl být konec světa, ale výsledek stojí za to. Držím palce, at jste brzy lepší.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
8.12.11 09:03

:mavam: Tak sem si včera přečetla tu knihu.Jak sem si říkala, že všechno dělaám správně tak to hlavní bylo špatně. Usínal u láhve, vždycky, a taky sem mu dávala dudlíka a přesně stejně sme mu ho vždycky utíkali dát :lol: Včera sme ho udrželi bdělého až do 19:15 kdy sem ho uložila ale nedala sem mu dudlík.Jenom sem ho položila vedle.Navlíkla sem ho do spacího pytle, peřinku dala pryč. Říkala sem si že to bude trvat dlouho než přestane brečet. šla jsem k němu 4 a pak byl klid. Vzbudil sem jenom v 1 na jídlo a pak o půl páté, zase. Tak sem mu dala zkusit napít jestli nemá zase hlad ale stejně nechtěl.. jště asi půl hodiny se zlobil a pak krásně spinkal až do 8. A já se dneska po několika měsících vyspala 4 hodiny v kuse a dohromady 8 hodin :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: Takže zatím to jde nečekaně rychle. Už mám v plánu si koupit od nich knihu Aby děti správně jedly a bude všechno parádní :mavam: :dance: Děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
8.12.11 09:20

To jsem moc ráda :) Uvidíš, že do týdně ti bude spát celou noc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
8.12.11 11:39

Ahoj.Tak mi máme 8 m chlapečka.Od narodenia máme problémy so spánkom.Prvé 2 mesiace mi iba plakal,bolo to šialené,dalšie 3 mesiace mi vstával 5-8 krát za noc a teraz posledný mesiac mí svoj režim.v podstate si ho vytvoril sám :) Ráno vstávame okolo 5.30,tak ho dávam pospinkat okolo 7.30(dospáva noc :) ,spinká cca hod.)potom spinká okolo 12 hod.Ak mi vydrží spat aj dve hodinky,tak sa ho iž snažím nedávať odpoledne spat a usíma mi večer okolo 19 hod.a ak spi cez obed iba pár minut,tak ho dávam ešte spat okolo 15 hod.a potom ide večer spinkat okolo 20 hod.A spí mi celú noc,je pravda,že skoro vstáva okolo 5 - 5.30.hod.ale základ,že spí celú noc.Tak dúfam,že mu to vydrží,po tolkých mesiacoc bdenia,si to fakt zaslúžim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
2.1.12 21:02

Ahojky,narazila jsem na tuto diskuzi (spíš jsem si ji vyhledala),protože malá se taky dost zhoršila ve spaní. Od narození do cca 3 měsíců se budila v noci jen na mlíko (UM) a od těch 3měs. spala celou noc a asi do 7měs. Potom se začala často budit i v noci,1-2hod. byla vzhůru a horkotěžko zase usnula.. Denně jsme vstávaly už kolem půl páté až páté hodiny 8o . Přes den sice krásně spala (dopo. 2-2,5hoďky a odpo ještě třeba hoďku),ale v noci opět teror.Zkoušeli jsme všechno,ale nejvíc zabíralo,když byla u mě v posteli. Tak jsme vyhodili postýlku a dali ji velkou postel k naší a spí celou noc (dnes např od 19-8:15 8o )…Dost totiž cestuje v noci a možná ji vadily šprušle a budila se,nevím.Teď spí 1× denně kolem 12hod. na 1-2hodiny a večer chodí spát kolem té 19-20hod.
Omlouvám se za chaotický příspěvek,ale tak to u mě dopadá,když mám rychlejší tok myšlenek než ruce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
2.1.12 21:38
Dany82 píše:
Ahojky,narazila jsem na tuto diskuzi (spíš jsem si ji vyhledala),protože malá se taky dost zhoršila ve spaní. Od narození do cca 3 měsíců se budila v noci jen na mlíko (UM) a od těch 3měs. spala celou noc a asi do 7měs. Potom se začala často budit i v noci,1-2hod. byla vzhůru a horkotěžko zase usnula.. Denně jsme vstávaly už kolem půl páté až páté hodiny 8o . Přes den sice krásně spala (dopo. 2-2,5hoďky a odpo ještě třeba hoďku),ale v noci opět teror.Zkoušeli jsme všechno,ale nejvíc zabíralo,když byla u mě v posteli. Tak jsme vyhodili postýlku a dali ji velkou postel k naší a spí celou noc (dnes např od 19-8:15 8o )…Dost totiž cestuje v noci a možná ji vadily šprušle a budila se,nevím.Teď spí 1× denně kolem 12hod. na 1-2hodiny a večer chodí spát kolem té 19-20hod.
Omlouvám se za chaotický příspěvek,ale tak to u mě dopadá,když mám rychlejší tok myšlenek než ruce :mrgreen:

vydražaaaat !! :-) nic jiného nezbyde než zklopit uši a vydržet 8o měla jsem to samé- malá spala do 6ti měsíců skoro celou noc a pak se začala čím dál víc budit až to bylo také po 1-2 hodině :cert: nyní se to výrazně začíná zlepšovat, vzbudí se 1-3× stačí čaj a hned sama usne :-)myslím, že se to prostě spraví věkem, dítě roste, má sny, chce mámu, probudí se a už nemůže usnout, nebo zuby, horko atd. u nás jsem musela třeba malou dát do pokojíčku, neb ji manžel budil chrápotem atd. Jinak také od té doby co spí jen 1× denně spí přes noc lépe!! Dřív spala dopol a odpol a nyní už jen kolem oběda jde chrnět na 2 hodinky a spát chodí kolem 19.30 hod ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
2.1.12 21:53

Ještě že takové problémy nemáme.Malý spinká od narození celou noc,ted mu bylo 8 měsíců :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
15.1.12 19:00

Ahoj, taky mám problém. Malému je 7 měsíců a spí večer od 19 hodiny do 23 hodin,pak ho hodinu uspávám, od půlnoci stojí spaní za prd, pořád se převaluje a poplakává, mám ho v posteli a od 4 ráno nespí.Pak usne v 7 a spí hodinu, potom kolem 11 zas hodinu a pak od 15 do 16. Co s tím_ Dá se to nějak vyřešit? Je nějaká šance, že to bude lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí